anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Tehnologia Deepfake dusa la un alt nivel de catre Disney

FaraUnID
Campion certificat
Puțini s-ar gândi la asocierea Disney-Deepfake ca la o rețetă pentru viitoare producții cinematografice de succes. Însă potrivit demonstrației pe cât de surprinzătoare, pe atât de tulburătoare, oferită de studiourile Disney, filmele cu actori cvasi-anonimi, dar care „poartă” fețele unor personaje cunoscute și celebre, reprezintă viitorul.
Într-un articol recent publicat, Studiourile Disney Research descriu cum au combinat un nou algoritm progresiv de inteligență artificială, cu tehnologii proprietare de stabilizare și efecte de iluminare pentru a substitui în mod extrem de convingător fețele participanților la un experiment video.
https://www.youtube.com/watch?v=yji0t6KS7Qo
În forma întâlnită anterior, tehnologia Deepfake s-a concentrat pe transferul cât mai lin al trăsăturilor faciale, scopul direct fiind cel de a face o față să arate ca a altei persoane, ignorând complet ce se întâmplă în imagine mai departe de limitele feței. Așa se face că multe deepfake-uri sunt deconspirate de potrivirea imprecisă cu fizionomia persoanei vizate și mișcări nenaturale care par deconectate de cele ale „corpului gazdă”. Disney speră să elimine aceste neajunsuri, pe de o parte, crescând rezoluția feței falsificate de la 256×256 pixeli la 1024×1024 pixeli, mult mai convingător reprezentată pe ecrane de rezoluție înaltă.
În mod evident, algoritmii AI folosiți de Disney sunt mult mai rafinați. Chiar și alăturate clipurilor originale, falsurile create nu pot fi identificate cu ușurință și în mod evident sunt mult mai rafinate decât „producțiile” Deepfake întâlnite până acum.
Sursa - https://www.go4it.ro/content/curiozitati/disney-deepfake-19149295/
Fascinant si înspăimântător in aceeasi masura!
2 Răspunsuri 2

Jay
Campion certificat
Chiar ca scarry.. pana acum nu m-as fi gandit ca le trece asa ceva prin cap :))

TheSpecialist
Maestru
Din păcate treaba asta deschide calea unor practici nu tocmai sănătoase. Cu siguranță intenetul va fi inundat de clipuri cu "celebrități" afirmând tot felul de tâmpenii, deconspirand teorii și cine știe ce alte nebunii o sa le mai treacă prin cap.