anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cost suplimentar în roaming fără date activate și fără să vorbești la telefon

Crisgilu
Junior entuziast
Cum e posibil să fac cost suplimentar fără să vorbesc la telefon si fără date activate doar printr-un mesaj primit "Bine ai venit în Serbia", doar trecând pe centura Drobeta Turnu Severin?
32 Răspunsuri 32

Florin_D
Cunoscător certificat
Eu știu ca și sms-utile sunt taxate mai ales dacă ești intr-o tara care nu este in uniunea europeană! Îmi povestea un prieten care a ajuns in Turcia și fără sa-i dea seama, și-a lăsat telefonul activ pe roaming și acasa când s-a întors și i-a venit factura a rămas blocat de costul suplimentar. Am făcut cercetări și și-a scos factura detaliata și a văzut ca a fost taxat atât pentru apeluri primite cât și pt sms-URI. Eu nu am pățit nimic când am fost plecat din tara, dar eu am fost intr-o tara membra UE.

Vio73
#StarMember
Posibil să fie ceva care îi scapă!

DC
Junior entuziast
Daca nu te lamureste factura detaliata, intreaba pe chatul de pe site-ul Orange sau la 300. Noi nu avem de unde stii ce scrie in factura ta detaliata. Ca fapt divers, uita-te pe site-ul orange in contul tau la Consum si facturi -> Cronos -> Detalii convorbiri. E lista jos. Ultima coloana a listei e costul, in cazul resurselor incluse apare 0.0 , tu trebuie sa te uiti dupa costul ala suplimentar si sa vezi ce l-a generat. Apoi cu informatia asta poti cere detalii la 300 sau pe chat.

teacher_
#StarMember
Mesajele de întâmpinare se trimit doar celor care au roaming activ! Am constatat eu asta pe propria piele in Ungaria, anul trecut când eram disperat că nu pot suna in țară... După ce l-am activat, am primit și mesaj, și am fost taxat ca atare. Probabil iti era roamingul de date activ pe telefon.

Neaplicabil
Teacher, din cate stiu eu, nu trebuie sa ai roaming de date ca sa ai roaming. 🙂 E suficient ca telefonul sa se conecteze la o retea din afara tarii de origine ca sa se considere ca esti in roaming. Si da, va face chestia asta atata timp cat ai serviciul de roaming activat. Ceea ce ma face sa ma gandesc ca o posibila solutie la problemele de genul asta ar fi dezactivarea cu totul a serviciului de roaming, in caz ca nu planuiesti sa pleci niciunde in perioada imediat urmatoare. In felul asta, nici n-o sa ai semnal (daca operatorul tau nu are in zona respectiva semnal), dar nici n-o sa te ia sarbii in primire sa te taxeze cat se poate cand treci pe langa antenele lor. :))

Razvan
#StarMember
Mda, nu știu de ce nu pune un screenshoot cu explicația costului suplimentar.

Vio73
#StarMember
E clar că dacă stai într-o zonă de graniță trebuie dezactivat serviciul roaming de pe un telefon folosit în mod curent!

FaraUnID
Campion certificat
Nu neaparat, trebuie sa mergi pe varianta selectarii manuale a retelei de telefonie astfel incat telefonul sa nu se conecteze la reteaua cu semnalul cel mai puternic si care poate fi din tara vecina.

Razvan
#StarMember
E recomandat să stai mai mult pe selectarea manuală și dacă știi că treci printr-o zonă cu semnal instabil local și mai bun din țara vecină, să nu răspunzi la telefon.

Melek
Junior entuziast
In aceste cazuri, cea mai buna solutie este aceea de a avea optiunea de selectare manuala a retelei, cu asta eviti ca telefonul tau sa treaca pe o retea vecina chiar daca tu nu ai trecut frontiera. Totodata, e bine sa te asiguri ca ai datele dezactivate, si orice alta aplicatie care foloseste datele sa fie inchise, si sa nu deschizi sms-urile pe care le primesti pentru ca sunt taxabile in afara UE, chiar si cele pe care le primesti. In primul rand trebuie sa vezi de unde vine costul suplimentar, adica, apeluri, sms, date.

DanielaH
Moderator
@Crisgilu, ai verificat desfășurătorul? De unde a provenit costul suplimentar?

Crisgilu
Junior entuziast
Multumesc tuturor pentru răspunsuri,este ok am aflat costul suplimentar,ca de obicei cei de la orange sunt cu 72 de ore în urmă sau mai mult...costul îl am de la un apel de 16 secunde,am sunat pe cineva,chiar dacă nu aveam absolut nimic activat tot am făcut cost suplimentar dar "ei nu au nici o vină că releul din Serbia e mai tare decât al lor"pe când eu nu am semnal la mine în țară cum ar trebui asta e ...Multumesc încă o dată tuturor....

Gianni
Cunoscător certificat
Am pațit-o și eu; mi s-au activat datele mobile involuntar si mi-am dat seama cînd am rămas fără credit pe telefon , cînd ești în zona de frontieră e bine să ai telefonul sub o supraveghere mai atentă.

Theodor
Junior entuziast
Datele erau active. Te referi la roaming involuntar la granița. Ancomul are video fain pe YouTube despre asta. Solutie:dezactivare roaming. Soluție 2:roaming activ doar SEE.serbia nu e parte din spațiul economic european. Soluție 3:selectie manuala de rețea pe Orange. Dacă observi târziu sms de bun venit în Serbia, faci cost de 50 euro rapid la tarifele de Serbia. Apoi se blochează datele automat. Costul e corect, chiar dacă erai în România. Operatorul ti_a trimis sms ca erai conectat pe rețea sarbeasca. Apropo de cost date roaming. Cei ce au iPhone au pățit-o. Aveau date roaming oprite și făceau cost. Nu dezactivasera funcția FMI, find my iPhone.

Vio73
#StarMember
Destul de neplăcut să ai ceva care să te conducă tot la costuri suplimentare, chiar dacă, teoretic, crezi că nu ai această problemă.