anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Avertisment - Aplicatia SnapTube poate accesa datele financiare ale utilizatorilor

FaraUnID
Campion certificat

Utilizatorii de tablete și smartphone-uri Android au fost avertizați că o aplicație descărcată de peste 40 de milioane de ori ar putea fură bani din conturi, scrie The Sun.

 

Cunoscută sub denumirea de SnapTube, aplicația descărcată de zeci de milioane de ori e menită, teoretic, să ajută utilizatorii să descarce video-uri de pe YouTube și Facebook.

 

În realitate, susțin experții UpStreamSystems, aplicația gratuită poate afecta semnificativ finanțele utilizatorilor. Potrivit experților, utilizatorii ce au descărcat această aplicație riscau că SnapTube să îi aboneze la servicii premium costisitoare.

 

Mai multe aplicații oferă un serviciu premium plătit după perioada de proba, așa că datele bancare pot fi accesate în fiecare luna pentru abonament. Se pare că SnapTube făcea acest lucru pe fundal, fără să atenționeze utilizatorii.

 

Chiar și utilizatorii ce au șters aplicația riscau să plătească un continuare abonamentele premium, pentru că nu urmaseră pașii pentru dezabonare.

 

Experții estimează că SnapTube a reușit să sustragă aproape 110 milioane de dolari prin această metodă.

Mobiuspace, dezvoltatorul SnapTube și al multor altor aplicații de succes a susținut că nu știa de această "eroare" și că a fost cauzată de o altă aplicație cu care interacționează SnapTube. Că răspuns, Google a eliminat SnapTube din PlayStore.

 

Chiar dacă aplicația nu mai poate fi descărcată, utilizatorii ce au descărcat-o deja încă pot fi afectați de practicilr SnapTube.

 

Dacă vrei să verifici dacă această aplicație (sau altele) ți-au tras bani din cont fără să te anunte, intră în Google Play Store > apasă pe meniul din colțul stânga sus > accesează Subscriptions și vezi dacă ești abonat la vreun serviciu suspect.

 

Sursa - https://www.digi-world.tv/stiri/digital-tech/o-aplicatie-...

 

Clasica metoda cu perioada trial, dupa care te taxam daca nu renunti in mod express. Te taxam chiar daca ai dezinstalat aplicatia, daca in prelabil nu te-ai dezabonat in mod express.

Scursuri ale societatii ridicate la rangul de dezvoltatori de aplicatii.

4 Răspunsuri 4

Jay
Campion certificat
Eu folosesc foarte puține aplicatii, din cele existente in ziua de azi.. infim de putine... din lipsa de timp si nu numai.. Iar cand vad chestii gen trial, dacă stiu ca nu este ceva necesar, sa fie sănătoși.. ignore total.. :)) Unii sunt înzestrați cu ceva materie cenușie si o folosesc numai sa fure.. nici n-ai cuvinte, pentru ca sunt interzise si oricum nu te ajuta, doar sa te enervezi..

FaraUnID
Campion certificat
Nici eu nu sunt adeptul basculantei cu aplicatii in telefon. In cazul de fata, enervant este raspunsul dobitocului care a dezvoltat aplicatia si anume ca nu stia de asa ceva si ca a fost o eroare? Pe bune? Pai nu el, a scris liniile de cod in aplicatie !?!?!? Nu a testat aplicatia inaninte de a o lansa public !?!?!?

Jay
Campion certificat
Mda.. pai, a văzut la altii, înaintea lui, ca functioneaza modelul "vaaaai, asa cevaaa, nici n-am știut"... După ce si-a burdusit conturile, ce mai conteaza?!.. N-o sa-i dea nimeni o amendă sa-l lase lefter..

Vio73
#StarMember
Destul de neplăcut! Și cred că te lasă rapid fără bani. Din ce în ce mai multe probleme și aplicații din acestea care te lasă lefter! Cred că trebuie dat reset la telefon, dar nici atunci nu ești sigur în unele cazuri. Mulțumim de avertizare!