anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

YouTube nu este obligată să ofere informaţii despre utilizatorii care încarcă filme ilegal pe platformă

FaraUnID
Campion certificat

Platforma YouTube a Google nu este obligată să predea adrese de e-mail sau de IP ale utilizatorilor care încarcă filme ilegal, a stabilit joi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), precizând că trebuie să existe un echilibru între protejarea datelor şi drepturile de autor, relatează Reuters.

 

Cazul a ajuns în faţa CJUE după ce o instanţă din Germania a solicitat o recomandare în legătură cu ceea ce trebuie să facă platformele video pentru a combate pirateria de filme într-un caz legat de distribuitorul german Constantin Film Verleih.

Compania, care a avut drepturile de distribuţie în Germania ale unor filme ca ‘Scary Movie 5’ şi ‘Parker’, a cerut YouTube şi Google să ofere adresele de e-mail, numerele de telefon şi adresele de IP ale utilizatorilor care au urcat aceste filme ilegal pe YouTube în 2013 şi 2014.

 

Constantin Film a intentat proces într-o instanţă din Germania după ce Google şi YouTube, subsidiare ale Alphabet, au refuzat să ofere detaliile.

Decizia CJUE e în favoarea acestor companii americane de tech.

 

“Când un film este încărcat ilegal pe o platformă online, cum ar fi YouTube, titularii de drepturi pot cere, în conformitate cu directiva privind aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală, ca operatorul să ofere doar adresa poştală a utilizatorului vizat, dar nu şi e-mailul său, adresa de IP sau numărul de telefon”, au spus judecătorii.

 

Ei susţin că ţările UE pot opta pentru o mai bună protecţie a deţinătorilor de drepturi de proprietate intelectuală, dar trebuie să există un echilibru între diferite drepturi fundamentale.

 

O purtătoare de cuvânt a YouTube a spus că Google şi YouTube sunt angajate în protejarea drepturilor de autor şi în apărarea intimităţii şi datelor utilizatorilor.

 

“Decizia de astăzi ofertă claritatea legală în legătură cu ce informaţii sunt potrivite a fi împărtăşite cu deţinătorii de drepturi de autor în cazul unei revendicări privind drepturile de autor”, a spus ea într-un comunicat transmis pe e-mail.

 

Sursa - https://financialintelligence.ro/cjue-youtube-nu-este-obl...

 

Inca un exemplu de justitie Made in Germany!

6 Răspunsuri 6

Ascary
Campion certificat
Lasa ca nici cu Romania nu mi-e rusine. In Germania se mai cumpara muzica, filme, jocuri insa in Romania 80% din acestea se pirateaza si legiutorii nu fac nimic. Bine, legile ar fi insa nu se aplica. Aceste industrii ar fi in colaps daca ar astepta ca banii sa vina din Romania. Tot ce pot face este sa se roage de guvern sa aplice legea insa cum acesta are mai mereu alte prioritati (pe buna dreptate) mai traim si noi cu una sau cu alta...

FLo1
Campion certificat
@Ascary: Daca nu pirateaza ceva, oricine ar fi nu se simte .... roman. E in gena lui... dacica sau poate latina. :)))

Vio73
Campion certificat
Din păcate, așa este. Nouă ne place mult, ieftin sau gratis și bun. Cam așa stă treaba! Ar fi fost bine ca Youtube să ofere informații despre cei care piratează la scară mare măcar!

FLo1
Campion certificat
Nu se va pirata dacă youtube va fi un serviciu contra cost, de ex. abonament, un fel de "pay 4 view".

FaraUnID
Campion certificat
Faptul ca YouTube nu este obligată să ofere informaţii despre utilizatorii care încarcă filme ilegal pe platformă nu inseamna ca se va da liber la piraterie. Pur si simplu se vor oferi alte date de identificare ale administratorilor de cont, altele de cat adresa IP, adresa e-Mail, numar telefon.

Ascary
Campion certificat
Adica ce,numarul de la pantofi sau cel de la sutien? 🙂