anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Card de vaccinare - aplicație pentru monitorizarea vaccinărilor, utila sau nu?

RafaHelper
#StarMember
Comisia Europeana ar vrea sa lanseze un card virtual de vaccinare ce poate fi accesat printr-o aplicație mobila.
‏‏‎ ‎
Aplicația ar putea sa conțină următoarele funcționalități:
- Istoricul vaccinurilor efectuate
- Planificare vaccinării
- Dovezi ale vaccinării, ce pot fi încărcate manual sau automat de către medic
- Posibilitatea de a trimite o dovada unui medic sau unei persoane abilitate
- Informații despre vaccinuri si ce boli poți prevenii
‏‏‎ ‎
Ce părere aveți despre acest tip de aplicație care ar putea fi numita "Card de vaccinare" ?
V-ar fi utila o astfel la aplicație?
Țineți evidenta vaccinurilor efectuate?
Cum stocați/unde păstrați documentele medicale?
‏‏‎ ‎
Personal îmi place idee si vreau sa o vad pusa in funcțiune. Din păcate nu tin evidenta vaccinurilor, dar mi-as dori sa am mai mult control asupra acestor informații. Totuși, mi-am creat un folder in cloud unde salvez documentele medicale.
11 Răspunsuri 11

Jay
Campion certificat
Probabil aplicația ar fi utila.. dar, eu nu pot sa răspund fară a folosi cuvinte interzise.. avand in vedere ca s-ar fi putut produce un vaccin in tara care ar fi oferit imunitate pentru mult mai mult timp și nu se dorește.. Ma abtin cu greu sa nu detaliez.. dar, nu tine de comunitate ce as vrea sa spun.. Am găsit un text, nu știu cine l-a scris, pentru ca l-am găsit deja cu ghilimele, sa zicem ca este doar un pamflet.. si, voi înțelege dacă va fi șters.. ''Anul 2030, în timpul pandemiei Suntem acum de zece ani în izolare. Lucrurile s-au schimbat puțin, în bine: tocmai mi-am făcut rapelul nr. 274. Președintele nostru, nu-mi amintesc numele lui, a ieșit la televizor și ne-a încurajat: hai, că mai e puțin și depășim valul 349. Noua tulpină de pe Marte a făcut ravagii. La televizor am văzut secvențe cu marțienii care cădeau secerați pe străzi și cu mașinile care-i transportau. A fost oribil. Asta înseamnă autorități iresponsabile, nu ca la noi. Acum nu mai ieșim aproape deloc din case. Nu mai avem nume, ne numim în funcție de vaccinul pe care l-am făcut. Io mă numesc AZ983472873378EN. Nu mai avem nici genuri, că nu e important și e urât. Azi a fost totuși o zi importantă: a venit drona curier și ne-a aruncat cumpărăturile alocate lunar de guvern. Produse chinezești de foarte bună calitate. Noroc cu plasticul, că e un material foarte versatil. Ce proști chinezii ăștia, muncesc în timp ce noi stăm acasă. Guvernul lor nu e ca al nostru, grijuliu. Noi primim alocații lunare. Oare de ce n-am emigrat în China? Vecina de pe strada de lângă a mea a fost trasă la sorți de premierul țării pentru activitățile reproductive anuale cu vecinul de pe strada cealaltă. Ăsta e motiv de sărbătoate pentru tot cartierul. O să ne conectăm la rețeaua internă a cartierului și ne vom bucura împreună de un pahar de apă pură, de la chiuvetă. După aia ne vom uita la filmul serii. De obicei avem filme frumoase, în care oamenii nu se ceartă, nu se urăsc, este egalitate și libertate peste tot. Așa cum trebuie să fie. Ieri am văzut în transmisiune directă de la Paris (nu mai știu exact unde e asta) colecția de pijamale, treninguri și papuci de casă primăvară – vară 2030. Ce frumos a fost, ce viață aventuroasă au fotomodelele astea robotizate. Am încredere în președintele nostru că în curând vom ieși din case. Vaaai, ce bucurie o să fie. O să mă întâlnesc cu niște persoane al căror nume nu-l mai știu. Mai e puțin și vom reveni la normalitate. "

RafaHelper
#StarMember
Foarte important, aceasta aplicație nu are legătură cu vaccinul pentru covid-19 sau cu certificatul digital. @jay, te rog fara pamflete, exista membri in comunitate care nu înțeleg cuvântul pamflet si iau ca atare ce ai spus mai sus. Mi-ar placea sa vad opinia ta reală. Cateva exemple de vaccinuri pe care am putea sa le gasim in aplicație: - rujeola (pojar) - oreion - rubeola - difteria - tetanos - tusea convulsivă - poliomielita - infecția cu Haemophilus influenzae tip B - infecția cu papilomavirusul uman (adolescente/preadolescente).

svetalex
Maestru
Personal nu mi-ar fi utilă. Nu mă interesează să am acces mereu la istoticul meu medial. Mi s-ar părea utilă o bază de date a medicilor la nivel național, în care orice medic să poată accesa istoricul pacientului.

