anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Oppo încearcă să dezvolte propriile chipseturi

FaraUnID
Campion certificat

Mișcarea prin care Oppo încearcă să devină propriul furnizor de chipseturi este probabil determinată de nevoia de a-și reduce dependența de principalul furnizor de chipseturi pentru telefoane premium – Qualcomm, o companie din SUA. Numai că planul nu este atât de ușor realizabil precum pare, Oppo fiind vulnerabil la același tip de măsuri care au tăiat accesul Huawei la serviciile TSMC, principalul fabricant de microprocesoare responsabil cu livrarea chip-urilor Kirin.

 

Potrivit statisticilor furnizate de IDC, livrările europene ale companiei au crescut cu peste 1000%, în parte datorită colaborărilor cu parteneri precum Vodafone, Orange și Telefonica. Potrivit Oppo, în dezvoltarea de chipseturi propriu are scopul de a îmbunătăți experiența oferită utilizatorilor, totodată asigurând pe termen lung poziția companiei. Aceste ambiții vin însă cu costuri foarte mari pentru Oppo, atât financiare dar și în timp, experiențele altor producători arătând că pot trece ani și mai multe revizii de chipseturi până când soluțiile create devin cu adevărat competitive în fața celorlalți jucători din piață. Având în vedere actualul context al crizei economic declanșate de pandemia COVID-19, planul Oppo de a deveni propriul furnizor de chipseturi este și mai dificil de justificat, altfel decât ca o reflexie a intereselor politice directe ale Chinei.

 

Cu sediul în provincia Guangdong, Oppo este doar unul dintre producătorii smartphone controlați mai mult sau mai puțin direct de Guvernul Chinez, cel din urmă alimentând succesul în piețele locale și internaționale prin acordarea de facilități fiscale și subvenții ascunse, reflectând un tratament preferențial față de restul jucătorilor din piață. Alături de Huawei, Oppo are un rol important în ambițiile economice ale Chinei, iar la nevoie poate fi transformat într-un instrument de folosit în războiul interdicțiilor economice dus între Beijing și Washington.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/business/oppo-qualcomm-19146505/

 

Daca cei de la Oppo reusesc sa puna bazele unei colaborari cu Huawei pe acest segment si vin cu o strategie extrem de bine pusa la punct, viitorul nu pare a fi chiar atat de sumbru.

7 Răspunsuri 7

Jay
Campion certificat
Avand in vedere ca sunt, relativ, noi pe piata.. cred ca este o miscare buna.. Daca la testari au rezultate bune si nu scot untul cu preturile, bravo lor..

Miha_Z
#StarMember
Sa aiba succes. E buna initiativa lor, dar concurenta e acerba.

FaraUnID
Campion certificat
Atat Oppo cat si Huawei au toate ingredientele necesare pentru ca impreuna sa dezvolte propriile chipseturi: - au resurse finaciara; - au logistica necesara; - au know how din perioada in care produceau pentru altii; - au cota de piata; Cine stie, poata intra si Xiaomi in aceasta hora cinezeasca.

Vio73
#StarMember
Poate că vor și reuși să le facă mai performante, dar asta rămâne de văzut. Până acum s-a dovedit faptul că americanii (Qualcomm) stau cel mai bine la partea aceasta. Să nu fie doar pentru economie și să le reducă din calitate! Sau poate da, se unesc toți chinezii și fac ceva mai tare decât americanii!

Anonim
Neaplicabil
Se observă din ce în ce mai bine cum chinezii formează alianțe pentru a se dezvolta și pentru a învinge în războiul cu SUA. Sper să reușească! ;) Producători de smartphone-uri despre care acum câțiva ani nici nu auzisem de ei sunt din ce în ce mai buni: Oppo, Vivo, OnePlus și chiar Xiaomi. Nu mai zic de Huawei care a crescut că Făt Frumos în ultimii ani. Samsung și Apple au motive de îngrijorare, cred...

FaraUnID
Campion certificat
Cel mai probabil Oppo gandesc in viitor si nu vor sa riste, din parte americanilor, un tratament asemenea celui la care este supus Huawei astazi. Din acest motiv incearca sa vina cu propria linie de procesoare, pentru a nu mai depinde de altii.

Vio73
#StarMember
Din alianțele lor, poate iese ceva bun pentru utilizatorii de rând!