anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cost suplimentar nejustificat pentru apel conferinta

Am făcut ieri un apel in regim conferința. Eu și încă o persoană suntem pe Orange iar cealaltă pe Telekom. Aseara am intrat pe my Orange și am descoperit că am fost suplimentar 18€ din cauza ,,min nationale pe fix". Oare de ce este acest cost suplimentar nejustificat in opinia mea?
1 Soluţie acceptată‚

Klau1979
Junior entuziast
Apelurile in conferinta, catre numere din alte retele, se taxeaza cu 0,20 euro/minut. Mentiunea asta apare in contractul meu.

Vizualizare soluţie în postul original

18 Răspunsuri 18

RafaHelper
#StarMember
Salut @Iuliu Paltinean, Poti afla de unde vine acel cost sunând la 300 dar cel mai probabil a fost taxat apelul de tip conferința. La Orange apelurile de tip conferința cu alte numere din afara rețelei se taxează standard fara a consuma din minutele naționale. Daca tu ai efectuat apelul catre numărul de Telekom sau daca tu l-ai adaugat in conferința, acel apel a fost taxat standard si de aici costul spus de tine. Pentru mai multe detalii poti verifica si acest topic: https://comunitate.orange.ro/questions/2404899-voteaza-doresti-apelul-tip-conferinta-numere-afara-retelei-orange-gratuit

Klau1979
Junior entuziast
Apelurile in conferinta, catre numere din alte retele, se taxeaza cu 0,20 euro/minut. Mentiunea asta apare in contractul meu.

Ok, mulțumesc mult. De 3 zile m-am portat la Orange de la Vodafone și nu am știut

Razvan
#StarMember
Redirecționarea și apelul conferință costă suplimentar la Orange.

Neaplicabil
Acum poti sa te portezi inapoi. :)) Vodafone nu are politica asta. De fapt, cred ca niciun alt operator nu o are.

Acum că am stricat 18€, m-am învățat minte și fac conferință pe WhatsApp :)))))

adrianSi
Începător
Orange si-a schimbat politica, cat si stilul de facturare, de aproximativ 2 ani incerca fel si fel de furtisaguri, tertipuri josnice, de exemplu la o conferinta mare atentie, daca ai apel simplu de 10 min si ulterior mai adaugi o persoana in apel, practic incepeti o conferinta, orange va factura cat ati avut conferinta 1min sau 10 min + cele 10 min cu apel simplu tot ca si conferinta. Tertipuri ieftine!

IulianaBadea
Junior

Buna,

mi s-a intamplat si mie.

Eram intr-un apel cu alt client Orange si am adaugat o persoana cu abonament la alt furnizor. Pt. 24 min de conversatie am fost taxata suplimentar 4,2 EUR. 
Incerc sa inteleg de ce exista acest cost, atata timp cat abonamentul este cu minute nelimitate si mai ales, daca este un cost normal si legal, de ce se aplica doar la Orange. 
In 12 ani de abonament la alt operator nu mi s-a intamplat asta niciodata, pentru mine este un soc acest cost, fie el oricat de mic.

Conform termenilor si conditiilor, apelurile in conferinta sunt taxate daca unul din numere este din alta retea. Orange sunt singurii care taxeaza.

Ca o paralela: Digi blocheaza o parte din servicii pentru clientii noi de mobil. Timp de 45 de zile nu se pot activa serviciile de roaming (voce si date) si apel in conferinta (chiar si in reteaua proprie). Nu mai retin de mesagerie intrucat eu o dezactivez instant (daca e activa).

Practic e fara Roaming la Digi pentru clientii noi < 45 zile. Suna a regula scoasa din burta.

Greseala mea ca nu am retinut acest aspect din contract, dar tot mi se pare anormal.

Pe viitor voi verifica fiecare rand inainte sa semnez contractul🤦🏻‍♀️

Anonim
Neaplicabil

Din păcate astea sunt condițiile oferite de Orange.

https://www.orange.ro/servicii/optiuni-de-apel/ 

Din fericire sunt și aplicații care permit realizarea de audio/ video conferințe gratuit.

https://faq.whatsapp.com/829612741557179/?cms_platform=android

Clar da. Nu inteleg totusi acum partea referitoare la redirectionarea apelurilor: “Apelurile redirectionate si apelurile tip conferinta in alte retele sunt tarifate standard cu 0.20 euro/minut (TVA inclus), din primul minut.” 
In ce situatii sunt taxata pt redirectionarea apelurilor? Daca activez eu aceasta optiune pe telefon si sunt sunata sau daca sun la cineva care are apel redirectionat catre alta retea?

Poate pare o intrebare stupida, dar acum suflu si in iaurt😀

IMG_5903.jpeg

Anonim
Neaplicabil

Apelurile redirecționate către numere de telefon Orange consumă din minutele pe care le ai incluse în abonament. Dacă ai un abonament cu minute naționale nelimitate, apelurile redirecționate în afara rețelei Orange nu consumă din minutele incluse în pachet. Acestea sunt taxate cu 0,17 euro/minut (fără TVA), conform tarifului standard pentru apeluri în afara rețelei.