anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Vânzările de smartphone-uri din România au căzut cu peste 50% în martie, iar tendinţa se păstrează şi în aprilie

Vio73
#StarMember
Primele date: vânzările de smartphone-uri din România au căzut cu peste 50% în ultimele 10 zile din martie, iar tendinţa se păstrează şi în aprilie. În primele două luni din 2020, înainte de izbucnirea crizei coronavirusului, piaţa locală de telefoane inteligente se afla în creştere şi ca număr de unităţi, şi valoric.
Sursa:
https://www.zf.ro/business-hi-tech/primele-date-vanzarile-smartphone-uri-romania-au-cazut-peste-50-19084500
Cădere cam mare zic eu! Ce părere aveți?
Mulțumesc!
1 Soluţie acceptată‚

Anca07
#StarMember
Din pacate, nu numai industria telecomunicatiilor are de suferit in aceasta perioada. Toti producatorii sunt afectati mai mult sau mai putin, si urmarile acestei pandemii inca sunt la inceput. Abia incepem sa ne dezmeticim...

Vizualizare soluţie în postul original

13 Răspunsuri 13

Razvan
#StarMember
Probabil această tendință de scădere a vânzărilor de smartphone-uri se va menține și în lunile următoare. Criza economică se va face din ce în ce mai mult prezența.

Jay
Campion certificat
Era de așteptat.. multe contracte de muncă suspendate, doar pentru aceasta perioada, sau definitiv.. E mai important sa ai ce pune pe masa..

Ascary
Campion certificat
E normal sa scada Vio. Altele sunt prioritatile acum. Noi pe comunitate ne pastram activitatea zilnic dar asta nu inseamna ca in lume nu mor zilnic mii de oameni de Covid. Nu inseamna ca daca noi ne bagam capul in nisip pericolul nu există.

FaraUnID
Campion certificat
Era absolut normal sa se intample asa. Traia cineva cu senzatia ca daca rami fara loc de munca si stai izolat in casa, automat vor creste vanzarile la telefoane mobile? Este ca si cum ai scrie un articol in care spui ca in perioada de iarna creste consumul de gaz si electricitate, iar vara cresc vanzarile la aparate de aer conditionat si ventilatoare. Un fel de iarna nu-i ca vara, dar adaptata conditiilor actuale!

Neaplicabil
Cred ca abia de la anul vom vedea o creștere.

Miha_Z
#StarMember
In conditiile in care unii angajati au ramas fara job-uri, iar altii iau 75% din salariu, chiar crezi ca grija lor era schimbarea mobilelor? Altele sunt prioritatile in acest moment. Cum ar fi procurarea hranei pentru familie, achitarea ratelor pentru a nu ajunge pe drumuri... Acum ne multumim cu ce avem, ne rugam sa fim sanatosi si sa treaca mai repede aceasta perioada neagra din viata noastra.

Tina
Cunoscător certificat
Eu ma mir ca mai sunt oameni care mai cumpara telefoane. In astfel de vremuri as cumpara dacă m-ar lasă telefonul. Nu m-ar convinge nici daca ar fi la oferta.

mihai_13
Maestru
de ce va mirati ? ca scad vanzarile cand practicati asa preturi (samsung/orange) ! - de exemplu Samsung S8 costa in rate pe abonament 24 de luni si rata 103 lei rate pe luna ! ... deci pe un telefon (bun inca) design si procesor 2017 tu dupa 2 ani cand telefonul va avea 5 ani ai fi platit 2472 lei ! 🙂

Anca07
#StarMember
Din pacate, nu numai industria telecomunicatiilor are de suferit in aceasta perioada. Toti producatorii sunt afectati mai mult sau mai putin, si urmarile acestei pandemii inca sunt la inceput. Abia incepem sa ne dezmeticim...

Miha_Z
#StarMember
@mihai_13 asta inseamna ca firma se respecta. Face mobile bune, gama "S" e de top si e normal ca sa tina la pret. Altfel nimeni n-ar mai lua la preturile de lansare, daca ar sti ca peste un an poate sa-l ia la jumatate.

mihai_13
Maestru
Miha... sa nu se mai planga de vanzari ... totusi este un model din 2017

Miha_Z
#StarMember
Nu cred ca-si face Samsung probleme de vanzari. Eu tot cumpar de la Samsung fie din gama "S", fie "Note". Si prin faptul ca vad ca tin la pret si dupa trecerea anilor imi ofera incredere in siguranta produselor. Si-mi place faptul ca nu se devalorizeaza usor. Eu tin cam 1-2 ani un mobil. Daca-l cumpar nou imi convine faptul ca daca vreau sa-l vand inca sunt ajutata de pretul de la raft.

RecenziiPeBune
Explorator entuziast
Nu tin la pret telefoanele Samsung. Cateva exemple: Am achizitionat Galaxy S10 de la Orange cand acesta costa 3900 lei, iar in toamna costa 2600 lei. Galaxy Note 10+, de la 5000 lei pret de lansare, in toamna l-am luat cu 4000 lei, iar acum cateva saptamani era 3400 lei in magazinele online recunoscute. Galaxy S20 Ultra de la 6500 lei se gaseste la oferte sub 5500 lei, S20+ varianta 4G era chiar 3750 lei, S20 5G 3700 lei. Prietena mea si-a luat S10e la lansare cu 3500 lei, dupa aproape 3 luni era 2500 lei, cel mai mic pret fiind la inceputul anului 2020, 2000 lei. Toate aceste preturi sunt din magazinele online recunoscute, nu second hand sau de la persoane fizice.