anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Smartphone-uri Made In China la pachet cu malware care genereaza costuri suplimentare

FaraUnID
Campion certificat
Un model de telefon folosit pentru acest lucru este Tecno W2, care costă aproximativ 30 de dolari în Africa de Sud, potrivit unui articol realizat de BuzzFeed News. Această marcă este necunoscută în Vest, dar este numărul unu în multe state africane.
Una dintre victimel, un bărbat de 41 de ani din Africa de Sud afrima faptul ca pe ecranul telefonului îi apăreau mereu reclame, creditul de pe cartelă îi era consumat fără să facă nimic și primea mesaje prin care era informat că s-a abonat la anumie servicii despre care nu avea habar.
Inițial, bărbatul a crezut că este vina lui, dar compania de securitate Secure-D a descoperit că modelul respectiv de smartphone are malware preinstalat. Două aplicații dăunătoare încearcă să le fure banii utilizatorilor. Acesta se numesc xHelper și Triada și încearcă să aboneze utilizatorii la diferite servicii, fără ca aceștia să știe.
Secure-D susține că soluția sa de securitate a blocat 844.000 de tranzacții frauduloase de pe telefoane Tecno, în perioada martie – decembrie 2019. Compania a mai descoperit același malware pe smartphone-uri Alcatel produse de compania chineză TCL și vândute în Brazilia, Malaezia și Nigeria.
Telefoane infectate au mai fost vândute în Etiopia, Camerun, Egipt, Ghana și Indonezia. Ca să vă faceți idee despre cât de populară este marca, în 2018 Tecno Mobile vânduse peste 200 de milioane de smartphone-uri în Africa.
Compania Transsion a recunoscut că unele telefoane Tecno W2 includ aplicațiile xHelper și Triada, dar a dat vina pe un partener din lanțul de distribuție al cărui nume nu l-a făcut public. Un purtător de cuvânt a declarat că firma chineză nu a profitat de pe urma acestor aplicații.
Compania mai deține mărcile de telefoane Itel și Infinix.
Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/smartphone-uri-realizate-in-china-fura-in-secret-banii-utilizatorilor-19154712/
Low Cost = High Risk - Acesta ar fi unul din motivele pentru care eu am tot racnit aici si militez pentru achizitia de telefoane din surse sigure si aduse pe cai oficiale in Romania. La acest aspect al telefoanelor din zona gri putem adauga lipsa supotrului harware / software, service neautorizat, lipsa piese aftermarket, incompatibile cu retelele de la noi.
2 Răspunsuri 2

mihai_13
Maestru
Zealot Phones TECNO W2 (am fost curios) este asa de petarda firma/telefonul de nici nu am reusit sa-i gasesc pe google iar pe site TECNO nu gasesc modelul de tel ... cred ca telefoanele nu sunt produse pe "vapor" cred ca mai repede sunt facute in garaj in Ghana - partea cu malware mi se pare strange avand in vedere piata saraca in care sunt aruncate aceste telefoane , tecno w2 produs in 2017 si slab hardware , cred ca daca cineva ar dorii sa fure bani din chestia asta ar introduce programe malware pe telefoane mai pricopsite tot de la firma asta Tecno ... (parerea mea)(observ ca go4it a ramas in pana de senzational de a facut o stire din chestia asta)

FaraUnID
Campion certificat
Si cu toate acestea au reusit sa vanda in 2018 cca 200 de milioane de unitati in în Africa. Ideea este ca si pe piata de la noi ajung astfel de pasari exotice, aduse prin tot felul de canale de distributie dubioase. Cubot, Doogee, Doopro, Elephone, H628, Karbonn, Koolnee, Kruger Matz, Leagoo, M Life, Media Tech, Mediacom, Meizu, MyPhone, Oukitel, RugGear, STK, Soundvox, UMi, ILA, etc Si acestea cred ca daca le luam la puricat sunt pline de malware / spyware. Plus ca nu stiu cate din ele sunt compatibile cu RO-ALERT, conform legii.