anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

IEEE 802.3cu noul standard ce permite viteze de 400Gb/s

FaraUnID
Campion certificat

Validat de Ethernet Alliance, noul standard IEEE 802.3cu permite viteze de 100Gb/s și 400Gb/s folosind conexiuni single-mode cu un singur traseu de fibră.

 

Potrivit grupului de studiu care a lucrat la dezvoltarea noului standard, conexiunile single-mode sunt mai puțin costisitor de implementat și funcționează cu un consum mai mic de energie, cel din urmă aspect fiind îndeosebi importantă pentru operațiunile la scară mare.

 

De asemenea, standardul IEEE P802.3ct este complet și va parcurge ultimele etape premergătoare publicării. Acesta vizează conexiuni la viteze de 100Gb/s în modul DWDM (dense wavelength division multiplexing) și are ca principal avantaj distanța foarte mare la care poate opera, de minim 80 kilometri prin trasee neîntrerupte de fibră optică.

 

Ethernet Alliance oferă o și o soluție mai potrivită pentru acasă, sub forma standardului IEEE P802.3ck, folosind ca mediu de transport CABLURI ETHERNET de tip convențional, BAZATE PE CUPRU. Și acesta permite viteze de 100Gb/s, 200Gb/s și 400Gb/s, reducând dependența de fibră optică. În mod evident, distanța acoperită este mult inferioară soluțiilor bazate pe fibră optică, dar apar alte avantaje precum ușurința instalării și costul echipamentelor folosite.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/componente-pc/un-nou-standar...

 

In timp ce reteaua #1, conform Ookla, se lauda cu faptul ca au cea mai mare viteza de acces in internet (879 Mbps download viteza medie inregistrara in Mures prin fibra optica), in lume a fost inventat un nou standard care suporta viteze de 400 Gbps download prin cabluri din cupru.

 

Si iata cum sarmele de cupru ale Romtelecom incept sa devina atractive in zonele rurale.

5 Răspunsuri 5

delfinas
#StarMember
Pai in zonele rurale e bine daca ajunge sarma de cupru... de unde atata fibra optica? 🙂

Jay
Campion certificat
La cum evolueaza tehnologia se cere viteza si functionalitate.. Asta da diferenta..

FaraUnID
Campion certificat
Telekom, in zonele rurale, cam asta are: sarma de cupru sau sarma de aluminiu. In acest segment investita a fost cam zero.

delfinas
#StarMember
Da, noroc cu reteaua Romtelecom facuta cu simt de raspundere inainte de 89.

Vio73
#StarMember
Să știți că Orange trag la greu propria fibră prin mai multe județe! La mine, în Argeș, intr-un an și jumătate au tras deja în jumătate de județ. Astăzi o aranjau și pe la mine, prin rural! Nu o să se ajungă în următorul deceniu la standardele despre care vorbim, dar ne descurcăm și cu ce avem!