anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange anunță acoperirea completă LoRaWAN în București și Iași

FaraUnID
Campion certificat

Orange Business Services vine în sprijinul autorităților și companiilor care activează în sectorul public prin extinderea rețelei LoRaWAN (Long Range Wide Area Network), esențială pentru dezvoltarea proiectelor de oraș inteligent.

 

Comunicațiile de tip LoRaWAN sunt destinate proiectelor IoT (Internet of Things - Internetul lucrurilor), unde este necesară conectarea unor senzori sau dispozitive cu un consum mic de energie, care livrează cantități mici de date și care, de multe ori, sunt greu accesibile. Astăzi, LoRaWAN®are acoperire completă în București și Iași, iar rețeaua este prezentă în alte 6 localități din țară.

 

LoRaWAN completează portofoliul Orange Business Services (OBS) ce cuprinde deja o platformă dedicată obiectelor conectate și proiectelor Internet of Things, Live Objects, cât și tehnologia LTE-M. Astfel, OBS oferă tuturor companiilor și instituțiilor publice o gamă completă de soluțiii și servicii destinate dezvoltării proiectelor care necesită comunicații M2M (machine to machine - echipament la echipament).

 

“Tehnologia este, înainte de toate, un instrument prin care ne îmbunătățim calitatea vieții, devenim mai eficienți energetic și, pe termen lung, reducem pierderile și costurile. De exemplu, datele pe care le obținem prin proiectele de măsurare a calității aerului, implementate cu infrastructura de comunicații LoRaWAN, ne ajută să conștientizăm problema poluării în marile orașe și chiar să identificăm sursele acesteia. În același timp, monitorizarea și controlul inteligente ale consumului de apă ori ale rețelei de iluminat public, prin senzori conectați la LoRaWAN, dau posibilitatea companiilor de utilități să gestioneze mai bine fluxurile de consum, necesarul de echipamente ori resurse umane aducând, prin scăderea pierderilor, economii în buget.” spune Florin Popa, Director Business to Business Orange România

 

Rețelele LoRaWAN funcționează pe o bandă liberă de 868 MHz având avantajul că o singură stație poate acoperi suprafețe de 15 - 20 km. Astfel, sunt necesare mai puține stații de tip LoRa Gateway pentru a construi infrastructura IoT a unui întreg oraș. LoRaWAN are o arhitectura asemănătoare cu cea a rețelelor celulare, însă este o alternativă la conectivitatea celulară de tipul 2G sau 3G în proiectele în care este necesară o acoperire mai mare și transferul unui volum mic de date către dispozitive cu o autonomie energetică crescută. Acest tip de rețea răspunde unor cerințe esențiale în proiectele IoT: comunicare bidirecțională, securitate completă, mobilitate și servicii de localizare.

 

Rețeaua LoRaWAN de la Orange are gateway-uri deja instalate în București, Iași, Popești-Leordeni, Brăila, Cluj-Napoca, Timișoara, Baia Mare și Buzău.

În 2018, la Alba Iulia, Orange România a implementat prima rețea de tip LoRaWAN într-un proiect de iluminat public, ajutând la dezvoltarea orașului inteligent de astăzi.

 

Sursa - https://www.orange.ro/newsroom/comunicat/diverse-6/orange...

4 Răspunsuri 4

Jay
Campion certificat
Este mult de lucru, dar, este un inceput.. Mi-ar placea sa ajunga si unele facilitati, mai domestice, in zonele mai putin favorizate.. Cu siguranta economisirea resurselor este importanta.. cat si calitatea aerului..

FaraUnID
Campion certificat
E nevoie si de autoritati locale cu mai mult de 2 neuroi, care sa lase ambitiile politice in sediul partidului, autoritati capabile sa inteleaga faptul ca acolo in interesul cetateanului si care sa atraga finantare europeana nerambursabila pentru proiecte de tip IoT / Smart City

Miha_Z
#StarMember
Nu vad ca vreun parlamentar sa fie preocupat de omul de rand. Odata ajunsi la putere toti isi urmaresc interesul de a obtine cat mai multe foloase. Crezi ca isi ocupa timpul pretios cu atragerea de finantari europene?

Vio73
#StarMember
Orange nu se dezminte și investe și pe acest segment. Am văzut că au extins și tehnologia 4g TDD ( tot pentru bussines) foarte mult și asta ajută cu adevărat mediul privat. Merg în continuare și cu extinderea 4g, inclusiv în rural și stau foarte bine și la acest capitol. Deci nu pot să le urez decât s-o țină tot așa, și chiar să mărească ritmul! Sunt mai multe orașe smat City, dar dintr-o prezentare la TV am văzut că stau foarte bine Alba Iulia, Cluj și Timișoara. Să sperăm la cât mai multe.