anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Oppo - Incarcare Rapida Reduce Longevitatea Acumulatorului

FaraUnID
Campion certificat

OPPO a confirmat că tehnologia de 40W degradează o baterie până la 70 la sută din capacitatea inițială după același număr de încărcări la care o implementare clasică QuickCharge, cu putere de maxim 15W, ar lăsa 90% din capacitatea indicată pe eticheta acumulatorului.

 

Acest detaliu ar putea explica de ce unii producători cu reputație de protejat, precum Google și Apple, nu țintesc orbește scurtarea timpilor de încărcare, preferând doar să laude capacitatea totală a acumulatorului. Mai ales că, în mod obiectiv, incarcare rapida cu putere de 15W în aproximativ 2 ore nu este chiar atât frustrantă pentru utilizatorii de rând.

 

Însă, deocamdată, Oppo rămâne centrat pe livrarea celui mai mic timp de încărcare cu putință, promițând pentru următorul flaghip un adaptor AC cu putere de 65W.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/incarcara-r...

Sursa 2 - https://www.phonearena.com/news/OPPOs-40W-fast-charging-n...

 

Subiect aflat in stransa legatura cu topicul acesta https://comunitate.orange.ro/questions/2070158-metode-prelungi-durata-viata-bateriei-cunoasteti si acesta https://comunitate.orange.ro/questions/2209410-aplicatie-android-verificat-nivelul-viata-acumulatoru...

17 Răspunsuri 17

svetalex
Senior certificat
Nu credeam că este dăunătoare pentru baterie opțiunea de fast charging :( Am un telefon Huawei care se încarcă în mai puțin de 2 ore și sunt tare încântată de timpul redus de încărcăre. Sper să nu se degradeze prea rapid bateria

Miha_Z
#StarMember
Chiar daca in urma cercetarilor s-a ajuns la aceasta concluzie, eu nu voi renunta la incarcarea rapida. Cand sunt in criza de timp si am mobilul descarcat ma bucur ca am disponibil si un incarcator super fast charging. Pana la urma mobilul mai trebuie si schimbat si n-o sa incep sa-l folosesc ca pe un "bibelou".

FaraUnID
Campion certificat
Si eu folosesc tot Huawei si tot incarcare rapida, dar totusi.... incarcarea rapida de 40W degradează o baterie până la 70% din capacitatea inițială după același număr de încărcări. Practic 70 de cicluri de reincarcare rapida la 40W reduce din capacitatea initiala a baterie cu pana la 70% !!!

Szabolcs
Explorator entuziast
Am citit undeva ceva de genul, ca daca pui un telefon la incarcat la un incarcator fast charger nu pateste nimic pentru ca si bateria trebuie sa fie compatibil cu fast charger. Daca va uitati pe incarcator baga curent de 9V sau de 5V, depinde cum suporta bateria. Deci parerea mea ca nu se strica bateria asa repede.

Ascary
Campion certificat
De aceea producatorii nici nu includ in pachet incarcatoarele superfast. Lasa la latitudinea clientului daca vrea sau nu sa isi strice bateria prematur. @Miha,in pachetul Samsungului tau ai un incarcator fast charge nu super fast charge asa ca poti sta mai linistita. De la S7+ incoace numai pe fast charge tin telefoanele si in general dupa doi ani durata de viata a acumulatorului a scazut cu 15-20% adica nu prea mult față de o incarcare normală.

Miha_Z
#StarMember
Samsung Note 10+ a venit cu incarcator Super Fast Charging. Cand ma grabesc incarc si Samsung S9+ tot cu acel incarcator.

Ascary
Campion certificat
Te inseli Miha,in pachet ai un incarcator super fast de 25 de wati. Incarcatatorul super fast de 45 de wati se achizitioneaza separat.

Vio73
#StarMember
Din păcate, da, și la al meu Huawei am tot încărcare rapidă, dar după vreo 6 luni, văd că e ca la început. Vedem mai încolo.

Anonim
Neaplicabil
La al meu Huawei cu Ultra Fast Charge acumulatorul nu a suferit încă, în august împlinește doi (2) ani. Caracteristica asta e una dintre preferatele mele vis-a-vis de telefon. Depinde poate de fiecare producător cum optimizează softul și bateria. Se încarcă la fel de repede și se consumă la fel de greu. Întotdeauna ajung acasă cu 30-40% din baterie. Și îl folosesc, nu stau cu el în buzunar! 😉

Vio73
#StarMember
Tine aproape două zile și al meu și îl utilizez atât cât îmi este necesar.

Miha_Z
#StarMember
@Ascary eu m-am uitat la denumire nu la wati. Asta este incarcatorul unde scrie cati wati are?

FaraUnID
Campion certificat
In functie de tipul de reincarcare utilizata, incarcatorul ala poate livra urmatoarele valori: - 5 Volti cu 3 Amperi - 9 Volti cu 2.77 Amperi - Intre 3.3 Volti si 9 Volti cu 3 Amperi - Intre 3.3 Volti si 11 Volti cu 2.25 Amperi Nota 1 PPS = Programmable Power Supply Nota 2 PDO = Power Delivery Objects

Miha_Z
#StarMember
@FaraUnID in functie de cum este setat mobilul, cu incarcare normala sau incarcare rapida, incarcatorul ii furnizeaza telefonului o anumita putere de incarcare? Pana la urma este sau nu Super fast charging si cu cati wati?

FaraUnID
Campion certificat
In functie de tipul mufei si tehnologiei utilizate, incarcatorul regleaza automat cantinatea si intesitatea curentului care iese din el. In principiu, daca vorbiom de PDO, pentru a atinge 45W, incacatorul ar trebui sa poate livra 15 Volti cu 3 Amperi. Daca vorbim de PPS, incarcatorul ar trebui sa poate livra undeva la 10 Volti cu 3 Amperi (poate chiar si 5 Amperi).