anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Xiaomi Mi TV Stick

FaraUnID
Campion certificat

Xiaomi pregătește lansare unui dispozitiv cu Android TV sub forma unui stick numit Mi TV Stick 4K. Se pare că hardware-ul intern de care acest model are nevoie pentru a oferi o rezoluție ridicată și performanță bună nu va fi ieftin. Din acest motiv, Xiaomi pare că dezvoltă două variante diferite: una accesibilă și una cu preț mai ridicat.

 

Se pare că noile modele de TV Stick de la Xiaomi sunt gata de a fi lansate. Cineva a pus deja mâna pe o cutie „retail”, pe care a desfăcut-o pentru a prezenta ce include. Cum probabil ne-am fi așteptat deja, avem parte de un stick, o telecomandă și un adaptor de priză. Nu este vorba despre nimic tocmai surprinzător. De altfel stick-ul Mi TV pare să fie semnificativ mai mic decât telecomanda.

 

Varianta de bază va oferi afișare la rezoluție 1080p și va beneficia de hardware nu tocmai impresionant. Diferențele majore între cele două dispozitive va fi însă la capitolul procesor, RAM și Wi-Fi. În rest, ambele vor funcționa la fel, cu acces la aceeași platformă software, funcții și servicii.

 

1. Xiaomi Mi TV Stick 1080p

  • Procesor: quad-core Cortex-A53 @ 2 GHz
  • GPU: Mali-450
  • RAM: 1 GB
  • Software: Android TV 9.0
  • Output: 1080p
  • Audio: Dolby Audio și DTS Surround
  • Telecomandă: Bluetooth 4.2
  • WiFi: 2.4 GHz
  • Altele: Google Assistant, telecomandă cu butoane pentru Netflix și Amazon Prime

Varianta 4K beneficiază de hardware puțin mai puternic, dar vine într-o carcasă identică și cu o telecomandă similară.

 

2. Xiaomi Mi TV Stick 4K

  • Procesor: Amlogic S905Y2 (quad-core Cortex-A53)
  • GPU: Mali-G31 MP2
  • RAM: 2 GB
  • Software: Android TV 9.0
  • Output: 2160p
  • Audio: Dolby Audio și DTS Surround
  • Telecomandă: Bluetooth 4.2
  • WiFi: 2.4 GHz
  • Altele: Google Assistant, telecomandă cu butoane pentru Netflix și Amazon Prime

 

Cât vor costa cele două variante de TV Stick?

Deja există listări pe diverse magazine din lume. În Europa, modelul de bază Mi TV Stick va costa 40 de euro, un preț similar cu cel al unui obișnuit Chromecast. Varianta 4K este listată pe magazinele din China precum Gearbest la un preț de 133 de euro. Probabil că în Europa acest model ar putea ajunge la un preț de 99 euro. Data de lansare este listată drept „31 iulie”.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/home-cinema/xiaomi-mi-tv-sti...

 

Ideea acestor Stick TV-uri este aceea de a "transforma" un TV basic intr-un Smart TV. Acest lucru se poate realiza extrem de simplu prin conectarea unei tablete, laptop, telefon la TV.

 

Pe langa aceste aspecte, preturile televizoarelor inteligente a scazut simtitor in ultimii ani, ajungand astfel in punctul in care aceste stick-uri sa devina usor inutile.

7 Răspunsuri 7

Jay
Campion certificat
Ca sa fie ceva cu mot :D.. Era de așteptat după ce au invadat piața de telefonie, sa se orienteze si spre mai mult.. acum toți vor sa facă de toate.. nu ca ar fi un lucru rău, teoretic, asta presupune concurență, deci ar trebui sa fie si prețurile mai accesibile..

Vio73
#StarMember
Probabil ceva în genul stick-ului care era disponibil cu ceva timp și la Orange, dar mai evoluat. Nu știu cât o să prindă, dar important este că oamenii vor să intre cu alte lucruri noi pe piață!

FaraUnID
Campion certificat
Xiaomi Mi TV Stick devine oficial si va transforma orice display Full HD intr-un Android TV. Xiaomi Mi TV Stick beneficiază de un procesor quad-core cu 1 GB memorie RAM și 8 GB stocare internă. Xiaomi prezintă acest model drept unul care să ofere acces la Netflix, YouTube sau Amazon Prime, compatibil cu comenzi vocale prin Google Assistant. Iar aceste comenzi pot fi date atât prin intermediul dispozitivelor inteligente din casă, cât și prin intermediul telecomenzii cu care acest dispozitiv este livrat. Aceasta are butoane dedicate pentru Netflix și Prime Video, butoanele clasice de navigație în sistemul de operare Android, butoane de volum și o rotiță de navigație cu buton OK în centru. Telecomanda se conectează la dispozitiv prin Bluetooth. Prețul este însă foarte interesant. Pentru 39,99 euro, cât costă în mod normal un dispozitiv din gama Chromecast, Xiaomi Mi TV Stick vine cu funcționalitate în plus, oferind un întreg sistem de operare nativ. Acest dispozitiv va intra în concurență directă cu noul dispozitiv Chromecast cu Android TV de la Google, proiectul „Sabrina”, care încă nu a fost anunțat în mod oficial. Acela este așteptat și într-o versiune 4K, deci probabil că prețurile de pornire vor fi mai ridicate. Sursa - https://www.go4it.ro/content/home-cinema/xiaomi-mi-tv-stick-este-oficial-vine-cu-android-tv-la-un-pret-foarte-mic-19150660/

adi_26
Începător
Prețul acestui stick este de 50 de dolari.Sursa review pe youtube!

FaraUnID
Campion certificat
Intre timp Xiaomi a lansat Mi Box S, un media player cu Android 8.1, Google Cast, HDR, DTS, Dolby, Control vocal si care in magazinele de la noi costa cca 300 lei. Din punctul meu de vedere acest Xiaomi Mi Box S este cu mult peste stick-urile prezentate in acest topic.

paulgrojdi
Junior
Foarte bun stick. Orange TV GO zbarnaie alături de multe alte platforme inclusiv kodi.

FaraUnID
Campion certificat
Xiaomi Mi TV Stick in varianta cu 2 GB RAM reprezinta o alternativa ce merita luata in calcul. In schimb varianta cu doar 1 GB RAM este mult prea slaba raportat la complexitatea aplicatiilor disponibile in anul 20-20, prin prisma faptului ca din cei 1 GB memorie RAM bruta, utilizatorul mai are la dispozitie cca 50% ceea ce este foarte putin. Cam tot ce inseamna player multimedia sub 2 GB RAM si 16 GB spatiul de stocare ar trebui evitate.