anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Huawei - Studiu de caz privind beneficiile tehnologiei 5G in viata de zi cu zi

FaraUnID
Campion certificat

Președintele prin rotație al Huawei, Guo Ping, a amintit câteva exemple în care tehnologia a ajutat în lupta contra virusului COVID-19 si in mediul de business.

 

1. ”În timpul pandemiei, țările din întreaga lume au construit spitale de campanie, dar deficitul de medici este o problemă constantă. În februarie, Wuhan a construit un spital de la zero cu 300 de paturi în doar câteva zile, în timp ce CHINA TELECOM A REALIZAT, IN DOAR 24 DE ORE, O RETEA 5G DE URGENTA FUNCTIONALA. Astfel, un expert medical aflat la peste 700 de kilometri depărtare a putut să efectueze ecografii la distanță pentru pacienții din Wuhan. A durat doar 15 minute pe pacient, iar rezultatele au fost foarte clare.

 

Tehnologia permite interacțiunea perfectă între medici și pacienți, indiferent de distanță. În 2018, primul spital afiliat al Universității Zhengzhou a deschis un centru național de telemedicină care oferă servicii medicale la distanță pentru peste 1.400 de instituții medicale din China, Zambia, Maroc și altele. În fiecare an, centrul sprijină peste 40.000 de consultații medicale la distanță și 500.000 de diagnosticări la distanță în domenii specializate precum electrocardiografie, patologie și radiologie. În opinia noastră, combinația între tehnologia 5G și medicină ne va ajuta să profităm la maximum de resurse medicale.”

 

2. “Un furnizor de servicii tehnice de aviație din Europa utilizează aplicații 5G pentru a eficientiza întreținerea aeronavelor. Înainte de implementarea tehnologiei 5G, inspecțiile în profunzime ale aeronavelor durau două luni, la fața locului. Acum, cu sprijinul tehnologiei 5G, inginerii pot inspecta aeronavele de la distanță folosind patru transmisiuni live 4K diferite. Această soluție reduce costurile forței de muncă cu 78%.

 

O altă aplicație este design-ul cabinei prin tehnologia 5G. În trecut, inginerii trebuiau să petreacă cel puțin o oră în fiecare zi descărcând datele modelului 3D. 5G a modificat acest lucru oferind o rată de scădere de până la 1,5 Gbps, permițând mai multor ingineri să descarce datele modelului 3D ori de câte ori au nevoie. Rezultatul este o îmbunătățire cu 20% a eficienței. Cu 5G, acest client poate reduce costurile cu 66% anual.

 

3. Aeroportul din Hong Kong a implementat o rețea 5G, care a creat un nou ecosistem pentru partenerii din industrie. Aeroportul a analizat diferite puncte de servicii de contact, precum și fluxurile de pasageri, bagaje și informații și a descoperit necesitatea unei game bogate de aplicații 5G. Lucruri precum călătoriile fără hârtii, urmărirea bagajelor și camioanele de bagaje care se conduc singure.

 

4. Pe aeroportul din Shenzhen, tehnologia 5G ajută la optimizarea fluxului de pasageri. Timpul maxim de îmbarcare s-a redus de la 40 de minute la 25 de minute, datorită TIC. În viitor, vom vedea tot mai multe aeroporturi care vor folosi tehnologii 5G, putere de calcul puternică, cloud și AI pentru a-și îmbunătăți experiența, siguranța și eficiența.

 

5. Tehnlogia 5G pune, de asemenea, bazele orașelor digitale. În Xiong’an, cei trei principali transportatori din China au construit deja peste 7.400 de stații de bază 5G. Aceste rețele 5G se întrepătrund strâns cu planificarea urbanistică generală pentru a susține o gamă largă de aplicații, inclusiv monitorizarea integrată a mediului, tranzacționarea 5G pentru serviciile bancare și conducerea autonomă a vehiculelor, autobuzelor și taxiurilor. Autostrada Beijing-Xiong’an, care se întinde pe aproximativ 100 de kilometri, va asigura două benzi pentru autovehiculele autonome și sprijină comunicațiile între vehicule și infrastructură.”

 

De asemenea Guo Ping, a precizat faptul ca: ”Pentru ca tehnologia 5G să aibă succes în mediul de business, avem nevoie de standarde unificate și de cooperea întregii industrii”.

 

Articolul complet - https://financialintelligence.ro/guo-ping-huawei-pentru-c...

5 Răspunsuri 5

FLo1
#StarMember
Oricum povestile despre 5G sunt imaginatia fiecaruia, iar orice argumentare nu cred ca va reusi sa schimbe ceva deja intiparit de catre altii.

Jay
Campion certificat
In 24 de ore o rețea 5G??!!!.. Nu prea poți concura cu asta.. Eu nu știu cât este de periculoasa pentru sănătate tehnologia 5G, ma gândesc doar ca, fără foc nu iese fum și, ca fiecare parte va ascunde informații și va fi în stare sa spuna orice pentru a convinge ca varianta pe care o susține este cea mai buna..

FaraUnID
Campion certificat
Trecand peste teoriile conspiratiei si spalatul pe creier..... Eu, daca eram sefutz, sefuletz, sef pe la ANCOM, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei sau orice alt factor de decizie in materie si citeam o astfel de stire... ma imbatam (ca am vazut ca se poarta prin cabinetele ministeriale), da' crunt de tot, adica pana in punctul in care cadeam lat. Dupa ce ma trezeam din bautura, apaream in fata paltitorului de taxe si impozite cu demisia si scuzele de rigoare.

Vio73
#StarMember
Despre beneficiile 5g s-a mai discutat de multe ori, doar că sunt unii care nu înțeleg și o țin pe a lor. Faptul că rețelele 5g din România vor fi construite sau nu cu Huawei, cred că e ceva ce nu ține prea mult de noi, pentru că deciziile se iau în altă parte, în general.

FaraUnID
Campion certificat
@Vio73 Asta este tot ce ai inteles tu din acel articol?