anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Canalys: TOP 5 producători de smartphone în prima jumătate a anului 2021

FaraUnID
Campion certificat

Un nou studiu al pieței de smartphone-uri realizat de Canalys spune că Xiaomi a întrecut Apple în trimestrul al doilea din 2021, punând astfel compania pe locul al doilea în clasamentul celor mai mari producători de astfel de dispozitive.

 

Samsung continuă să conducă piața, așa cum face de mulți ani, însă distanța între producătorul sud coreean și cel chinez nu este atât de mare. Se pare însă că aceste schimbări în piață au loc în condițiile în care fiecare dintre cei mai mari cinci producători sunt pe un trend ascendent.

 

Raportul Canalys arată că piața de smartphone-uri a crescut cu 12% în trimestrul al doilea din 2022, iar marii producători s-au bucurat de creșteri semnificative. Apple a înregistrat cea mai mică creștere, în timp ce Xiaomi a înregistrat cea mai mare creștere, bucurându-se de vânzări aproape duble față de aceeași perioadă a anului trecut.

 

TOP 5 producători de smartphone în prima jumătate a lui 2021

 

  • Samsung cu 19% din piață și o creștere de 15%
  • Xiaomi cu 17% din piață și o creștere de 83%
  • Apple cu 14% din piață și o creștere de doar 1%
  • Oppo, cu 10% din piață și 28% creștere
  • vivo cu 10% din piață și creștere de 27%

 

Cele două companii chineze de la BBK par a fi pe picior egal în acest moment, însă Oppo are un portofoliu de produse mai divers și mai bine văzut în vest. Vivo se bazează în continuare pe vânzările din China și alte țări din Asia.

 

Ca fapt divers Xiaomi a crescut cu !!! 300% !!! în America Latină, cu 150% în Africa și cu 50% în Europa de Vest.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/canalys-top...

 

Xiaomi, Oppo si Vivi au in total 47% din piata. Unde sunt marii producatori precum Sony, Motorola (care va castiga licitatia 5G de la noi) ? Cel putin Huawei lipseste motivat, dar Sony si Motorola unde se afla?

6 Răspunsuri 6

delfinas
#StarMember
Xiaomi a luat locul lui Huawei, pt ca ofera un bun raport calitate/pret, pe care Sony nu-l mai asigura. Sony are niste preturi prea mari!

FaraUnID
Campion certificat
Huawei nu mai produce nimic, din acest motiv nu se regeste in top. Macar au o scuza.

mihai_13
Maestru
ia trimis chinezi la tigari:) - samsung ce mai tine pasul cu "marii mici" din china , de xiaomi sau oppo nici nu ma mir (pana si eu am cumparat note 10 pro de la xiaomi, dar nu il folosesc) au invadat piata cu multe modele de mijloc si de top hardware in timp ce sony are cred 4 modele lansate pe acest an in proiect ( modele foarte bune dar scumpe) - motorola m-a dezamagit putin din ce citesc modelele scoase nu prea au "chestii" i(sau)novative nu mai zic de design care pare de acum 2 ani iar nu toate modelele ajung pe piata UE o piata bogata- pacat de huawei care daca nu avea probleme cu google store/play cred ca ii batea pe toti ...

delfinas
#StarMember
Da, daca Huawei nu avea probleme cu lipsa GMS, era pe locul 1 detasat.

FaraUnID
Campion certificat
ia trimis chinezi la tigari, da' undeva pe la Polul Nord..... In toti acesti ani chinezii au acumulat know-how, iar acum pun in practica si exploateaza la maximum. Daca Samsung si Apple nu-si regandesc strategia de "bizniz" - in mod special preturile practicate - in scurt timp vor avea nevoie de binoclu pentru a vedea podium-ul. Interesant este faptul ca Xiaomi a crescut cu 300% în America Latină si cu 150% în Africa, nu pe plantatiile proprii.

Vio73
#StarMember
Deci nu am greșit că mi-am luat Xiaomi! Pot să spun că e mult peste Samsung la multe capitolele, deci merită locul respectiv cu prisosință!