anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Nokia a lansat o cartelă SIM pentru roaming de date

FaraUnID
Campion certificat

Zvonurile despre iminenta lansare a noului serviciu pentru acces la internet în roaming, ce ar urma să ofere acoperire globală, sunt întărite de apariţia în magazinul Google Play a unei aplicaţii numită HMD connect.

Potrivit companiei finlandeze ”HMD Connect este un SIM de date fără complicaţii, pe care îl poţi lua cu tine oriunde călătoreşti, economisind până la 70% din costul tarifelor de roaming în peste 120 de ţări”.

Tariful porneşte de la 9.95 euro pentru pachetul de 1GB, dar poate urca la 14.95 euro în anumite condiţii pentru acelaşi trafic inclus.

Folosirea unei aplicaţii de dedicate, instalată din Play Store, sugerează şi existenţa unor servicii incluse, cum ar fi client VPN pentru protejarea securităţii datelor şi ocolirea restricţiilor de acces la internet prezente în anumite regiuni ale lumii.

Printre facilităţile oferite se mai numără şi o pagină pentru vizualizarea traficului de date consumat şi gestionarea pachetelor de date achiziţionate. Spre exemplu, vor putea achiziţiona trafic de date suplimentar direct din interfaţa aplicaţie, costul fiind dedus automat de pe cardul de credit.

Aplicaţia HMD Connect ar putea veni preinstalată pe viitoarele modele de telefoane Nokia, însă cu siguranţă nu va fi o exclusivitate pentru produsele HMD Global.

Printre posibilele aplicaţii ale cartelei HMD Connect s-ar putea număra şi sistemele de navigaţie integrate la bordul autoturismelor de generaţie recentă, ca soluţie pentru acces la internet care nu ţine cont de graniţe statale. Pentru posesorii de smartphone, singura cerinţă obligatorie este prezenţa suportului dual SIM, necesar pentru instalarea HMD Connect ca şi cartelă secundară.

Pagina oficiala a serviciului https://www.hmdconnect.com

 

Link aplicatie Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hmdglob...

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/internet/hmd-global-compania-din-spa...

 

Sursa 2 - https://www.androidpolice.com/2020/03/19/hmd-nokia-global...

 

Din cate observ, serviciul este impartit in 3 zone de utilizare astfel:

1. Zona 1 ce ofera acces la 1GB de date in roaming contra sumei de 9,95 euro include tarile din aceasta lista https://www.hmdconnect.com/coverage/?zone=1

2. Zona 2 ce ofera acces la 500MB date in roaming contra sumei de 9,95 euro include tarile din aceasta lista https://www.hmdconnect.com/coverage/?zone=2

3. Zona 3 ce ofera acces la 250MB date in roaming contra sumei de 9,95 euro include tarile din aceasta lista https://www.hmdconnect.com/coverage/?zone=2

 

Pomotional pachetul START poate fi comandat cu o reducere de 40% de aici https://www.hmdconnect.com/checkout contra sumei de 19,95 euro si include: cartela SIM, 1GB trafic de date valabil in roaming, transportul si taxele de expediere. Livrarile se vor efectua incepand cu data de 30 Martie 2020.

Poate fi o alternativa extrem de atractiva la serviciul de roaming in afara SEE, furnizat de operatori GSM clasici, prin prisma faptului raportul pret / volum de date pare unul extrem de competitiv.

Spre exemplu in Zona 1 de tarifare ai acces 1GB date in roaming in unele state non SEE si pe care operatorii telecom de la noi le incardeaza in "restul lumii" si pentru care Orange percepe 25 euro pentru 1GB de date prin optiunea Go World Plus.

5 Răspunsuri 5

Laura_cio
Senior
Interesant! Mulțumim de informații! Serviciul pare ok ca preț.

teacher_
#StarMember
E și bine , și rău în povestea asta. Întrebarea mea este, prin aceasta cartela, Nokia nu va concura cu firmele de comunicații? Cred că firmele de telefonie ar trebui sa se axeze pe crearea de telefoane, tablete, etc...și să lase soluțiile de internet în roaming in seama companiilor de profil. Pe de altă parte, daca se va concretiza, se va pune o presiune destul de mare pe restul firmelor, care vor fi nevoite să mai reducă din preturi...

FaraUnID
Campion certificat
Firmele de telefonie vor fi nevoite sa se axeze tot mai mult pe partea de servicii, pentru ca viitorul va depinde de partea de servicii si mai putin de partea de terminal in sine. De ce credeti ca Vodafone a cumparat UPC? Pentru serviciile de televiziune si internet la punct fix! De ce credeti voi ca Huawei a pus la bataie 1 miliard de dolari pentru dezvoltatorii de aplicatii care aduc produsele lor in AppGallery? Chiar daca Huawei incearca sa ne convinga ca exista viata si dupa Google Services (si nu putem sa-i contrazicem), sa nu credeti ca nu constientizeaza faptul ca viitorul va fi al serviciilor si mai putin al terminalelor.

Jay
Campion certificat
O veste buna pentru cei care călătoresc mai mult in afara țării.. Prețurile mai ok, fata de ce este în piața.. acum, depinde in cat timp vor avea acces toți cei interesați la această variantă.. Ca, probabil, vor scădea prețurile si la companiile de telecomunicatii, în perioada următoare..

Vio73
#StarMember
Și eu cred că e ceva util și foarte interesant în același timp, pentru că nu am mai auzit până acum de așa ceva! Mulțumim de prezentarea detaliată!