anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

MeWe, alternativa fără reclame pentru Facebook

FaraUnID
Campion certificat

Plecand de la discutia de aici https://comunitate.orange.ro/questions/2578394-inceputul-sfarsitului-compania-facebook-migrari-masiv... iata ca exista viata si fara (sau dupa) Facebook.

 

MeWe, noua rețea de socializare a atras peste 2,5 milioane de utilizatori într-o singură săptămână, devenind cea mai populară aplicație de Android și urcând pe locul al treilea în topul iOS. Motivul pentru care mulți aleg MeWe ca alternativă este faptul că pune protecția datelor utilizatorilor pe primul loc.

 

În timp ce Facebook este în continuare rețeaua de socializare dominantă, MeWe ar putea deveni în timp un rival important. Rețeaua alternativă a fost lansată în 2016, însă în 2020 abia a reușit să atingă nouă milioane de utilizatori. Discursul referitor la intimitatea și protecția datelor din mediul online din ultima perioadă a reușit însă să ducă la o creștere accelerată a acestui serviciu de socializare.

 

În acest moment, MeWe se laudă cu 15 milioane de utilizatori, dintre care 50% sunt în SUA și Canada. Se pare că rețeaua se bucură de succes în special în Hong Kong, unde este cea mai populară aplicație pe platformele mobile. Asta probabil pentru că utilizatorii nu își doresc să fie urmăriți online, întrucât MeWe nu folosește datele lor pentru a le vinde mai departe, pentru a le folosi în targetarea cu reclame sau pentru a le face publice în vreun fel.

 

Alte funcții care pot face utilizatorii să treacă pe MeWe de la Facebook sunt lipsa reclamelor și lipsa manipulării fluxului de noutăți. Asta înseamnă că informațiile afișate nu apar acolo pe baza unui algoritm, așa cum se întâmplă pe Facebook.

 

Fiind o rețea lipsită de reclame, MeWe oferă utilizatorilor abonamente premium, de 5 dolari pe lună, pentru acces la funcții mai avansate precum posibilitatea de a folosi clipuri video în Story, apeluri de voce și video nelimitate, emoji-uri și stick-ere nelimitate, teme nelimitate, 100 GB de stocare în cloud și o insignă virtuală care este afișată pe profil. Cei care nu vor aceste funcții pot folosi MeWe gratuit fără alte limitări. De asemenea, pachetele de stick-ere, emoji și teme pot fi cumpărate „la bucată” de pe magazinul rețelei.

 

În condițiile actuale, creșterea rapidă a rețelei MeWe ar putea continua, întrucât mulți utilizatori încă renunță la serviciile de socializare „tradiționale” din cauza problemelor de securitate a datelor.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/social-media/mewe-alternativ...

 

Din cate vad eu, dpv al design-ului acest MeWe imita destul de bine Facebook. Prin urmarea, tranzitia si perioada de adaptare la aceasta platforma nu ar trebui sa fie una extrem de dificila si nici de durata.

10 Răspunsuri 10

teacher_
#StarMember
Daca stau bine să mă gândesc, nici Facebook nu a avut reclame la început. Tind sa cred că, pentru supraviețuire, sau chiar pentru a obține profit, aproape orice site va recurge tactica asta, de afișare a reclamelor.

FaraUnID
Campion certificat
Dupa cum este mentionat si in articol, aceasta platforma a aparut prin 2016. Daca din 2016 si pana acum au rezistat in anonimat, bazandu-se strict pe veniturile din abonamentele catre continut premium, cred se vor descura si in continuare. Faptul ca alegi sa-ti monetizezi site-ul adaugand reclame si promovand produsele si serviciilor partenerilor tai este una. Sa oferi, pe tava, datele utilizatorilor catre diverse companii de marketing online fara ca utilizatorul sa-si poate exercita dreptul de interventie si opozite..... este cu totul altceva.

Anonim
Neaplicabil
Nu cred ca vor introduce reclame daca au abonamente lunare, cine ar mai plati daca ar fi asa? Reclamele sunt mega agasante si deja sunt prea multe peste tot, iar o decizie de genul asta numai bine nu le-ar face si ei stiu asta deja. O idee buna, oricum, pentru cei interesati.

Jay
Campion certificat
Asa este, cam seamana cu Facebook, insa, daca nu flutura datele tale cui le vrea, ar putea sa ajunga un rival pentru Facebook.. au mai disparut si alte site-uri de gen, sau, au fost inghitite, asa ca, orice este posibil..

svetalex
Senior certificat
Eu nu cred că aș alege să înlocuiesc Facebook. M-am obișnuit cu acestă aplicație și nu mă deranjează că vizionez unele reclame.. uneori îmi dă idei noi de shoping :))). De ex, nu pot spune că îmi place în mod special nici Instagram astfel încât să pot înlocui Facebook

FaraUnID
Campion certificat
@svetalex Nu este vorba de reclama in sine, care este afisata. Vorbim de faptul ca acele reclame sunt targetate si afisate in functie de istoricul si preferintele tale. Cu alte cuvinte facebook te vinde agentiilor de marketing online si partenerilor sai. Tin minte episodul in care, dupa scandalul Cambridge Analytica, Zuckerberg a mers la audieri si a fost intrebat daca poate sa dezvlauie Hotelul unde s-a cazat, numarul camerei in care a stat si cat a platit pentru aceasta. Evident ca Zuckerberg a spus ca nu poate sa faca public aceste informatii invocand aspecte care tin de dreptul lui la viata lui privata. In acel moment a intervenit președintele Comitetului Judiciar si l-a intrebat pe Zuckerberg, daca acele informatii tin de viata privata de ce platforma pe care o detine face publice astfel de informatii despre utilizatori catre agentiile de marketing online. Iar Zuckerberg si-a inghiti limba si s-a bagat sub masa!

Anonim
Neaplicabil
Facebook (si nu numai) stiu mai multe despre utilizatorii sai decat stiu chiar ei insisi. 😄

Anonim
Neaplicabil
Nu știu voi cum sunteți dar mie îmi cam vine să nu mai intru și evident să nu mai folosesc Facebook! :)))))

Firefly
Cunoscător
@cocolosh eu va primesc in "bula mea de aer NeFeisbucuit" :))

Anonim
Neaplicabil
@Firefly :)))