anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Bug iOS exploatat pentru a lăsa fără acces WiFi orice telefon iPhone sau iPad

FaraUnID
Campion certificat

 

Încă neremediat de Apple, un bug iOS poate fi exploatat pentru a lăsa permanent fără acces WiFi orice telefon iPhone.

 

Tot ce e de făcut este să creezi o rețea WiFi folosind denumirea menționată de un expert în securitate și să convingi alte persoane să o folosească, nesetând o parolă de acces.

 

Dacă dispozitivul conectat este un iPhone sau iPad, atunci o eroare va fi declanșată în versiunea de iOS, cauzând dezactivarea completă a suportului WiFi.

 

Din fericire, numele de rețea care trebuie setat pentru a declanșa respectiv-ul bug este unul care ar trebui să ridice de la bun început suspiciuni.

 

Teoretic, doar cineva foarte neglijent va încerca să se conecteze la o rețea numită %p%s%s%s%s%n , doar pentru ca este neparolată.

 

În mod ironic, încercarea de a obține acces gratuit la internet se sfârșește cu o eroare de conectare, după care funcționalitatea Wi-Fi rămâne permanent dezactivată pe iPhone-ul sau iPad-ul respectiv. Problema apărută persistă chiar și după repornirea dispozitivului.

 

Vestea bună este bug-ul poate fi inactivat fără complicația resetării dispozitivului la setările de fabrică.

 

Tot ce trebuie să faci este să accesezi meniul Settings – General – Reset – Reset Network Settings, pentru a forța ștergerea tuturor rețelelor Wi-Fi memorate anterior, inclusiv pe cea al cărei nume determină un crash recurent al modului sofware responsabil cu gestionarea conexiunilor de rețea.

 

Aparent, problema ține de faptul că simbolurile incluse în numele rețelei sunt folosite în mod uzual de programatorii care scriu aplicații în limbaj C. Astfel, dacă numele rețelei WiFi întâlnite nu este trecut mai întâi printr-un filtru care să excludă eventuale simboluri sau expresii care ar putea fi preluate ca și instrucțiuni la executarea unui anumit modul software, apare riscul producerii de erori.

 

Din fericire, bug-ul descoperit poate fi exploatat cel mult pentru a face o farsă utilizatorilor de iPhone, telefonul incapabil să se mai conecteze la altă rețea WiFi fiind, de fapt, mai bine protejat în fața unor eventuale amenințări informatice.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/software/iphone-wifi-bug-191...

 

Destul de alergic Ios-ul asta la caractere si simboluri speciale. Ba se blocheaza daca primeste un SMS cu ceva caractere speciale, ba se restarteaza telefonul la nesfarsit.....

 

In acest week-end, la mine in localitate, am zilele orasului si tocmai mi-a venit o idee de timp liber!

1 Răspuns 1

delfinas
#StarMember
Alta dovadă că iOS nu e așa invulnerabil cum îl laudă unii. In altă ordine de idei, nu te juca cu aifoanele oamenilor, că la cat au dat pe ele, face vreunul infarct... 😉