anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Semnătura olografă - cum semnezi „de mână” declarația pe proprie răspundere pe telefon sau calculator

Ascary
Campion certificat

Declarația pe proprie răspundere e pusă la dispoziție printr-un site oficial STS. Totuși, are nevoie de-o semnătură olografă. Din fericire, o poți obține pe telefon – Android și iPhone – sau calculator.

După anunțul privind declarația pe proprie răspundere au apărut site-uri care să-ți ofere un mod mai ușor de completare. Unul dintre site-urile care păreau legitime era carantina.me. Între timp, s-a dovedit și legitim. STS a colaborat cu echipa care l-a creat și au folosit infrastructura de acolo pentru declarație pe proprie răspundere pentru un site oficial: formular.sts.ro

 

Pe iPhone ai o soluție foarte simplă. Trebuie doar să ai configurată aplicația Mail și să-ți trimiți documentul pe adresa ta. Odată ce-ai făcut asta, îl deschizi și-l semnezi direct în aplicație.

 

Dacă nu vrei să faci asta, poți apela la o aplicație: Adobe Acrobat Reader (o ai pe Android și iOS) și e gratuită.

 

Documentul PDF pe care îl descarci de pe site-ul oficial îl deschizi pe telefonul tău cu această aplicație. Apoi, te apuci să semnezi declarația pe proprie răspundere. Dai editare – marcat cu semnul grafic al unui pix – și alegi Fill & Sign. Odată ce-ai făcut asta, caută pictograma unui stilou. Apeși pe ea și începi să semnezi. Dai Done și gata. Semnătura va fi salvată, ca s-o folosești și pe viitor.

 

Folosești același program, e gratuit chiar și pe PC. Îl găsești aici pe site-ul Adobe. Vestea bună e că, în versiunea gratuită, poți vedea, comenta și, mai ales, semna documente PDF.

 

În partea de sus a programului a aplicației ai aceeași pictogramă cu un stilou (peniță). Poți adăuga semnătură sau inițiale, dar te interesează să semnezi declarația. Așa că alegi să adaugi semnătură.

 

Vestea bună e că poți fie să desenezi semnătura cu mouse-ul, fie să încarci imaginea cu ea. Ca să încarci imaginea e simplu: semnezi o foaie albă, faci poză, decupezi cât să fie doar semnătura și o încarci. Și așa rezolvi treaba cu semnătura olografă pe declarația de ieșit din casă.

 

(sursa:playtech)

17 Răspunsuri 17

Jay
Campion certificat
Mulțumim pentru informatii Ascary, cred ca sunt multe persoane care nu le cunosc...

Vio73
#StarMember
Mulțumim pentru detalii și precizări! Erau multe chestii pe care nu le știam!

DanielaH
Moderator
@Ascary, mulțumim! Foarte utila informația, mai ales în această perioadă!

Miha_Z
#StarMember
Eu am descarcat PDF formularul, asta dupa ce m-am ofticat ca xeroxasem vreo 50 exemplare din fostul formular. :)) Si de aceasta data, am preferat sa editez in mobil formularul. Am completat toate datele necesare, am si semnat "corespunzator" si doar in cazuri de nevoie cand trebuie sa ies pentru cumparaturi modific data.

Laura_cio
Senior
Mulțumim! Eu chiar am urmat aceste sfaturi.

Neaplicabil
Cu Adobe reader am semnat direct pe telefon cu penița virtuală . Oricum nu am nevoie dar am vrut sa vad cum se face .

dnz
Explorator entuziast

Eu mi-am descarcat formularul de pe site-ul oficial https://formular.sts.ro/ si dupa care am folosit aplicatia Adobe fill & sign. Am fost oprit de politie si a fost in regula Semnatura Electronica.

Vio73
#StarMember
O s-o folosim din ce în ce mai mult de aici încolo!

aMurea
Junior entuziast
Atentie ca depinde foarte mult de cine dai. Eu am fost oprit de Politia locala, venise un nene cu chef de scandal la mine si mai sa imi dea amenda ca pe telefon se arata doar declaratia de la angajator si nu cea pe proprie raspundere. MAI sau Jandarmeria o accepta fara nici o problema dar locala a primit mai multe drepturi acum si vor sa arate si ei ca pot probabil.

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
@Ascary mulțumim mult! Pe iPhone am încercat și în felul următor și a mers foarte ok: am accesat site-ul menționat de Ascary, am completat datele, am generat apoi declarația și am făcut un screenshot. Am deschis imaginea respectivă din album, am dat pe Edit și apoi pe cele 3 puncte care apar în colț dreapta sus, am selectat opțiunea Markup și am semnat.

Alex_45
Junior
Foarte util!

fortheworld
Junior entuziast
Dragă comunitate Orange, recomand cu căldură Adobe app pentru cele descrise, zâmbete! #impreunareusim #stamacasa

Vio73
#StarMember
Mulțumim pentru precizări!

TheSpecialist
Maestru
Eu am găsit recent o aplicatie pt Android care mi se pare ideala. Nu necesita conexiune la internet, nu cere nicio permisiune la instalare , toate informațiile se salvează doar în telefon și îți dă posibilitatea sa o semnezi olograf și dacă vrei sa o și exportezi ca și PDF. https://play.google.com/store/apps/details?id=net.rention.declaratiepropriaraspundere