anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Google Meet devine Gratuit

FaraUnID
Campion certificat

Atunci când situația o impune, Google nu ezită să ofere diverse beneficii utilizatorilor săi, luând forma unei platforme de educație care poate salva, atât cât se mai poate, anul școlar întrerupt cu mult înainte de vreme, iar acum, oferind gratuit o platformă de videoconferință care va ajuta munca de acasă.

 

Fără prea multă fanfară, Google a anunțat că își deschide serviciul de videoconferință Google Meet pentru oricine dorește să-l folosească. Chiar și fără o evaluare exhaustivă, putem spune că platforma creată pentru clienți G Suite din mediul business și din educație este, probabil, mai sigură decât unele din alternativele mediatizate până acum.

 

Compania spune că oricine are un cont Google poate acum să creeze organizeze gratuit întâlniri prin videoconferință cu până la 100 de persoane, fără limită de timp. Totuși, compania precizează că după 30 septembrie ar putea fi impusă o limită de 60 de minute per sesiune, în ideea că organizațiile care folosesc acest serviciu în mod intensiv ar trebui totuși să suportă dezvoltarea sa pe termen lung.

 

Deși nu pare, cerința autentificării pe un cont Google este totuși o piedică, care împiedică organizarea de conferințe ad-hoc în care doritorii trebuie să dea doar un click pentru a se alătura – fiecare participant va trebui să fie conectat în mod formal și autentificat. Partea bună este că sesiunile de discuții pot fi mai bine controlate de organizatori, ținând la distanță oaspeții nepoftiți. De asemenea, Google va introduce și alte măsuri de siguranță: persoanele care nu sunt adăugate în mod explicit la o întâlnire printr-o invitație de calendar vor fi automat introduse într-o cameră verde atunci când încearcă să se înscrie la o ședință de unde se vor putea conecta numai după o aprobare explicită din partea gazdei. Versiunea gratuită nu va permite, de asemenea, folosirea numerelor fixe de telefon pentru organizarea de videoconferințe.

 

Toate aceste restricții au însă menirea de a prevenii situațiile jenante - https://comunitate.orange.ro/questions/2304697-probleme-aplicatia-zoom - de lezare flagrantă a securității și intimității utilizatorilor, Google încercând astfel să-și diferențieze fără echivoc propriul produs Meet de platforma rivală Zoom despre care am discutat aici https://comunitate.orange.ro/questions/2293607-aplicatia-zoom-videoconferinta

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/content/aplicatii/google-meet-19144296/

Sursa 2 - https://www.theverge.com/2020/4/29/21240509/google-meet-video-conferencing-free-gmail

 

8 Răspunsuri 8

Vio73
#StarMember
Wow, asta chiar e o veste excelentă. Mulțumim!

Razvan
#StarMember
Veste foarte bună. Mulțumim de informație.

Miha_Z
#StarMember
Frumos gest din partea Google ca ofera gratuit oportunitatea de a organiza videoconferinte cu pana la 100 de persoane fara limita de timp.

Vrajitoarea
Cunoscător
Multumesc, e bine de stiut 🙂

Jay
Campion certificat
Chiar a trebuit sa-mi fac recent o adresa de mail pentru facultate și am observat ceva, gen meeting și chiar la zoom m-am si gândit.. se vede ca nu prea folosesc nici adresa mea personala de gmail.. probabil și acolo apare, dar, daca eu n-am folosit adresa de gmail niciodată.. o am pentru ca a trebuit sa descarc diverse aplicații..

svetalex
Senior certificat
O alternativă după ce aplicația Zoom a devenit populară peste noapte. PS a testat careva Google Meet?

Miha_Z
#StarMember
Eu nu am folosit Google Meet. Dar concurenta e bine venita in orice domeniu. Pana acum o saptamana nu folosisem nici Zoom, dar observ ca e la mare cautare. Zilele astea am participat la cateva cursuri tinute in Zoom si am stat peste 7 ore si a decurs totul foarte bine.

FaraUnID
Campion certificat
Si serviciul Zoom este implicat intr-un scandal legat de securitatea datelor utilizatorilor.