anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

ANCOM va adopta în acest an decizia privind organizarea licitaţiei 5G

FaraUnID
Campion certificat

Autoritatea pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va adopta în acest an o decizie privind organizarea procedurii de selecţie pentru acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil în vederea implementării noilor tehnologii (5G) şi desfăşurarea propriu-zisă a licitaţiei, reiese din Planul de acţiuni al instituţiei pentru 2021.

 

“O decizie importantă care urmează a fi adoptată în acest an este cea privind organizarea procedurii de selecţie de acordare a drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil în benzile de frecvenţe de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz, 3400-3800 MHz (5G n.r.) pentru furnizarea de reţele publice şi servicii de comunicaţii electronice de bandă largă, care implică stabilirea condiţiilor de acordare a drepturilor de utilizare şi a regulilor de desfăşurare a procedurii de selecţie şi desfăşurarea propriu-zisă a licitaţiei”, se menţionează într-un comunicat al ANCOM.

 

Pentru a decide oportunitatea şi termenul de organizare a unei licitaţii de spectru pentru benzile de frecvenţe de peste 24 GHz, Autoritatea îşi propune să adreseze pieţei naţionale de comunicaţii electronice un chestionar privind oportunitatea unui astfel de demers.

 

Articol complet - https://financialintelligence.ro/ancom-va-adopta-in-acest...

 

Dupa ce in prima faza ANCOM "amentintau" cu faptul ca licitatia pentru spectrul 5G va avea loc in semestrul II al acestui an https://comunitate.orange.ro/questions/2536993-ancom-licitatia-spectrul-5g-loc-trimestrul-lea-2021 , astazi vin si ne spun faptul ca daca suntem cuminti este posibil sa aveam o decizie privind organizarea licitaţiei 5G dar nu inainte de a adresa pieţei naţionale de comunicaţii electronice un chestionar privind oportunitatea unui astfel de demers.

Poate in anul 21siceva vorba trupei Taxi!

5 Răspunsuri 5

Jay
Campion certificat
Pai, incerc sa nu fac politica.. Insa, ne-am obisnuit, ca nu depind lucrurile de noi, majoritatea.. oamenii de rand..

teacher_
#StarMember
După atâtea amânări, cred că ar fi și cazul sa se miste lucrurile...

FaraUnID
Campion certificat
In momentul de fata nu misca absolut nimic. 1. Dupa ce vom avea un cadru legal care sa reglementeze organizarea licitatiei 5G, inavitabil vor urma contestatii: Huawei, ZTE si restul celor exclusi. Aceste contestatii vor amana si mai mult procesul de organizare a licitatiilor si poate duce la o revizuire a cadrului legal. 2. In momentul in care se va organiza efectiv licitatia 5G, in functie de intelegerile tacite ale operatorilor telecom, este posibil ca la prima strigare sa nu arunce nimeni cu bani. Asta inseamna ca se va organiza o noua licitatie la o data ulterioara, unde pretul initial va scadea. 3. In momentul in care Romania va ajunge in faza in care macar orasele resedinta de judet sa aiba acoperire 5G, in China va fi in teste 6G-ul.

teacher_
#StarMember
Prea multa viteza strica. Eu as vrea sa fie măcar viteze 4G+ prin orașe, in general, și cred că tot ar fi suficient. Mai merg prin țară chiar mult și sunt șocat de viteza slabă din unele orașe. Nu neapărat reședințe de județ, ci de orașele cu 15-20-25-30 de mii de locuitori, unde e plin de oameni veniți de la țară, obișnuiți cu expresia "e bine și așa".

Vio73
#StarMember
Așteptăm cu interes și această licitație, care nu depinde de operatori, ci de o decizie la nivel înalt. Eu sunt mulțumit în general de vitezele pe care mi le oferă operatorul în zonele în care mă învârt, dar aștept cu interes să se întâmple ceva și cu această licitație 5g, care întârzie să apară.