anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Oppo a deschis o fabrică de smartphone-uri în Turcia

FaraUnID
Campion certificat

Oppo, cel de-al patrulea producător de smartphone-uri din lume, care se află între Apple și Vivo în clasamentul mondial conform Canalys https://comunitate.orange.ro/questions/2732422-canalys-top-5-producatori-smartphone-jumatate-anului-... , anunță extinderea capacității de producție în afara Chinei.

 

Compania a anunțat că noua sa fabrică din Turcia, situată în Tuzla, este deja funcțională încă din luna mai. Pe lângă posibilitatea de a produce mai multe smartphone-uri, noua fabrică ar putea scădea și din costurile de transport către UE.

 

Pe lângă capacitatea de a asambla smartphone-uri în noua fabrică, Oppo a primit și o certificare CKD (Completely Knocked Down) în Turcia pentru aceasta, lucru care permite fabricii să construiască dispozitive și accesorii de la zero aici.

 

„Dezvoltarea acestei fabrici de ultimă generație din Tuzla, Istanbul, marchează o altă etapă importantă în extinderea continuă a companiei OPPO în regiune. Suntem extrem de recunoscători pentru generozitatea și sprijinul oferit de oameni în ceea ce privește operațiunile noastre comerciale și construcția acestei facilități. ” a declarat Johnny Zhang, președintele Regiunii Europei Centrale și de Est la OPPO. „Noua fabrică reprezintă doar una dintre acțiunile prin care vrem să demonstrăm devotamentul nostru față de piața locală și clienții fideli pe care îi avem”.

 

Fabrica Oppo are o suprafață de 10.200 metri pătrați și 850 de angajați, dintre care 99% sunt cetățeni turci. Aceștia însă nu asamblează toate smartphone-urile manual. Fabrica funcționează pe o linie de fabricație SMT (Surface Mount Technology), care automatizează o mare parte din proces. Oppo estimează că pe întregul lanț de aprovizionare, noua fabrică de smartphone-uri creează 10.000 de locuri de muncă.

 

Primele modele care sunt construite în fabrica din Turcia sunt modelele din seriile A și Reno Lite, unele dintre cele mai bine vândute modele ale companiei. Oppo mai deține alte 9 fabrici în China, India, Asia de Sud și Europa de Est.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/business/oppo-a-deschis-o-fa...

 

Sinteza: Pentru ca România a înregistrat cea mai mare creştere trimestrială din Uniunea Europeană Oppo a deschis o fabrică de smartphone-uri în Turcia, oferind 10.000 de locuri de muncă.

 

Si pentru ca economia romaneasca duduie, Mercedes a ales Ungaria pentru constructia unei fabrici de asamblare, iar Leoni a ales Ucraina penru constructia celei mai mari unitati de productie cablaje destinate masinilor electrice, cu toate ca in Romania (la Bistrita), Fabrica Leoni a devenit lead plant pe proiectele de electro-mobility în cadrul diviziei WSD la nivel mondial.

4 Răspunsuri 4

Vio73
#StarMember
Pe cei de la Leoni din Pitești îi trimite la specializare o lună la Bistrița! Din păcate, de noi nu se mai lipește nimeni! Era bine dacă se construia ceva mare și în România, dar nu prea vrea nicio firmă mare și serioasă să mai construiască ceva pe aici.

delfinas
#StarMember
Nu le mai place la noi, cica avem salarii prea mari. Producatorii vor investitii minime si profit mare.

Vio73
#StarMember
Cam asta este problema, de fapt! Sau poate doar una dintre probleme!

FaraUnID
Campion certificat
Nu pachetul slarial ar fi fost problema aici, cat mai degraba instabilitatea scenei politice, fiscalitatea, economia precara, etc. Mai mult ca sigur cei de la Oppo au beneficiat de o schema de ajutor financiar substantial si unele facilitati din partea autoritatilor din Turcia. Plus ca noi, am exclus China de la licitatia 5G, iar nimic in viata nu este pur intamplator.