anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum e posibil ca un strain sa afle detalii despre abonamentul tau la Orange?

Gia_3
Junior
buna seara,
cum e posibil ca un strain sa afle informatii despre abonamentele incheiate de tine cu Orange?
de ce e posibil asa ceva? de ce operatorii dau astfel de date oricarui numar care suna sa intrebe despre asemenea detalii fara sa autentifice persoana care doreste sa puna astfel de intrebari?
asa ceva este inadmisibil.
10 Răspunsuri 10

Jay
Campion certificat
Buna! Si eu am abonamente vechi, dar, nu m-a sunat vreodată cineva care sa aiba numarul de la Orange. Intotdeauna au fost diverse firme pe unde am facut diverse comenzi, sau din partea Orange, pentru vreo oferta.. Daca vei incerca sa obtii numarul cuiva, prin Orange, vei vede ca nu ti se va da aceasta informație.. Despre ce este vorba mai exact? Oricine suna trebuie sa se prezinte, sa spuna din partea cui suna si scopul.. De unde stii ca au fost datele tale oferite de catre Orange? Ai făcut o sesizare sa primești un răspuns oficial?

RafaHelper
#StarMember
Salut @Gia, ‏‏‎ ‎ Ce fel de informații au fost oferite? Exista vreo sansa ca aceea persoana sa detina datele tale personale, adresa, CNP, nume complet?

Gia_3
Junior
un prieten care a solicitat pe adresa mea o oferta de internet mai buna si a primit toate detaliile despre abonamentele mele si despre vechimea mea in orange fara ca el sa fi dat nici un data personala de-a mea (ci numai adresa unde locuiesc la care sa se faca o oferta mai buna de net

RafaHelper
#StarMember
Sa inteleg ca acel prieten a vrut sa te ajute sa ai o oferta mai buna la internet?

Gia_3
Junior
Da! Si a primit toate detaliile despre abonamentele mele, fara consimtamantul meu si fara sa ceara aceste detalii.

RafaHelper
#StarMember
Inteleg si probabil este neplacut ce s-a intamplat. Recomandarea mea este sa scri un mesaj catre Orange de aici https://www.orange.ro/contact/ sa le explici situatia si sa ceri sa se verifice ce date au fost oferite si daca sunt date cu caracter personal acele date oferite. Poate cei din call center doar au inregistrat o cerere sa primesti o noua oferta si nu au oferit date despre abonamentele tale. Cel mai bine e ca aceea inregistrare a apelului efectuat de prietenul tau sa fie ascultata si sa se verifice. ‏‏‎ ‎‏‏‎ Eu nu as fi suparat daca un prieten bun ar vrea sa ma ajute sa primesc o oferta mai buna pentru serviciile Orange. De multe ori sunt rugat de catre prieteni sa ii ajut pentru a obtine o noua oferta.

Razvan
#StarMember
Nu cred ca a dat cineva date personale telefonic, decât dacă prietenul tău a oferit următoarele informații: numele titularului, adresa locuinței, data nașterii și eventual CNP, informații pe care le-ar fi putut memora ușor sau după o copie de CI.

FaraUnID
Campion certificat
Intrebare: Cum e posibil ca un strain sa afle informatii despre abonamentele incheiate de tine cu Orange? Datele personale se pot obtine in mod fraudulos prin: - Tentative de Scam / Phishing; - Plasarea unui malware in telefon / laptop / tableta; - Neglijenta si proasta pregatire a unui angajat; - Complicitatea unui angajat; - Un terminal pierdut / furat; - Un terminal vandut inainte de fi curatat de toate informatiile sensibile; @Gia_3 Strict in cazul tau: Urmareste acest clip, incepand cu minutul 6:30 si o sa intelegi cat de usor se poate incheia sau modifica un contract de abonament fara acordul titularului - o magarie care intra in sfera penalului. https://www.youtube.com/watch?v=IIN5vxRMSSA Despre proasta pregatire, gradul de nesimtirea, grosimea soriciului si complicitate a angajatilor din reteaua numarul 1 s-a mai discutat pe aici. Exista topicuri in care sunt semnalate incheierea de contracte noi + achiztie de terminal pe contul de abonat fara acordul titularului. Doar ca vezi tu, reteaua numarul 1 nu este interesata in a verifica daca persoana de la telefon este titularul de drept al abonamentului. Pentru ei singurele lucruri care conteaza sunt: 1. Ca fraierul sa spuna DA, in telefon la oferta propusa de ei; 2. Un alt fraier sa plateasca timp de 24 de luni;

Gia_3
Junior
Multumesc, despre asta este vorba si exact aici voiam sa ajung!

FaraUnID
Campion certificat
Plangere ANCOM si plangere catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.