anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Clasamentul FT “Tech Cities of the Future”

FaraUnID
Campion certificat

Bucureștiul se află între primele zece oraşe „Tech Cities of Future” din Europa, pentru 2020/21, potrivit studiul fDIntelligence (Financial Times) şi TNW. Capitala românească ocupă locul 7, obţinând astfel cel mai mare punctaj din Europa Centrală și de Est. Alte cinci orașe – Varșovia (nr. 15), Sofia (nr. 20), Praga (nr. 22), Tallinn (nr. 23) și Cracovia (nr. 24) sunt în top 25.

Răzvan Nicolescu, Energy&Resources Industry Leader, Deloitte Central Europe, ne-a declarat: “Mă bucură această recunoștere internațională a capitalei României. Țara noastră şi, implicit, Bucureştiul au un potențial uriaș. Depinde de noi să îl valorificăm. La Deloitte avem în București sute de consultanți pe zona de tehnologie care oferă consultanță din România în întreagă Europă. La intrarea în țară, pe aeroportul Otopeni, ar trebui scris: «Bine ați venit în orașul viitorului nr.1 în tehnologie din Europa Centrală și de Est»”.

Clasamentul european este condus de Londra, urmat de Paris, Dublin, Amsterdam, Berlin, Munchen și București.

Bazat doar pe rentabilitate, Skopje conduce clasamentul, urmat de Iași și Cluj-Napoca în România.

Clasamentul “Tech Cities of the Future”, alcătuit de FT în premieră, se concentrează pe găsirea acelor orașe europene cu cele mai promițătoare perspective de investiții în start-upuri, tehnologie și inovare. Clasamentul marchează prima colaborare dintre fDi (Financial Times) cu TNW, o companie media, evenimente și informații, axată pe noile tehnologii și start-up-uri. Topul european a fost anunţat în cadrul Conferinței Ecosystem TNW din 25 iunie.

Pentru a crea o listă scurtă pentru fDi și TNW Tech Cities of the Future 2020/21, divizia de informații fDi Intelligence de la Financial Times a colectat date folosind instrumentele FDI online specializate – fDi Benchmark și fDiMarkets, precum și alte surse. Datele au fost colectate pentru 76 de locații, folosind cinci categorii: potențial economic, inovație și atractivitate, performanța ISD, eficiența costurilor și mediul de afaceri pentru start-up-uri.


Locațiile au fost evaluate până la maximum 10 puncte pentru fiecare set de date, care au fost ponderate cu importanța procesului de luare a deciziilor ISD pentru a compila clasamentul subcategoriilor. În plus, sondajele au beneficiat şi de a șasea categorie, Strategia ISD, pentru care au fost înregistrate 50 de observații. Locațiile care s-au clasat între primele 20 din această ultimă categorie au primit puncte bonus, ceea ce a contribuit decisiv la scorul lor general. Împreună, clasamentele subcategoriilor de date și clasamentul Strategiei FDI alcătuiesc clasamentul global FDi și TNW Tech Cities of the Future 2020/21.

 

Sursa - https://financialintelligence.ro/clasamentul-ft-tech-citi...

 

Acest topic se vrea a fi o completare a acestui topic https://comunitate.orange.ro/questions/2023300-orasul-localitatea-devina-smart-city unde exista deja marcata o solutie.

 

In alta ordine de idei, vorba poetului american: Bucureștiul este unul dintre orașele tehnologiei viitorului, dar pacat ca-i populat, in mod special de popoare migratoare, cocalari si pitzipoance.

8 Răspunsuri 8

Vrajitoarea
Cunoscător
Raportul oficial se poate vedea aici https://www.fdiintelligence.com/content/download/77931/2576784/file/Tech%20Cities%20of%20the%20Future%20report.pdf

Jay
Campion certificat
Potential are, bine ca mai sunt si cazuri cand nu suntem dati la o parte.. :) In privinta poetului, cred ca era dupa o suferinta in dragoste.. sa nu punem accent numai pe Bucuresti zic, astfel de categorii sunt peste tot, doar ca Bucurestiul are mai multi, pentru ca si populatia este numeroasa.. si, nu cu ei s-a ajuns in clasament.. Pe sistemul lui Nea Marin cu Suca al lui, mai arata-mi unul si-l.. dau la lei :))... cu siguranta toate orasele au astfel de categorii.. si nu ma refer doar la orasele din Romania..

FaraUnID
Campion certificat
Bucurestiul este un oras infect, un oras sufocat, un oras jegos si o rusine la adresa capitalelor europene, fie ca va place sau nu. Am lucrat pentru o companie din cadrul Ţiriac Holding, companie cu sediul central in Bucuresti si am avut perioade in care veneam lunar in capitala, in interes de serviciu. Afirmatiile mele se bazeaza pe experienta traita in modul cel mai personal, nu din ce am vazut la TV sau din spusele altora. Daca facem un exercitiu de imaginatie si mutam capitala, cu tot aparatul administrativ, in oricare alt judet din Romania in secunda 2 Bucurestiul devine o cocina de porci.

Jay
Campion certificat
N-am spus ca este un Rai, ci ca nu mi se pare ok sa generalizezi, ca ar fi populat in mod special de categoriile menționate de tine.. Este cum este pentru ca toată lumea vrea in București și pentru ca toți doar se folosesc de el, nimeni nu e interesat sa facă ceva, pentru ca Bucureștiul sa nu mai fie coada.. Dacă facem un exercitiu de imaginație putem ajunge departe.. fiecare cu imaginația lui.. Poate odată cu aparatul administrativ pleacă și cocina.. ca nu mai prezintă interes sa rămână.. Si eu prefer un oraș mai aerisit si mai liniștit, dar, nu putem avea mereu ce ne dorim.. Nici eu nu vorbesc din povesti si nici de la tv, aici m-am născut! N-am venit aici lunar, aici sunt zilnic.. si, mai cunosc si alti oameni.. nu lume ci oameni.. Bucureștiul poate fi in multe feluri, dar, nu mi se pare ok sa spui ca e locuit în mod special de cele 3 categorii... ca nu-i cunoști pe toți locuitorii.. Pe mine nu ma cunoști, nici prietenii nu mi-i cunosti.. Asa cum fiecare pădure are uscaturile ei si printre ele mai sunt si plante verzi, asa e și Bucurestiul..

svetalex
Senior certificat
Haideți să nu o luăm personal. Este doar un studiu al „cercetătorilor britanici” și ca și alte orașe nu este populat doar de „popoare migratoare, cocalari si pitzipoance”. Fiecare este liber să trăiască în orice loc de pe această planetă 🙂

Jay
Campion certificat
@Svetalex, studiul nu cred ca spune de cele 3 categorii, aceea este o părere personala... Exact asta am spus și eu, ca nu e populat in mod special de acestea.. si ca nu cunoște toti locuitorii sa spună asta. Am încercat sa glumesc, dar, completarea a fost cum a fost.. daca tie ti se pare ok exprimarea, este dreptul tău sa nu-l contrazici..

DanielaH
Moderator
Rai sau iad (sau amândouă), eu personal mă bucur că Bucureștiul se află între primele zece oraşe „Tech Cities of Future” din Europa. Ce credeți că l-a făcut să ajungă in acest top ten?

FaraUnID
Campion certificat
Din punctul de vede al National Geographic, cam asta inseamna Smart City pentru un oras precum Bucuresti https://www.youtube.com/watch?v=_mklT45zzC8 Cu mentiunea ca acest reportaj - documentar a fost finantat (mai mult sau putin "la vedere") din bani publici.