anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Franța începe să instaleze primul cablu de date transatlantic

Razvan
#StarMember

În regiunea franceză Vendeea a început instalarea unui cablu submarin transatlantic al Google care leagă Franța de statul american Virginia și va fi funcțional spre final de an, probabil în trimestrul al treilea, scrie AFP. Primele cabluri transatlantice au fost instalate acum peste 150 de ani. Cablul privat al Google se numește Dunant, după fondatorul Crucii Roșii, Henry Dunant.

Primul tronson a început să fie instalat la Saint-Hilaire de Riez en Vendée (Franța) de către compania telecom Orange, iar întreaga instalare este finanțată de Google care are nevoie de acest cablu fiindcă au crescut și vor crește schimburile de date între America și Europa. Conform înțelegerii, Orange va beneficia de o șesime din capacitatea cablului.

https://m.hotnews.ro/stire/23721932


Orange FR, o mișcare foarte bună, în contextul în care traficul de date înregistrează valori din ce în ce mai mari pe mobil.

1 Soluţie acceptată‚

Vio73
#StarMember
Probabil că va ajuta toată Europa, inclusiv pe noi, pentru o comunicare mult mai rapidă! Mulțumim de informație!

Vizualizare soluţie în postul original

11 Răspunsuri 11

Vio73
#StarMember
Probabil că va ajuta toată Europa, inclusiv pe noi, pentru o comunicare mult mai rapidă! Mulțumim de informație!

Ascary
Campion certificat
Nu stiam ca nu au un cablu pana acum. Multumim de info Razvan.

Ascary
Campion certificat
Am recitit articolul si am inteles ca e vorba de cablul lui Google :) Si da,Orange a prins o bucata substantiala din aceasta mega afacere,pai cum altfel :)) Stiu ca prin 2016 parca Google împreună cu Facebook la vremea aia,au tras un cablu intre america si Hong Kong si tot asa un mega proiect marca Google cu un cablu intre Europa si Africa. Cum finantele nu sunt o problema pentru marele gigant ,cred ca vom asista tot mai des la astfel de actiuni. Asteptam sa vedem ce viteza de transfer va avea acest ultim cablu. Penultimul tras de Google avea o viteza de vreo 26 TB/secunda. Uluitor nu? 🙂 in conditiile in care telefoanele noastre se misca in medie cu 100Mbs :) In fine,felicitari Google si sa speram că rușii nu vor taia acest cablu cu navele lor de "cercetare" asa cum au mai facut-o si altadata,"accidental" 🙂

Vio73
#StarMember
E foarte bine că-l fac. Informație mai rapidă, bani mai mulți, calitate mai mare. Ajutor mare și pentru Orange, ai dreptate!

Jay
Campion certificat
A trecut ceva timp de la primul cablu.. Daca Orange Fr isi permite sa colaboreze la acest proiect cu Google, e un lucru foarte bun, care le ajuta in primul rand lor, mai ales că vor beneficia de a 6-a parte din capacitatea lui..

Vio73
#StarMember
Cu ocazia asta, poate avem și noi avantaje!

Jay
Campion certificat
Nu cred ca avantajele vor trece granița.. doar contra-cost.. si-atunci nu se mai cheamă avantaje.. Chiar dacă este aceeași firmă, avantajele le va avea firma mama, cum se zice.. 🙂

Vio73
#StarMember
E bine și să aibă măcar firma mamă!

Ascary
Campion certificat
Si cand te gandesti ca la noi e greu sa tragi un cablu de fibra optica iar ăștia trag cabluri groase cat copacul pe sub un ocean ..

Razvan
#StarMember
Va avea câștig Europa, traficul de date se va realiza mai repede. În Franța, abia începe să se dezvolte rețeaua de internet fix, tehnologia ADSL va fi înlocuită treptat cu fibră optică.

Vio73
#StarMember
Deci tot vor fi beneficii multiple!