anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Am primit un apel suspect prefix +94

NELA_TODERITA
Începător
Buna ziua ! Am primit un apel suspect si, din instinct, am raspuns pt o fractiune de secunda. mi-e frica de fraude ...va rog ajutati-ma!!!! Nr este: +94 214 424 424 si acum iar m-a sunat alt nr: +94 214 447 793
1 Soluţie acceptată‚

FaraUnID
Campion certificat
0094 este prefix de Sri Lanka. Daca nu ai pe nimeni acolo care sa te sune, blocheaza linistita acel numar. Pare a fi un tentativa de scam prin metoda Wangiri https://comunitate.orange.ro/questions/2357662-avertismentul-orange-frauda-tip-wangiri Cel mai probabil acela este un numar cu suprataxa, te apeleaza si se asteapta sa suni tu inapoi.

Vizualizare soluţie în postul original

28 Răspunsuri 28

FaraUnID
Campion certificat
0094 este prefix de Sri Lanka. Daca nu ai pe nimeni acolo care sa te sune, blocheaza linistita acel numar. Pare a fi un tentativa de scam prin metoda Wangiri https://comunitate.orange.ro/questions/2357662-avertismentul-orange-frauda-tip-wangiri Cel mai probabil acela este un numar cu suprataxa, te apeleaza si se asteapta sa suni tu inapoi.

Jay
Campion certificat
Buna! Nu mai raspunde si incearca sa blochezi numerele.. Eu ma gandesc de 2 ori si cand sunt numerele necunoscute de Romania.. :) Prefixul cred ca este de Sri Lanka... eu spun sa le blochezi si, cand mai vezi numere ciudate, nu mai raspunde. Nu cred ca este grav ca ai raspuns o fractiune de secunda.. Important este sa nu suni tu inapoi sau sa raspunzi si sa mai dai si cine stie ce date personale..

svetalex
Senior certificat
@NELA TODERITA poți verifica Cronos dacă ai fost suprataxată. În principiu, dacă ai un cost suplimentar pe care nu îl recunoști, poți să depui o sesizare la Orange. Acum ceva ani am avut un cost suplimentar de 5 eur (nu am înțeles exact de unde provenea) pe care cei de la Orange mi l-au compensat (am plătit respectiva factură, însă mi-au redus 5 eur din următoarea factură). Să ne spui dacă ai fost taxată pentru că ai răspuns la apel.

FLo1
#StarMember
@Svetalex: Cronos-ul se actualizează dupa 48 ore, iar ea vrea sa stie ACUM. Oricum, daca nu a fost apel cu taxa inversa... (n-a fost cazul) raspunsul la un apel nu se taxeaza. Doar apelarea unui numar.

Neaplicabil
Bună seara. Cu siguranță a dat un apel scurt și așteaptă să suni înapoi pentru a vedea cine este și ce dorește. Nu o face! Este un apel scam, foarte des întâlnit în ultimii ani. O să crească factura daca suni de nu o sa îți vina sa crezi. Nu acorda importanță acestor apeluri.

NELA_TODERITA
Începător
Buna ziua! Va multumesc ,din suflet, tuturor celor care mi-ati raspuns nedumeririlor mele si ma rog la Dumnezeu sa nu fac atac de cord cand primesc factura.....si totusi,Orange nu poate face nimic sa-si protejeze clientii de asemenea fraude?...

FaraUnID
Campion certificat
Totul se rezuma la bu$ine$$, adica la profit. Teoretic pot lua unele masuri in acest sens, dar, un procent important din pretul apelurilor la numere cu suprataxa, intra si in conturile operatorului.

FLo1
#StarMember
Daca opetatorul blocheaza numere la care poate vrei sa raspunzi cine va fi de vina? Asa, mai bine lasa la "liber" dar te avertizeaza de posibilele riscuri. In fond suntem disciplinati si intelegatori in special cu noi.

FaraUnID
Campion certificat
Nu e vorba de bloca anumite numere. Ideea este ca majoritatea tentativelor de frauda prin metoda Wangiri sunt initiate de numere de telefon alocate tarilor bananiere, de genul: Etiopia, Mali, Sri Lanka, Botswana, Zambia, Namibia, Leshoto, etc Operatorul poate adauga aceste destinatii pe o lista neagra, iar in momentul in care vrei sa apelezi una din acele destinatii, inanintea efectuarii conexiunii, sa intervina un robotel care sa te avertizeze asupta faptului ca urmeaza sa efectuezi un apel international intr-o zona de risc, apel ce poate genera costuri supliemntare uriase. Daca alegi sa continui o faci pe riscul tau.

Brontox
Începător
Buna Ziua In data de 17-09-2020 10:40 am fost apelat pentru 1-2 sec de la un numar 009415167058 Din reflex am re sunat nu a raspuns nimeni si am ramas nu cost + de 11 Eur :( Am vrut sa atrag atentia ca sa nu mai pateasca si altii.

svetalex
Senior certificat
@Brontox îmi pare rău pentru situația pe care ai întâmpinat-o. scrie un mesaj referitor la situația pe care ai întâmpinat-o în secțiunea de contact https://www.orange.ro/contact/

maryij
Junior
+94151167816 +9415164702 si +2389917530, problema mea e ca suna si noaptea si doar la orange am aceasta problema, devine deranjanta, ar fi frumos ca orange sa faca ceva in privinta asta, mai ales ca cel mai probabil is luate numerele din bazele lor de date

Ascary
Campion certificat
Nu as prea crede ca numarul a fost luat din baza de date a Orange. De cele mai multe ori chiar noi ne lasam numerele pe diferite site-uri si apoi ne trezim ca suntem contactati de diversi... Un amic si-a lasat numarul pe un site al Bitcoin Loophole (oricum Loophole nu are nici o treaba cu Bitcoin) si apoi a inceput sa fie sunat chiar si de cate 10 ori pe zi de "brockerii" de la Loophole.Chiar daca blocheaza de fiecare data un numar de pe care a fost apelat,tot ii suna mereu si de pe alt numar...probabil pana s-or termina toate numerele din biroul Loophole 🙂

FLo1
#StarMember
”+94” este prefix de SriLanka, iar ”+238” este prefix aparținând Capului Verde. Deci numai țări exotice. Așa cum a spus și @Ascary, Orange nu este implicat, dar nici nu ai ce face decât să blochezi personal acele numere sau ... să schimbi numărul. Ideea e cel puțin să nu apelezi acele numere.