anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Microsoft va înceta să livreze Windows 10 pe 32 de biți

FaraUnID
Campion certificat

În timp ce sistemele de operare pentru mobil, cât și alte sisteme de operare desktop, precum macOS, au renunțat de ceva vreme la aplicațiile pe 32 de biți, Microsoft Windows este încă disponibil în această versiune. Nu numai asta, însă Microsoft încă oferea o versiune pe 32 de biți a sistemului de operare Windows 10 către anumiți producători hardware, lucru care a prelungit și mai mult viața aplicațiilor pe formatul vechi. Acum, compania anunță că va înceta să livreze Windows 10 în versiunea de 32 de biți pentru parteneri.

 

Se se întâmplă cu utilizatorii de Windows pe 32 de biți?

Cum va afecta asta utilizatorii? Pentru început, aceștia nu vor fi afectați deloc. Aplicațiile pe 32-bit vor funcționa în continuare fără probleme pe Windows 10, atât timp cât sistemul de operare în versiunea pe 64 de biți va oferi încă suport pentru acest format de aplicații. De asemenea, cei care încă folosesc un sistem de operare Windows 10 32-bit o vor putea face în continuare fără probleme.

 

Diferența va fi însă pe termen lung, întrucât probabil că producătorii de aplicații nu vor mai dezvolta versiuni noi pentru sisteme de operare pe 32 de biți. Toate computerele noi care ies din fabrici de acum înainte vor avea preinstalat sistemul de operare Windows 10 în versiunea 2004, exclusiv în varianta de 64 de biți. Asta nu va opri însă pe nimeni să cumpere un sistem de operare Windows 32 bit atât timp cât acesta este disponibil.

 

Care sunt dezavantajele unui astfel de sistem de operare?

Totuși, sunt puține motive pentru a folosi în 2020 un astfel de sistem de operare. Pe lângă faptul că memoria RAM pe un astfel de sistem este limitată la 3,2 GB, și securitatea este mult mai slabă. Singurul motiv pentru care unii încă folosesc un astfel de sistem de operare este faptul că folosesc procesoare foarte vechi, care nu sunt compatibile cu instrucțiunile pe 64 de biți.

 

Compania a confirmat deja însă faptul că sistemele echipate deja cu Windows 10 pe 32 de biți vor putea fi în continuare folosite în mod normal, iar actualizările de securitate și de funcționalitate vor continua să apară.

Totuși, acesta este un prim pas către adoptarea exclusivă a instrucțiunilor pe 64 de biți în sistemul de operare Windows 10.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/content/software/windows-32-biti-191...

Sursa 2 - https://www.engadget.com/windows-10-32-bit-oem-173055990....

6 Răspunsuri 6

Jay
Campion certificat
Abia te obisnuiesti cu un lucru si il schimba.. Nu vreau sa ma pun in calea tehnologiei, dar, uneori, e enervanta rapiditatea cu care avanseaza anumite lucruri :)).. Cel mai mult mi-a placut XP-ul.. dar, in timp, n-am avut de ales.. nu mereu sunt puse la punct sistemele astea noi si te obliga sa-ti faci update la dispozitivele pe care le ai..

FaraUnID
Campion certificat
Aplicatiile din ziua de astazi sunt tot mai complexe si necesita o putere de calcul marita cu fiecare versiune noua aparute pe piata. Am postat ieri o promotie (giveaway) prin care se poate obtine in mod gratuit programul comercial de procesare foto Aurora HDR https://comunitate.orange.ro/questions/2166828-tool-uri-editare-foto-similare-photoshop-folositi Dupa cum se poate observa, cerintele minine pentru acest program sunt pe masura iar programul functioneaza doar pe sistemele pe 64 bit. Dezvoltatorii nu prea se mai axeaza pe aplicatii pe 32 de bit, iar intretinerea Windows-ului pe 32 bit este extrem de costisitoate pentru Microsoft si din acest motiv usor-usor se va renunta la aceasta versiune.

Jay
Campion certificat
Ca și "bonus", aceste proceduri, cam taie accesul celor care nu-si permit schimbări prea dese, care abia își pot lua o data la 10 ani un sistem nou.. :( Ce am eu la acest moment este pe 64, dar.. ma gândeam ca nu le e ușor tuturor sa-si faca update în funcție de niste aplicații..

FaraUnID
Campion certificat
Pretul sistemelor a scazut simtitor in ultima perioada. Plus ca exista piata SH-urilor, unde gasesti sisteme in stare perfecta, cu 2 ani garantie si la un pret cu pana la 40% - 50% mai mic decat un produs similar dar nou. Chiar la mine in oras exista in magazin partener MAR (Microsoft Authorized Refurbisher) si care comercializeaza licente Windows 10 Home la 150 lei si Windows 10 Pro la 250 lei, impreuna cu achizitia unui calculator sau laptop SH.

Anca07
#StarMember
Este normal sa se intample asa! Tehnologia face progrese uimitoare, apar zilnic produse noi, iar companiile ar falimenta daca nu ar vinde. Asadar, se trece la masuri de genul acesta, tocmai pentru a face cumparatorul sa achizitioneze un produs mai nou, cu o alta tehnologie. Eu m-am obisnuit de mult cu gandul ca un telefon, la modul cum il utilizez eu, il pot folosi 2 ani. Dupa 2 ani, RAM-ul nu mai face fata la atatea update-uri inutile ale Androidului. Cat despre Windows 10, preturile sunt accesibile pentru achizitia unei licente, asadar era inevitabila aceasta masura din partea Microsoft.

Vio73
#StarMember
Am văzut știrea și mi se pare normal. Cred că sunt foarte puține persoane care mai folosesc laptopuri/pc-uri cu 2 GB ram sau mai puțin. Așadar, Windows 10 pe 64 biți este folosit pe scară largă.