anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Samsung Galaxy A51 5G

FaraUnID
Campion certificat

Aşteptat să-şi facă apariţia mai întâi în magazinele sud-coreene, Galaxy A51 5G este alternativa pregătită de Samsung pentru amatorii de telefoane mid-range cu 5G.

 

Trecut deja pe la autoritatea Wi-Fi Alliance, responsabilă cu certificarea echipamentelor de comunicaţii wireless, Galaxy A51 5G este mai aproape de lansare decât oricând, urmând să ia drumul magazinelor în mai multe ţări unde este disponibilă infrastructură de comunicaţii 5G.

 

Identificat cu numele de model SM-A516N, dispozitivul oferă conectivitate dual-band Wi-Fi b/g/n/ac şi Wi-Fi Direct, alături de suport 4G LTE şi 5G.

 

La partea de software, găsim versiunea Android 10 adaptată cu interfaţa One UI 2.0 (sau mai nouă).

 

Aparent adăugarea conectivităţii 5G nu a adus prea multe modificări la partea de design, aspectul exterior fiind aproape identic versiunii Galaxy A51 fără 5G. Astfel, modelul 5G se diferenţiază prin folosirea unei texturi diferite pe capacul din spate.

 

1. DISPLAY - Telefonul vine echipat cu un ecran Super AMOLED Infinity-O de 6,5”, cu rezoluţie Full HD+ şi perforat central în partea de sus, similar cu modelele Galaxy Note10 lansate în luna august.

2. PROCESOR - Telefonul este tractat de un Exynos 980, un model octa-core la 2,2 GHz pe 8nm.

3. MEMORIE RAM - Samsung Galaxy A51 5G vine in 2 variante de echipare cu 4GB sau cu 6 GB memorie RAM.

4. MEMORIE INTERNA - 128 GB stocare internă (format UFS 2.1) cu posibilitatea de a adăuga carduri microSD de până la 1TB.

5. CONETIVITATE - dual-band Wi-Fi b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, Buetooth 5.0, NFC, 4G LTE, 5G.

6. ACUMULATOR de 4000 mAh cu funcţie de încărcare rapidă (putere 15W).

A fost aleasa soluţia Exynos 980 ce integrează modemul 5G, acesta fiind un criteriu esenţial pentru obţinerea unui cost de fabricaţie mai redus, design compact şi folosirea eficientă a bateriei, toate acestea fiind compromisuri obligatorii pentru prima generaţie de telefoane 5G.

6. CAMERA FOTO / VIDEO

- 48 MP f/2.0 pentru camera principală;

- 12 MP f/2.2 ultra-wide;

- 5 MP f/2.4 macro;

- 5 MP f/2.2 pentru calcularea adâncimii;

- camera frontala de 32 MP f/2.2.

 

Pe parte de camera video Samsung Galaxy A51 oferă doar rezoluţie Full HD la 30 de cadre pe secundă.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/galaxy-a51-5g-noul-telefon-samsung-cu-5g-adresat-cumparatorilor-cu-buget-mediu-este-aproape-gata-de-lansare-19051952/

Sursa 2 - https://www.sammobile.com/news/galaxy-a51-5g-wi-fi-certification/

 

Parca din dorinta de a-l face de buget, a iesit cumva .... destul limitat. Cel putin pe partea de video si la hardware-ul din telefon cred ca acesta filma fara emotii la 1080p cu 60fps. iar la valorile date de camerele foto, tind sa cred ca nu va excela in conditii de iluminat slab / artifial si nici la capitolul zoom.

 

Parca au lasat senzatia de telefon accesibil pentru care singurul aspect important este insasi conexiunea 5G restul specificatiilor fiind trecute la capitolul "si altele".

 

Nu exista inca un pret oficial, dar sa nu uitam ca avem in fata un telefon Samsung, iar ca orice alt produs Samsung cca 25% - 30% din pret este dat de brand-ul in sine.

 

6 Răspunsuri 6

Vio73
#StarMember
Să sperăm că va fi la un preț cât mai accesibil, dar e păcat că nu are procesor de la Qualcomm! Mulțumim!

FaraUnID
Campion certificat
Asa cum a fost precizat si in articol, principalul criteriu pentru care au ales Exynos in detrimentul Qualcomm a fost acela de a obtine un cost de fabricaţie mai redus. Ramane de vazut cat de redus va fi si pretul de raft.

teacher_
#StarMember
Cu siguranță vor fi doritori și în Romania, cei care vor dori neapărat 5G dar nu au buget, vor merge pe varianta asta, chiar daca nu are cele mai bune dotări la soft.

FaraUnID
Campion certificat
Asta clar, sunt multi care si-ar da o mana numai sa aiba cel mai recent produs Samsung, mai ales daca vorbim de produs 5G. Nu stiu de ce, dar am o vaga banuiala ca pretul nu va fi chiar de buget. Oricum, ca si alternativa de buget la acest Samsung A51 5G avem Xiaomi Mi 10 Lite 5G programat a fi lansat in luna mai la preţuri începând cu 349 euro. Si personal inclin spre Xiaomi Mi 10 Lite 5G prin prisma faptului ca per ansamblu este ceva mai bine echipat.

teacher_
#StarMember
Chiar daca am un terminal varianta Lite de la Huawei, mă bate gândul să iau unul normal, daca nu chiar Pro... Zicea un prieten cam așa.. îți iei Lite, o să meargă ca atare, îți iei Pro, o să meargă ca un Pro... 🙂 Mai așteptăm încă. Sper sa mai scadă preturile odată cu criza asta care se vehiculează.

Vio73
#StarMember
E de luat în calcul, la un preț decent!