anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Xiaomi a prezentat o motocicletă electrică mai rapidă decât un BMW M3

FaraUnID
Campion certificat

Deținătoare a mărcii Ninebot, care a cumpărat cu ceva timp în urmă mult mai celebra Segway, Xiaomi a prezentat recent o motocicletă electrică mai rapidă decât un BMW M3. Prima motocicletă electrică este produsă de Ninebot sub brandul Segway și poartă numele „Apex”.

 

Prezentarea conceptului a fost însoțită de un video care dezvăluie mai multe detalii despre viitoarea motocicletă electrică Xiaomi. Printre acestea, motorul electric de dimensiuni generoase, montat central pe cadrul motocicletei. În mod ironic pentru denumirea sa, în clip se pare că motociclistul ratează toate apexurile, iar viteza la care este filmată nu promite prea multă sportivitate.

 

 

 

 

Potrivit site-ului chinez Toutiao, aceasta ar accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de patru secunde. Este o performanță care o pune pe picior de egalitate cu un BMW M3 – nu unul obișnuit însă. Este vorba de BMW M3 CS, cel mai puternic M3, care accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde.

 

Pentru a reuși aceste performanțe, motocicleta produsă de Xiaomi folosește un motor de 150 CP. Acesta asigură suficientă putere pentru a împinge Seqway Apex la o viteză maximă de 200 km/h. Pentru o motocicletă de curse obișnuită, aceste cifre nu par grozave, dar pentru una electrică, Xiamo a reușit o minune inginerească.

 

Rămâne doar să vedem și ce autonomia ar avea Segway Apex. Chinezii nu au prezentat nicio estimare pentru această caracteristică, dar nu așteptăm ca Segway Apex să se compare cu o mașină din acest punct de vedere. Spațiul pe care-l poate aloca bateriei este prea limitat la o motocicletă.

 

Pentru cei care se tem că experiența Xiaomi cu motocicletele (sau lipsa completă a acesteia) ar putea compromite performanțele lui Segway Apex, merită menționat că motocicleta electrică a Xiaomi pare să aibă la bază șasiul modelului Yamaha R6. Sau cel puțin unul copiat destul de îndeaproape după acesta.

 

 

Sursa - https://www.promotor.ro/masini-noi/eco/xiaomi-a-scos-o-motocicleta-electrica-mai-rapida-decat-un-bmw-m3-18657072

9 Răspunsuri 9

Ascary
Campion certificat
Da da da,mi-ar place un acaret din asta. Multumim FaraUnID.

Jay
Campion certificat
Foarte frumoase si periculoase.. Libertate, adrenalina.. si eco.. (y) Asta ti-ar mai lipsi Ascary.. :)))

Ascary
Campion certificat
Frumoasa rau de tot. Am avut tot felul de motociclete,motorete,scutere dar asa cevaaa,hmm zau,e de vis.

FaraUnID
Campion certificat
Tind sa cred ca va costa o caruta de bani coparativ cu o motocicleta conventionala. Chiar zilele trecute am vazut pe www o bicileta electrica de offroad / enduro cu pret de calatog de aproape 5000 euro. Este adevarat ca statul roman ofera unele beneficii substantiale la achitizia unui vehicul 100% electric, dar si asa la drumurile noastre dublate de lipsa educatiei rutiere, motociclist = donator de organe.

Jay
Campion certificat
Asa e, motociclistii sunt in general donatori.. :) Dar, wow, 5000 € o bicicletă, pff.. inseamna ca motocicleta o să fie mai multe biciclete.. :))

Razvan
#StarMember
O bicicletă Ferrari costă 10000 euro, așa că o motocicletă poate să fie și mai mult. Statul acorda 10000 euro, subvenție pentru un vehicul 100% electric.

Vio73
#StarMember
Foarte bine că s-au băgat și pe acest segment. Se pare că vor ieși mai întăriți din această criză economică!

Ascary
Campion certificat
Iar pentru automobilele hibride statul acorda 4000 de euro. Prima de casare pentru o motocicleta este de 3500 de lei insa nu este specificata clar care este subventia pentru motocicletele electrice. Oricum este o treaba buna ca au dat si subventie pentru motociclete insa nu stiu cat de mult va prinde la noi fiindca motocicleta daca nu urla asurzitor,nu e motocicleta. Si eu cand eram mic si prost umblam la toba de esapament spre disperarea vecinilor 🙂

FaraUnID
Campion certificat
Prin programul Rabla Plus statul ofera: - 45.000 lei pentru masinile full electric; - 20.000 lei pentru masinile hibride plug-in; - toate acestea se pot cumula cu prima de casare de 6500 lei; In teorie ai putea beneficia de cca 51.500 lei sub forma de bonificatie, din partea statului, daca achizitionezi un autovehicul 100% electric. Ideea este ca pe piata exista deja masini electrice din clasa mini / microcar si al caror pret graviteaza in jurul sumei de 10.000, motiv pentru care nu vad investitia intr-o motocicleta electrica.