anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Expirare perioada minima contractuală

Ovi2
Începător

Imi expira perioada minimă contractuală mâine pe un număr 

Se închide numărul sau rămâne ?

1 Soluţie acceptată‚

delfinas
#StarMember

Ovi, bun venit in Comunitate!!!

Numarul/abonamentul nu expira, el merge mai departe in aceiasi termeni contractuali. Se va rezilia daca si cand iti doresti tu sau pt neplata.

Vizualizare soluţie în postul original

5 Răspunsuri 5

delfinas
#StarMember

Ovi, bun venit in Comunitate!!!

Numarul/abonamentul nu expira, el merge mai departe in aceiasi termeni contractuali. Se va rezilia daca si cand iti doresti tu sau pt neplata.

Deci chiar dacă perioada minimă contractuală se termină numărul rămâne ?

Salutare!

Ca sa fie mai simplu de inteles:

  • perioada minima contractuala reprezinta perioada pe care trebuie s-o respecti ca timp de activitate (cele 12/24 luni). Daca vrei sa reziliezi contractul in perioada aceasta (minima contractuala) vei avea sanse de 90% sa platesti despagubiri (cunoscute incorect si ca taxe de reziliere). Aceste despagubiri sunt, de obicei, reducerile primite (abonament sau telefon), taxa de instalare (se regaseste, de obicei, la abonamentele de internet si televiziune), aparatura oferita gratuit in custodie, diverse optiuni reduse sau gratuite si altele similare.
  • perioada contractuala (fara minima) este perioada perioada minima plus cea de dupa si reprezinta prelungirea cu cate o luna de facturare (fix perioada indicata in factura). Poti rezilia oricand fara niciun fel de ganduri necurate ca ai putea plati despagubiri (de orice natura. Evident, daca te incadrezi la utilizare frauduloasa [definitiile fraudei sunt in contract], este alta discutie si ar fi bine sa fie tratata seprat).

Daca vrei sa reziliezi, va trebui sa faci unul din doua lucruri:

  • notificare de reziliere, cu aplicare in 30 de zile (sau 30 de zile plus numarul de zile pana la urmatoarea factura expirarii acestui termen). In acest caz, in notificarea de reziliere va trebui sa specifici in mod express daca vrei sa pastrezi numarul pe prepaid (la finalul perioadei de reziliere, in factura va aparea o reincarcare de 5E+TVA (multi ii spun, incorect, taxa de trecere la cartela, dar cei 5E+TVA se vor regasi ca si credit, deci plata va fi reincarcarea cartelei)
  • portare, caz in care noul operator mobil se va ocupa de rezilerea contractului tau cu Orange.

Da, cum ti-am scris si mai sus, chiar daca expira perioada minim contractuala, numarul ramane activ si cu acceasi oferta, pana ceri alta sau reziliezi contractul.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Perioada minimă contractuală nu are treabă cu numărul. Abonamentul va merge înainte, iar dacă depui cerere de reziliere, se va închide de la data următoare de facturare. În schimb, poți cere o ofertă mai avantajoasă, cu sau fără telefon sau o poți accesa din magazinul online.

Dacă dorești închiderea sau prelungirea contractului cu o ofertă mai bună le poți scrie din secțiunea Contact, adică :

- de aici, dacă ești client Orange Romania: 

https://www.orange.ro/contact/

-sau de aici, dacă ești client Orange Romania Communications:

https://orangeromaniacommunications.custhelp.com/app/ask

 Dacă dorești prelungirea contractului online, intri in Magazinul online, selectezi un telefon cu achiziție în rate, cu abonamentul dorit, îl bagi în coș și vei avea contractul instant pe email și telefonul acasă în câteva zile prin curier. Dacă vrei fără telefon, sunt abonamente și reduse acum aici:

https://www.orange.ro/abonamente/?utm_term=abonament%20fara%20telefon&utm_content=320840349+-+667145...

Baftă!