anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Avertisment - Malware TeaBot deghizat ca soluție antivirus pentru Android

FaraUnID
Campion certificat

Este cunoscut faptul ca trojanul bancar TeaBot poate fi impachetat si livrat ca avand identități folosite de unele din cele mai populare aplicatii legitime pentru Android.

 

Printre identitatile false asumate de acest TeaBot se numara:

- Pluto TV

- VLC

- Uplift: Health and Wellness App

 

Mai nou "victima" acestui TeaBot a devenit aplicatia antivirus produsa de Kaspersky pentru sistemul de operare Android. Descarcata din surse mai putin legitime aplicatia falsa poarta denumirea de „Kaspersky Internet Security for Android”, în timp ce aplicația autentică a companiei este denumita „Kaspersky Mobile Antivirus: Applock & Web Security”.

 

Cum aplicatiile de tip antivirus solicita multiple perimisiuni si un nivel ridicat de acces la sistemul de operare, este important utilizarea magazinelor oficiale de aplicatii.

 

Experții de la Bitdefender au publicat un studiu detaliat cu privire la situația indicată, disponibil la urmatoarea adresa https://labs.bitdefender.com/2021/06/threat-actors-use-mockups-of-popular-apps-to-spread-teabot-and-...

1 Răspuns 1

delfinas
#StarMember
Mulțumim pt avertisment! Se tot chinuiesc băieții sa mai fure cate ceva din telefoanele oamenilor, care stochează in ele toate intimitățile și conturile bancare, mai nou cardurile... Eu zic să avem ca backup desueta agendă și să folosim cardurile separat. Nu mai zic sa fim atenți la ce deschidem și descărcăm de pe net.