anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Telenovela Huawei, Americanii si 5G-ul sau de unde a pornit totul

FaraUnID
Campion certificat

Daca in ultimii ani nu ai trait in pestera, sub o piatra iar activitatea ta pe internet nu se rezuma doar la a cersi like, mai mult ca sigur ca esti la curent cu faptul ca Huawei a pierdut batalia 5G in

Europa https://comunitate.orange.ro/questions/2478269-huawei-pierde-batalia-5g-inima-ue-nokia , a pierdut accesul la serviciile Google https://comunitate.orange.ro/questions/1986631-intampla-posesorii-actuali-huawei-urma-interzicerii-a... si nu mai pot derula contracte cu producatori de componente din afara Chinei decat in baza unor autorizatii speciale date tot de americani.

 

Din acel moment toti scenaristii cronici au inceput sa se arunce in tot felul de ipoteze, subpozitii si teorii ale conspiratiei unele dintre acestea concurand de la egal la egal cu productiile marca Hollywood si cu sanse reale la Oscar.

 

Toata telenovela Huawei vs Trump sau China vs USA are un iz politico-economico-militar ambalat frumos si servit de catre americani primatelor - pardon, partenerilor strategici - ca si chestiuni care tin de Siguranta Nationala.

 

Haideti sa vedem unde a plecat totul?

1. Telenovela noastra incepe undeva in anul 2010 cand Huawei incerca sa prinda primul sau contract in Statele Unite ale Americii. Acest contract presupunea retehnologizarea si upgrade-ul retelei operatorului Sprint.

2. Pentru ca acel contract sa prinda contur, iar Huawei sa poate intra in cursa pentru acesta, trebuia efectuat un audit de catre o firma externa. Ca si firma de audit externa agreata de Washington, pe lista scurta, se afla in acel moment, o companie infiintata de un fost demnitar de la Washington.

3. Huawei a declinat acea companie propusa de americani, in favoarea altei companii condusa la acea vreme de un fost CEO de la Nortel si pe numele ei Amerilink Telecom Corporation.

4. Americanii au perceput si au interpretat aceasta miscare a Huawei ca fiind suspecta, iar compania agreata de Huawei - Amerilink Telecom Corporation - in detrimentul celei impuse de americani a fost vazuta ca avand legaturi mult prea stranse cu guvernul / armata din China.

5. Si de aici incepe telenovela Huawei, Americanii, 5G-ul si Siguranta Nationala.

SFARSIT!

 

Daca te-a ajutat aceasta informatie nu uita sa apeși ❤

9 Răspunsuri 9

Vio73
#StarMember
Din păcate, telrnovelă sau nu, ne va afecta cam pe toți utilizatorii. Vom vedea ce va ieși, dar nu cred că va fi bine! Oricum, suntem prea mici într-un război atât de mare.

delfinas
#StarMember
Da, un război/joc geopolitic, care afectează o firma privată și utilizatorii care agrează acest brand pt raportul calitate/preț, printre care ma numar. Eu nu zic că Huawei nu joacă după cum îi cântă guvernul chinez, dar cred că toate brandurile de telefoane au un sistem de urmărire a utilizatorului, cică pentru a-l ajuta, oferindu-i sugestii și cele mai bune servicii. :))) Oricum, Google știe tot despre noi, pt că îi oferim acces la atâtea lucruri despre noi, inclusiv poate capta prin microfon tot ce discutam la și langa telefon. "Multe voci din domeniul telecomunicaţiilor susţin faptul că, de fapt, telefoanele Huawei sunt sabotate intenţionat pentru că ar fi refuzat să introduca în soft un backdoor pentru apelare şi controlal dispozitivului oricând. Acest soft ar fi fost comandat de CIA şi ar fi instalat pe mai toate telefoanele. Informaţiile nu sunt oficiale şi certe, fiind doar supoziţii." bzi.ro

FaraUnID
Campion certificat
"Multe voci din domeniul telecomunicaţiilor susţin faptul că..." - Sunt acelasi voci care sustineau faptul ca antenele, modem-urile si router-ele Huawei au fiecare cate un microfon incorporat pentru a spiona utilizatorul final ???

Cathy
Explorator entuziast
Eu personal n am stat sa imi bat capul cu toate restrictiile lor si cand am vrut sa-mi schimb telefonul desi aveam un Huawei si ma obisnuisem cu menu-ul, imi placea cum facea poze am preferat un Samsung, tocmai din cauza acestor situatii vehiculate peste tot in media.

delfinas
#StarMember
@FaraUnID, nu stiu daca aceleasi, teoretic ar trebui sa nu fie ipocrite si sa se contrazica, dar cine stie...

teacher_
#StarMember
Eu sunt convins că dimineața, când mă joc Candy Crush, este un chinez care mă spionează și raportează ce fac eu mai departe, la toți cei 1000 de superiori.

mihai_13
Maestru
Viata bate filmul - chinezii sunt foarte "destepti" in sens negativ - USA are toate motivele sa se teama de spionaj cibernetic sub toate formele -android-windows -terminale mobile-echipament GSM-mai ales ca au fost desconspirate N atacuri la adresa lor venit din partea chineza si nu numai - (sa nu uitam de rusi) -De ce sa nu fie precauti ? Si Da este si vorba de partea financiar economica -dar fiind vorba de alternativa Nokia-Ericsson prefer sa dispara huawei- cu ce costuri ? portocala sau alte retele sa bage mana adanc in buzunarele super-tixite de "euroi" si sa faca ce trebuie fara sa afecteze consumatorul de rand care oricum nu prea vad cu ce-i schimba viata 5G-ul -poate pentru firmele de IT sau dezovoltatorii de tehologii ii ajuta 5G-ul -- nu stiu cati dintre voi stiu dar cu un telefon 4G+ poti avea in download chiar si 1Gb pe secunda ! ASTA numai sa vrea reteau GSM sa ""de-a"" , oricum reteaua 5G nu promite mai mult de 2Gb/s( si dupa cum stiti cu 5G in Bucuresti debea ajungeti la 1GB/s - discutia este lunga ... si deschisa .

delfinas
#StarMember
Nokia nu e cumva a chinezilor acum? Noi ne predam lui Google și Facebook fără rețineri. A, avem încredere că sunt americani și "ie" mai cinstiți? :))) Eu nu as vrea sa se supere chinezii cu adevărat, pt că puterea e la ei, tehnologia, aproape toată producția planetei e in China și au băgați zeci, chiar sute de miliarde de dolari în piața americană. O dată dacă își extrag investițiile din America, să vedeți atunci Marea Recesiune!!! Ori sunt prea înțelepți chinezii, ori asta cu Huawei care e firma statului chinez, e o vrăjeală...

mihai_13
Maestru
Nokia nu este a "chinezilor" Sony sau Samsung Apple etc nu sunt firme chinezesti - ca se produc in china datorita ca au mâna de lucru ieftina este alt lucru oricand daca este nevoie fabricile corporatiilor mai sus amintite se pot muta oriunde in lume , de exemplu Nokia fabrica majoritatea telefoanelor low cost in India sau Vietam