anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Sute de aplicații includ cod de urmărire al unei firme care lucrează pentru guvernul SUA

FaraUnID
Campion certificat

Sute de aplicații includ software de urmărire de la o mică firmă din SUA care lucrează pentru guvernul american, dar și pentru entități private.

 

Firma, numită Anomaly Six LLC, a fost fondată de doi veterani din armata SUA, potrivit Wall Street Journal (WSJ).

Aceasta plătește dezvoltatorii de aplicații pentru a include în acestea codul de urmărire. Peste 500 de dezvoltatori au acceptat, dar WSJ nu a reușit să facă rost de o listă cu titlurile.

 

Prin intermediul aplicațiilor, Anomaly Six colectează date anonimizate despre coordonatele geografice ale smartphone-urilor, care primesc coduri unice. Informațiile sunt trimise apoi guvernului american.

 

Deși datele sunt anonimizate, nu este greu să identifici cui aparține un telefon. Noaptea, aceste dispozitive nu se mișcă mult timp, iar cei care au coordonatele geografice pot afla cine locuiește la adresa respectivă.

 

Serviciul oferit de Anomaly Six este legal potrivit legilor americane, deoarece firma nu vine datele în scopuri comerciale, iar informațiile sunt anonimizate. Totuși, în alte regiuni, precum Uniunea Europeană, această practică nu este tolerată.

Potrivit WSJ, firma a urmărit sute de milioane de utilizatori de smartphone-uri din întreaga lume.

 

Firma nu are, pe site-ul său, o politică de confidențialitate și nu este înregistrată ca broker de date. Anomaly Six are sediul în Alexandria, Virginia, și are doar opt angajați.

 

Fondatorii firmei sunt Brandan Huff – fost ofițer de contrainformații – și Jeffrey Heinz – care a activat în US Army. Cei doi au lucrat înainte pentru Babel Street, o firmă care oferea serivicii de monitorizare social media pentru serviciile de informații.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/aplicatii/sute-de-aplicatii-...

 

E bine ca punem Huawei la colt, pe coji de nuca, in radem in cap si il aratam cu degetul!

2 Răspunsuri 2

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
Chiar nu mă surprinde această știre, din păcate astfel de practici sunt din ce în ce mai folosite. Este nevoie să avem grijă ce aplicații instalăm și ce permisiuni acordăm.

Romeo_
Senior certificat
Desi multi dintre noi stim acest aspect este si mai trist atunci cand ni se confirma prin mai multe surse :(((