anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ookla Speedtest primele rezultate Starlink internetul prin satelit al lui Elon Musk

FaraUnID
Campion certificat

Starlink, serviciul de internet prin satelit dețiut de compania SpaceX a lui Elon Musk, funcționează deja. Utilizatorii de Reddit au analizat site-ul Ookla Speedtest și au descoperit că Starlink oferă viteze de descărcare a datelor cuprinse între 11 Mbps și 60 Mbps. Media a fost de 42,8 Mbps. Viteza este similară cu cea oferită de unele rețele mobile 4G/LTE.

 

Testele, realizate recent, au fost făcute de utilizatori din programul Beta. Aproape toate au fost realizate în Los Angeles, California. Doar trei au fost fost făcute în Seattle, Washington.

 

Vitezele de upload înregistrate au fost cuprinse între 4,5 Mbps și 17,7 Mbps. Latențele obținute au fost curpinse între 20 ms și 94 ms. Latența se referă la intervalul de timp necesar pentru ca datele să ajungă de pe dispozitivul unui utilizator pe server și înapoi.

Starlink are, însă, o țintă ambițioasă, de care este departe deocmadată: vrea să ofere viteze de descărcare de până la 1 Gbps.

 

Totuși, chiar și vitezele actuale oferite de serviciu sunt excelente pentru SUA, unde viteza internetului este mică în majoritatea regiunilor. În zonele rurale conexiunile au 7 Mbps sau mai puțin.

Serviciile Starlink vor fi lansate în acest an în SUA și Canada, iar în 2021 vor fi disponibile la nivel global.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/internet/cat-de-rapid-este-i...

 

Prin comparatie, conform ANCOM via Netograf, in Romania, in anul 2019 viteza media de acces in internet de pe o conexiune mobila a fost de:

  • Orange 35,02 Mbps download si 16,67 Mbps upload;
  • Telekom 22,11 Mbps download si 14,17 Mbps upload;
  • Vodafone 22,11 Mbps download si 11,48 Mbps upload;
  • RDS&RCS 14,47 Mbps download si 4,8 Mbps upload;

 

Stalink a reusit la o prima strigare sa atinga o viteza medie de 42,8 Mbps pentru download.

4 Răspunsuri 4

Razvan
#StarMember
Interesante valorile obținute, însă ele fiind doar în teste, pot fi obținute doar în condiții de laborator, vedem în realitate când se va lansa serviciul dpdv comercial.

cristisps
Începător
Serios? Ai citit macar postarea? Scrie clar 'Testele, realizate recent, au fost făcute de utilizatori din programul Beta. Aproape toate au fost realizate în Los Angeles, California. Doar trei au fost fost făcute în Seattle, Washington.'

FaraUnID
Campion certificat
Rețeaua de sateliți SpaceX dedicați unui serviciu global de internet numit StarLink a atins o nouă performanță. Acum, rețeaua de internet poate să transfere date la viteze de peste 100 Mbps. Elon Musk spune că plănuiește să lanseze peste 12.000 de sateliți în constelația StarLink, care vor putea să transmită către clienți internet la viteze Gigabit. La sol, clienții StarLink vor trebui să folosească o antenă specială pentru a putea primi semnalul de la sateliți, care seamănă, spune Musk, cu o „farfurie zburătoare înfiptă într-un băț”. Se pare că tehnologia dezvoltată de SpaceX folosește lasere pentru transferul de date rapid între sateliți. Reprezentanții SpaceX spun că odată ce toate „laserele spațiale” vor fi activate, rețeaua StarLink va fi una dintre cele mai rapide soluții de acces la internet din lume. Articol complet - https://www.go4it.ro/content/internet/satelitii-lui-elon-musk-pot-acum-sa-ofere-viteze-rapide-la-internet-folosind-lasere-spatiale-19155841/

FaraUnID
Campion certificat
SpaceX anunță un parteneriat cu Google pentru conexiuni Starlink direct la centrele de date. Rețeaua de internet Starlink va fi conectată direct la serverele Google. Parteneriatul dintre implică instalarea de stații terestre SpaceX în centrele de date Google, care vor comunica direct cu sateliții Starlink, pentru a îmbunătăți astfel transferul de date și pentru a reduce timpul necesar pentru a accesa aceste servere. Având în vedere că Google este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de hosting, acest lucru va accelera semnificativ conexiunile la internet oferite de SpaceX. Sursa - https://www.go4it.ro/content/internet/spacex-anunta-un-parteneriat-cu-google-pentru-conexiuni-starlink-direct-la-centrele-de-date-19173219/