anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Xiaomi a brevetat un smartphone cu ecran detașabil

FaraUnID
Campion certificat

Conceptul de ecran detașabil brevetat de Xiaomi ar putea face telefoanele mai ușor de reparat, însă nu acesta este motivul pentru care schimbarea de design este luată în considerare.

 

Potrivit descrierii furnizate, noul smartphone este alcătuit din două elemente principale: corpul carcasei și ecranul detașabil. Mai mult decât o piesă ușor de schimbat, ecranul este conceput pentru funcționa și după ce este separat de telefon. Asta înseamnă că modulul ecranului trebuie să includă o sursă de alimentare proprie și ceva electronică pentru preluarea semnalului video transmis de pe telefon în modul wireless.

 

Deși o explicație exactă nu este oferită, scopul ecranului detașabil ar putea fi de încadrare a imaginii folosind camera principală a telefonului, Xiaomi eliminând astfel nevoia pentru o cameră frontală dedicată. Un alt scenariu de utilizare ar putea fi încadrarea imaginii cu telefonul fixat la ceva distanță într-un trepied, spre exemplu, la obținerea unui portret sau poză de grup.

 

Cât despre costul și complexitatea designului propus, găsirea unui scenariu în care să poată fi justificată dezvoltarea unui produs comercial necesită un efort de imaginație considerabil. Rămâne de văzut la ce anume s-au gândit inginerii Xiaomi când au decis brevetarea acestei inovații.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/xiaomi-a-br...

2 Răspunsuri 2

FLo1
#StarMember
Eu as fi vazut-o ca o facilitate pentru extinderea pe un display cu inchi mai multi, asa cum au unele tablete sau chiar "noteboace". Dar fiecare la ce viseaza....

Vio73
#StarMember
Chinezii ăștia vin cu tot felul de lucruri, care mai de care mai ieșite din comun. Oricum, e destul de tare chestia cu ecranul detașabil de carcasă!