anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

200RON Avans la Portare?

TheWorldIsYours
Junior entuziast

Doresc portare din reteaua Vodafone in Orange. Am confirmat datele persoanale si abonamentul. Astazi, Orange imi comunica ca se poate continua cu portarea doar la plata unui avans de 200RON. 😂

A mai patit cineva, e o practica generala? In magazinele Orange este la fel?

1 Soluţie acceptată‚

Cred ca se refera la Preventel (o baza de date a operatorilor).

Vizualizare soluţie în postul original

19 Răspunsuri 19

Trixen
#StarMember

Salut,
Nu stiu sa iti raspund legat de portarea efectiva, insa este posibil ca Orange sa iti ceara avans la incheierea unui abonament nou: https://www.orange.ro/help/in-ce-situatii-trebuie-sa-achit-o-garantie-sau-sa-fac-o-plata-in-avans-19
In situatia ta, cred ca acest avans este, de fapt, garantia perceputa la activarea unui abonament nou. Presupun ca esti un client nou, iar Orange nu are informatii despre tine.

Salut, sunt abonat Orange de multi ani. Au deja datele mele, pana in 2017 am fost cu ei. Ma interesa oferta de portare Smart Plus 15 insa trebuie avans, taxa curier si doua instalari de cartela - una provizorie si una definitiva. Doar mie mi se pare foarte complicat procesul?

Lucifer
Cunoscător

E foarte ciudat sa iti ceara avans doar pentru abonament fara achizitionare de telefon. Incearca intr-un magazin Orange. Daca cei de la Orange insista cu avansul, poti opta pentru un abonament YOXO.

Multumesc pentru sugesti, o sa incerc si la un magazin Orange.

Pololică
#StarMember

Salut!

Cred ca acel "avans" este o garantie si, de obicei, se pastreaza 6 luni.

Legat daca am mai intampinat: da, la Vodafone acum o luna. Sotia a facut fidelizare pe 12.08 (online) cu avans de 12E si, pe 14.08 a fost sunata ca va mai trebui sa plateasca 600 lei garantie. In secunda doi s-a anulat fidelizarea (facuse comanda de un A54) si avansul a fost returnat in cateva zile. Nu a trecut saptamana si am fost pe la un magazin Vodafone si am luat un Honor 90 (dublu ca pret). S-a pastrat acelasi avans de 12E, dar fara plata vreunei garantii. Daca apare pe factura din 14, Hiroshima este pistol cu apa. Cat asteptam sa faca factura, doamna/domnisoara de tejghea ne-a spus ca uneori sectorul poate genera o garantie (noi avand buletinele in Sectorul 5, probabil de aici si suma). Nu m-am putut abtine sa nu intreb: ce este dupa CCA (Casa Armatei) este Secor 5 (teoretic, corpul din spate este in 5). Teoretic, este zona ultracentrala. Ce se intampla daca aveam adresa acolo?...

La Orange am achizitionat 5 telefoane (3 prin portare, 2 la fidelizare [unul online, al doilea telefonic]) si nu a fost nevoie de nicio garantie.

Anonim
Neaplicabil

Mai nou, se solicită un scor de bonitate de la biroul de credit (ScoreRise). Daca ai un scor mic se solicita garanție adică plata în avans ca la c__ve. Scorul mic poate fi din cauza neplății sau întârzierii repetate la plată a unor credite, facturi la utilități, etc.

Multumesc pentru raspuns. Este foarte probabil sa fie vorba de acest scor. Totusi, nu am rate la banca iar facturile le platesc la timp.

Nu imi amintesc si nici nu am auzit nicaieri sa iti fie solicitat acordul pentru interogarea Biroului de Credit pentru semnarea unui abonament de telefonie mobila. 

Nici un operator nu poate verifica starea scorului tau FICO fara acordul tau explicit.

Cred ca se refera la Preventel (o baza de date a operatorilor).

Este putin probabil - nu exclus - sa apar in lista celor de la Preventel. Pana acum nu am luat telefoane in rate, insa se intampla sa mai depasesc data scadenta la plata facturii de telefonie.

Legendarul Preventel 😁😈. Din ce auzisem, era ilegala.

Salut, marchez acest raspuns ca fiind solutie la intrebarea mea. Are logica fiindca cei de la Orange nu mi-au zis nimic de avans la confirmarea datelor. M-am trezit cu aceasta cerere o zi mai tarziu, mai mult ca sigur au consultat un registru.

Totusi, ma gandesc sa nu fie o eroare la mijloc. Toate facturile la telefonie sunt platite la zi, atat ale mele cat si ale sotiei. Nu avem credite bancare, datorii, etc. Si abonamentul selectat este fara telefon.

Nu ar fi excluse și erori. Cum ziceam, la soție i se ceruse garanție la comanda online, dar la magazin nu. 

Anonim
Neaplicabil

Sunt în procedură de portare. Printre j-de de documente semnate a apărut și acordul de interogare  a biroului de credite. Neavând credite de rambursat nu am avut punctaj maxim, dar nici datorii nu am, așa ca punctajul meu a fost 798 din 800 și ceva posibile. Așa că da, se solicită acordul de interogare.