anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

WhatsApp - noutăți, tips & tricks

GeorgianaD
Moderator

După o mică pauză, iată-mă din nou, împărtăsind cu voi, câteva noutăți și tips & tricks ce mi se par interesante referitoare la aplicația WhatsApp.

 

Proiectată la începutul lui 2009 de către doi ingineri de la Yahoo, aplicația WhatsApp promitea utilizatorilor simplitate și siguranță, mesajele fiind şterse de pe servere imediat după ce erau trimise. Când Facebook a cumpărat WhatsApp în februarie 2014, serviciul de mesagerie creştea rapid şi ajunsese deja la 450 de milioane de utilizatori lunari, fiind mai populară decât Twitter – în prezent numără peste 2 miliarde de utilizatori.

Dintr-o analiză recentă, făcută de către SensorTower (o companie care monitorizează performanța aplicațiilor în timp real) am aflat faptul că aplicația și-a păstrat notorietatea și că se află în top 5 cele mai populare aplicații pentru telefon.

Cu o istorie interesantă, un parcurs lung și mulți utilizatori, aplicația WhatsApp lucrează constant la îmbunătățirea experienței utilizatorilor și vine cu noi functionalități, păstrandu-se astfel în preferințele acestora.

Deși foarte populară și folosită aproape zilnic de marea majoritate a persoanelor digitale, aplicația are și câteva “secrete” pe care nu toată lumea le știe. Iată câteva tips & tricks:

 

  1. Cum să părăsesti un grup de WhatsApp fără ca nimeni să știe?

 

Dacă a trecut ceva timp de când conversațiile dintr-un grup de WhatsApp au încetat să te mai intereseze, vestea bună este ca,  aplicația lucrează la o nouă funcționalitate care va permite utilizatorilor să părăsească un grup fără ca aproape nimeni să știe. Ei bine, aproape nimeni deoarece doar administratorul grupului va fi notificat despre alegerea facută.

Acest lucru a fost anunțat de catre WABetaInfo, sursa principală de unde puteți descoperi știri și actualizări în timp real despre @WhatsApp. Și deși această nouă caracteristică este încă în dezvoltare și a fost văzută în versiunea desktop a WhatsApp, este de așteptat să sosească în curând pe iOS și Android.

Între timp, dacă vrem să dăm „Mute” grupului care trimite conținut la orice oră, dar fără a-l abandona, o soluție de urgență poate fi accesarea chat-ului grupului respectiv, apăsați pe „Info” și apoi în secțiunea „ Dezactivați notificările”. Putem alege cât timp vrem ca acele conversații să nu ne deranjeze.

 

  1. WhatsApp Reactions

 

În lupta cu competitorul său direct, Telegram, WhatssApp își dorește să nu piardă teren și implementează functia de “Reacții”, adică posibilitatea de a reacționa la mesaje cu emoticoane.

Pentru a face acest lucru, țineți apăsat pe mesaj până când apare o fereastră mică cu diferite emoji-uri. O opțiune de răspuns pe care alte platforme precum Telegram, Slack, Facebook Messenger și chiar aplicația Google Messages o oferă de ceva vreme.

 

  1. Ce sunt comunitățile WhatsApp?

 

WhatsApp anunță introducerea funcției "Comunități", care le va permite utilizatorilor să reuneasca într-o singură categorie mai multe grupuri separate.

Având în vedere faptul că multe comunități, cum ar fi școlile, cluburile locale și organizațiile non-profit, folosesc WhatsApp pentru comunicarea zilnică, noua funcționalitate aduce un mare avantaj aplicației.

Administratorii Comunităților pot gestiona și trimite mesaje tuturor grupurilor private, însă membrii obişnuiţi pot comunica doar în grupul separat din care fac parte.

In plus, Comunităţile nu vor putea fi găsite printr-o simplă căutare şi nici nu vor fi recomandate de un algoritm. Invitaţiile se fac doar pe baza numărului de telefon, toate informațiile sunt criptate, exceptând numele și descrierea. În grupurile private pot fi partajate fişiere de până la 2GB, iar apelurile vocale cu mai multe persoane pot cuprinde 32 de participanți.

 

La începutul anului 2022, Meta promitea multe și se pare ca se ține de cuvânt. Voi ce părere aveți?

 

Edit - mai multe despre funcțiile de apelare în grup și conferință găsiți și aici - https://www.orange.ro/help/articole/cum-faci-o-conferinta-pe-whatsapp-totul-despre-functia-de-apelar...

7 Răspunsuri 7

Vio73
#StarMember
Mi se pare destul de interesant mai ales punctul 3, cel puțin pentru situația mea fiind destul de util. Sigur, și celelalte aspecte subliniate sunt extrem de utile! Mulțumim frumos!

Anca07
#StarMember
Buna si welcome back! Da, am folosit si eu primele 2 noutati, cu succes. Ce sa spun, imi place ca pot reactiona cu diverse emoji, pentru ca ma scuteste de scris:)) Pana una alta, era timpul sa vina cu ceva nou si pt aceasta aplicatie.

Pololică
#StarMember
Mi-aș fi dorit sa integreze mai bine în aplicația telefonică Android apelurile (cei cu iPhone știu ce zic).

teacher_
#StarMember
Folosesc WhatsApp doar pentru a comunica de 2-3 ori pe zi, mi se pare aproape neschimbat 🙂

RafaHelper
#StarMember
Find la curent cu ultimele noutăți tehnologice si utilizator beta WhatsApp pot spune ca noutățile prezentate mai sus sunt cunoscute deja. WhatsApp are de ceva timp un rival serios, Telegram. Concurenta face ca Meta sa aduca funcții deja regăsite pe alte aplicații, desi alte aplicații sunt de mult timp înainte cu introducerea noilor funcții.

GeorgianaD
Moderator
Eu folosesc WhatsApp ca și aplicație principală de messenging și asemeni vouă, mi se pare că actualizările făcute sunt utile și necesare, având în vedere faptul că alte aplicații le au deja. Mă încantă faptul că WhatsApp este foarte intuitiv (cred că puterea obișnuinței își spune cuvântul aici).

delfinas
#StarMember
Bune informații, mulțumim!!! Nu știam că WA e făcut de Yahoo și nici aceste tips-uri. Folosesc puțin WA, pt a comunica cu persoanele apropiate și pt trimitere fișiere foto/video rapid. O sa incerc sfaturile oferite de tine, Georgiana! 🙂