anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Samsung Galaxy A70 probleme update Android 10

FaraUnID
Campion certificat

Samsung pare să aibă probleme din ce în ce mai mari în ultima perioadă referitoare la actualizările de software. După ce mai mulți utilizatori de Galaxy Note9 au început să descopere probleme cu ecranele telefoanelor în urma celui mai recent update software, acum utilizatorii modelului Galaxy A70, lansat anul trecut, au întâmpinat o problemă și mai gravă.

 

Noul update, care aduce sistemul de operare la versiunea Android 10, poate strica anumite modele și este aproape imposibil de depistat dacă acesta se va mai aprinde sau nu înainte ca actualizarea să fie instalată.

 

Problema a fost raportată de utilizatorii din Olanda, conform SamMobile, și pare să afecteze doar o parte dintre variante. Se pare că modelul Galaxy A70 stricat este în varianta inițială, lansat un anumit model de placă de bază. Această componentă a fost schimbată pe modelele mai noi. Actualizarea la Android 10 pare însă să ia în calcul doar revizia hardware mai nouă, versiunea inițială fiind incompatibilă cu software-ul instalat.

 

Astfel, pentru că software-ul scrie o versiune nouă, dedicată altor componente, telefonul nu mai poate să detecteze dacă totul este în regulă, crezând probabil că nu are destulă energie în baterie. Din păcate, nici măcar cu telefonul în priză, acesta nu va porni, pentru că nu va permite alimentarea acumulatorului. Se pare că nu există nici o metodă sigură pentru a ști dacă telefonul va fi sau nu stricat și nici o rezolvare simplă pe cale software.

 

1. Cum să te ferești de update?

Dacă aveți un Galaxy A70 și primiți notificarea de actualizare la Android 10, cel mai bine ar fi să nu faceți update-ul și să așteptați până când Samsung rezolvă această problemă. Ideal ar fi ca pachetele pentru fiecare model de placă de bază în parte să fie lansate separat, sau software-ul din prezent să fie retras și înlocuit cu unul compatibil cu ambele revizii hardware.

 

2. Ce faci dacă ai un Galaxy A70 stricat deja?

Singura șansă a celor cu Galaxy A70 stricat de acest update este să le ducă la un centru de reparații Samsung, unde poate fi înlocuită placa de bază cu una funcțională. Acest lucru sugerează și că utilizatorii pot pierde și tot ceea ce au stocat pe telefon.

 

Momentan, Samsung nu a oferit detalii despre o posibilă rezolvare a acestei situații.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/galaxy-a70-stricat-update-android-10-19142975/

Sursa 2 - https://www.sammobile.com/news/galaxy-a70-android-10-update-hardware-breaking-bug

 

Amatorism si bataie de joc la adresa consumatorului. Faptul ca nu s-au obosit sa testeze suficient acest update cu toate compatibilitatile sale inainte de a-l arunca pe piata spune destul de multe.

 

Stau si ma intreb, in cazul terminalelor care au avut deja interventii service altele decat aceasta problema si unde acest update face ca placa sa crape, reparatia telefonul este suportata de consumator sau de Samsung? Sau este dat dauna totala!?!?!?

14 Răspunsuri 14

Miha_Z
#StarMember
WAW nu ma asteptam la asta din partea celor de la Samsung. Ar fi trebuit testat mai in detaliu aceasta actualizare de software. Parerea mea este ca daca un terminal se strica ca urmare a acestui update, firma sa-si asume greseala si sa-i ofere clientului un telefon nou, testat in prealabil cu varianta noua de software. N-ar fi mare pierdere pentru ei si asa ar continua sa fie o firma credibila care-si asuma greselile.

svetalex
Senior certificat
Pff după ce plătești atât pe un telefon să ai astfel de surprize? Mie mi s-ar fi părut normal să înlocuiască telefoanele deja afectate, nu să le repare

FaraUnID
Campion certificat

In cazul de fata da, este evident faptul ca avem o greseala de productie care trebuie remediata pe banii companiei. Nu vad de ce sa-mi schimbe doar placa din telefon si care oricum este cam 50% din valoarea telefonului (ma raportez la pretul de productie, nu la pretul de raft).

Au dat-o de gard cu Samsung Galaxy Note9 https://www.androidauthority.com/samsung-galaxy-note-9-march-update-broken-displays-1103766/ la modul ca la acest telefon, update-ul din martie a reusit sa decalibreze display-ul, iar acum au recidivat cu Samsung Galaxy A70.

"Chip ap za gud uork Samsung" - Nu stiu de ce dar tind sa cred ca aceste probleme ar putea fi un Boost pentru gama Huawei P40.

dnz
Explorator entuziast
Eu detin de 7 luni un Samsung Galaxy S10 si acum 2 zile am dat update la Android 10 ONE UI 2.1. Dupa update telefonul merge mult mai sacadat, agata la cele mai spimple task-uri, are multe lag-uri.. Inainde de update aveam ONE UI 2.0 care mergea impecabil, mult mai fluid etc.. Sper ca Samsung sa rezolve aceste probleme la urmatorul update.. Oricum aceasta problema ma face sa am ganduri de a imi lua ceva cu Ios in viitor

FaraUnID
Campion certificat
Nici iOS-ul nu-i mai breaz. Practic la fiecare model de iPhone si la fiecare update au fost probleme.

catalinradu
Junior
Eu am un samsung S10 si saptamana trecuta am facut update la Android 10 cu One UI 2.1. Din acel moment nu mai pot activa datele mobile. Cartela am incercat-o intr-un alt telefon si nu sunt probleme. Din discutia cu un operator de la Help Desk Samsung mi-au sugert sa astept patch-ul de corectie.

dnz
Explorator entuziast
@catalinradu Și alte probleme ai mai observat ? La mine și se încălzește ca un calorifer.... Ajunge lejer la 41°C. S Când va veni următorul update ?

catalinradu
Junior
Pentru moment, asta este cea care ma doare cel mai tare... habar nu am si nu mi s-a dat vreo informatie referitor la viitorul update. Nu imi ramane decat sa astept.

catalinradu
Junior
Am reusit sa rezolv problema cu activarea datelor mobile dupa update la android 10 cu One UI2.1 Daca mai sunt persoane care au aceasta problema, eu am reusit sa rezolv problema astfel: Setari - Conexiuni - Retele mobile - Nume puncte de acces aici dati pe Adaugare si adaugati pentru reteaua orange: Nume: Orange internet APN: net Dupa care puteti sa activati datele mobile fara probleme.

rapolti
Începător
buna. si cine a facut updare ? ce poate sa faca? momenten functioneaza perfect....

FaraUnID
Campion certificat
Cel mai indicat ar fi sa cauti raspunsuri si solutii oficiale direct la sursa, adica la Samsung Romania. Din spusele lor aceste bug-uri urmau sa fie corectate printr-un update ulterior. Nu folosesc Samsung, dar ma gandesc la faptul ca din momentul in care problema a fost semnalata si pana la momentul actual, au reusit sa corecteze problemele.

Vlad_8
Începător
Am instalat azi. Merge bine, parca mai bine ca inainte.

Ghiață_Ionut
Începător
Dacă am facut update dar telefonul se mișcă perfect însă am problema cu colțurile pixelate, trebuie sa merg cu el la un centru samsung sau se va remedia in urmatorul update??

FaraUnID
Campion certificat
Cel mai indicat ar fi sa contactezi Samsung Romania. Ei sunt singurii in masura sa-ti ofere un raspuns oficial si recomandarile necesare pentru remedierea problemei. E posibil ca problema sa fie corectata printr-un update ulterior.