anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Huawei a vândut echipamente americane către Iran

FaraUnID
Campion certificat

Un nou articol Reuters publicat ieri seară susţine că există dovezi care confirmă acuzaţiile SUA la adresa Huawei referitoare la vânzarea de echipamente americane către operatori telecom din Iran, ţară care se află sub embargou. Aceste documente datează încă din 2010, iar Huawei a negat în trecut faptul că a vândut echipamente produse de companii americane către companii iraniene.

 

Noile documente dezvăluie faptul că există dovezi despre faptul că Huawei a achiziţionat echipamente produse de Hewlett-Packard şi le-a livrat, cel puţin parţial, către operatori telecom din Iran. În trecut, Huawei a spus că acestea au fost doar planuri şi că de fapt nu au fost livrate respectivele echipamentele, în timp ce documentele noi care au intrat în posesia Reuters arată că există documente care spuneau că respectivele echipamente au ajuns în Teheran şi aşteptau să treacă prin vamă.

 

Echipamentele respective constau în servere, switch-uri şi alte echipamente telecom, care folosesc inclusiv software produs de companii precum Microsoft, Symantec şi Novell, de asemenea sub embargou pentru Iran. Aceste operaţiuni au fost realizate printr-o subsidiară neoficială numită Skycom Tech, cât şi printr-o companie numită Panda International, controlată de o companie de stat din China.

 

Aceste acuzaţii au dus la arestarea CFO-ului companiei, Meng Wanzhou, fiica co-fondatorului Huawie, Ren Zhengfei. Aceasta este momentan în arest la domiciliu şi aşteaptă o hotărâre referitoare la extrădarea sa către SUA. Conform procurorilor americani, Huawei nu a livrat doar echipamente care erau sub embargou către Iran, ci a şi împrumutat bani din bănci americane pe care i-a folosit pentru afaceri cu Iranul.

 

Desigur, Huawei neagă aceste acuzaţii, oferind un răspuns standard către Reuters:

„Din cauza procedurilor legale din prezent, Huawei nu poate să comenteze în acest moment. Huawei se angajează să se supună tuturor regulilor şi regulamentelor din ţările şi regiunile în care operează, inclusiv controlul exportului şi sancţiunile şi regulamentele ale Naţiunilor Unite, Statelor Unite şi Uniunii Europene.”

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/business/reuters-huawei-a-vandut-echipamente-americane-catre-iran-18921667/

Sursa 2 - https://www.reuters.com/article/us-huawei-iran-sanctions-exclusive/exclusive-newly-obtained-documents-show-huawei-role-in-shipping-prohibited-u-s-gear-to-iran-idUSKBN20P1VA

 

Daca acele documente sunt autentice si acuzatiile devin reale, se cam complica lucrurile pentru Huawei, care Huawei nu a negat autenticitatea acelor documente si a preferat sa spuna ca nu comenteaza.

5 Răspunsuri 5

Jay
Campion certificat
Hmm.. adica fara fum nu iese foc.. nu neaga dar da totusi un raspuns si sunt de acord cu sanctiunile daca se dovedeste ca au vandut acele echipamente..

Ascary
Campion certificat
N-am nici o problema ca Huawei a vandut echipamente Iranului. Ca americanilor nu le convine de Iran,de Coreea de Nord asta e alta problema. Bine ca ii pupa-n fund cu orice ocazie pe israelieni si pe saudiți.

Razvan
#StarMember
Poate avea repercusiuni economice asupra Iranului, dar ei deja au embargoul pe petrol din cauza scandalului nuclear, așa că încă o sancțiune nu cred că îi mai sperie.

Vio73
#StarMember
Fumigene din astea din filmul care pe care auzim zi de zi.

Ascary
Campion certificat
De fapt americanii le fac atâta reclama Huaweiului si produselor lui că toata lumea o sa vrea sa le cumpere :))