FLo1
#StarMember
@rafa: De când cu vaccinul anti-covid, se pare că orice pronunțare a cuvântului ”vaccin” ne face să uităm de restul tipurilor de vaccin, unele chiar necesare în viață, iar altele șterse din memorie (cum ar fi antigripalul, de care nu a mai fost nevoie în această iarnă, stocurile în farmacii fiind extra-large). Dar viața merge înainte, cu sau fără vaccin, indiferent cum s-o numi el, cu sau fără card. Grija listei de vacinuri efectuate de un individ trebuie să se regăsească (indiferent de forma de prezentare) la medicul de familie. Dacă ești adult sau părinte, o copie a acestora ar fi bine se regăsească și la tine. ... Părerea mea... Oricum există deja o multitudine de studii privind forma de prezentare, chiar dacă nu s-a implementat nimic... încă.

Neaplicabil
Jay, pamfletul tau e funny-sad. :)) Speram sa nu se ajunga acolo, dar si eu cateodata ma intreb: alt val de infectare? Iar creste numarul de cazuri? Alta tulpina? Mai e vaccinul ala eficient pentru noua tulpina? Vom reveni vreodata la "normalitate"? Sau va trebui sa ne obisnuim cu noua normalitate? Multe intrebari, stiu. Rafa, ar fi util. Ma mir ca nu exista inca o astfel de aplicatie. Un fel de "portofel medical digital". Da, de ce nu?

RafaHelper
#StarMember
@svetalex, la nivel national istoricul medical poate fi accesat de orice medic prin cardul national de asigurat. Acesta aplicație ar putea fi dezvoltata la nivelul Europei.

FLo1
#StarMember
@rafa: poate afli noutati, dar cardul national mai mult de verificarea calitatii de asigurat nu ofera. Informațiile care crezi tu că ar fi disponibile sunt doar pe hârtie la medicul de familie. Digital ZERO.

RafaHelper
#StarMember
@FLo_1, uite ce conţine cardul. ‏‏‎ ‎ "Cardul naţional de sănătate primit de asigurat conţine doar datele de identificare ale asiguratului. Pe card şi în memoria electronică a cardului sunt imprimate următoarele informaţii: - Numele şi prenumele asiguratului - Codul unic de identificare în sistemul de asigurări sociale de sănătate - Numărul de identificare al cardului naţional de asigurări sociale de sănătate (CID) - Data naşterii - Termenul de valabilitate al cardului (5 ani) Doar la cererea asiguratului, medicul de familie poate inscripționa pe cardul de sănătate date medicale." ‏‏‎ ‎ Diferența e ca medicul meu își face treaba si de fiecare data înregistrează date medicale noi daca exista. Prin date medicale a se înțelege: antecedente, istoric medical, boli cronice, alergii, analize, imagistica. Data viitoare poți ruga medicul de familie sa salveze aceste date pe card pentru a fi mai mult de zero diginal 🙂

FLo1
#StarMember
....ca să nu spun că inteligența unor farmaciste sau asistente de cabinete medicale au dus la blocarea iremediabilă a cardului, iar Casa a găsit rezolvarea: emiterea unuia nou. Cu un întreg dosar medical existent pe card probabil regretam întâmplarea, dar așa nici că-mi pasă. 🙂 Oricum nici nu s-a pus problema de existența vreunei urme de informație: cardul a fost aruncat de către madama de la CASS asemeni cardului bancar ajuns la expirare.

delfinas
#StarMember
Exista cardul de sanatate, ala ar trebui sa aiba istoricul medical. Zici ca facem vaccinuri pe banda rulanta si suntem senili si nu mai stim ce si cand le-am facut. Eu nu mi-am mai facut un vaccin din copilarie, de peste 30 de ani. Eu am facut toate bolile copilariei atunci cand trebuia, pe la 4-5 ani, nu te vaccinau pt oreion, pojar, varicela, faceai boala si gata, teoretic erai imun pe viata. Nu am auzit atunci de cineva care sa fi murit din cauza bolilor copilariei. Eu am fisa medicala de la nastere pana am terminat liceul, nu exista vreo aplicatie. Acum facem vaccin pt orice, nu mai lasam organismul sa invete sa se apere singur, Daca tot vrei sa tii evidenta, existe aplicatia "Note" in telefon, noteaza acolo lista cu intepaturi, Jay, baga si tu "atentie, pamflet", ca unii "ie" mai sensibili si nu gusta glumele!

Anonim
Neaplicabil
Bineînțeles că o asemenea aplicație este utilă și necesară. Majoritatea copiilor sunt vaccinați sau urmează să fie vaccinați. Să nu mai amintim și de cei care vor să se vaccineze anti-covid. Mi-ar plăcea să am o asemenea aplicație (mă scutește să umblu cu hârtii la mine)