anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

AirTag-ul Apple piratat la 10 zile de la lansare

FaraUnID
Campion certificat

Un cercetător german a reușit să modifice softul dispozitivului de găsire a obiectelor pierdute, pentru a redirecționa utilizatorul la o altă adresă.

 

Deși doar în primele sale etape, cercetarea arată că este nevoie de multă experiență și efort pentru a pirata un AirTag. În timpul unui videoclip demonstrativ, dispozitivul modificat este atașat la cabluri, despre care se pretinde că furnizează doar energie dispozitivului.

 

După câteva ore și după distrugerea mai multor dispozitive în acest proces, cercetătorul a demonstrat că este posibil să se modifice programarea microcontrolerului, deci și a modului în care acesta funcționează. Demonstrația arată un AirTag care, atunci când este scanat cu un iPhone, afișează o adresă URL modificată în locul link-ului “found.apple.com”. Acest lucru ar permite hackerilor nu numai să împiedice utilizatorul să își găsească obiectul pierdut, dar l-ar putea direcționa și către o pagină periculoasă.

 

Produsele Apple sunt recunoscute pentru gradul ridicat de securitate, ceea ce a făcut ca noile AirTag-uri să devină o țintă pentru cercetătorii în domeniul securității. De la lansare, dezvoltatorii au descoperit că AirTag vine cu un mod de depanare ce oferă considerabil mai multe informații despre hardware-ul dispozitivului decât ar fi nevoie.

 

Sursa 1 - https://www.biziday.ro/airtag-ul-apple-a-fost-piratat-la-...

Sursa 2 - https://twitter.com/ghidraninja/status/1391157434568388611

 

Pur si simplu..... superb!

 

8 Răspunsuri 8

Vio73
#StarMember
Destul de neplăcut să se modifice anumite caracteristici și să se distrugă/ pirateze dispozitivele. Totuși e interesant experimentul respectiv!

delfinas
#StarMember
Cât timp un dispozitiv e alimentat cu energie și conectat la internet, poate fi hackerit, dacă cineva își pune mintea cu el. Nu exista dispozitiv imbatabil și sigur 100%, sa fim serioși! A, că unele sunt mai securizate decât altele, e altceva, dar ceva total imun la atacuri cibernetice nu cred sa existe! Și e nasol când îți bagi singur dușmanul in casă și încearcă să-ți preia controlul....

Miha_Z
#StarMember
In urma cercetarii, acest dispozitiv a fost retras de la vanzare? Acel videoclip al modului in care poate fi piratat a fost facut public ca sa le dea idei si altora sau i s-a prezentat firmei Apple pentru a aduce imbunatatiri? Ca in urma acestui experiment si a faptului ca au fost facute publice aceste informatii, se pune intr-o lumina proasta Apple-ul si securitatea produselor sale.

teacher_
#StarMember
Era ceva de așteptat, "chestiile" Apple in general sunt de slabă calitate, se vinde doar brandul, in rest plastic. M-am convins și în weekend, când am făcut un mic concurs cu un prieten.

FaraUnID
Campion certificat
Si totusi..... la doar 10 zile?!?!?! Adica departamentul de securitate cibernetica din cardul Apple nu au efectuat niste teste de vulnerabilitate inainte de a lansa produsul pe piata. Din ce spune nenea ala pe twitter "And confirmed that we can re-flash the microcontroller!"

delfinas
#StarMember
Așa s-a spart mitul invulnerabilității produselor Apple. Așa își justificau restricțiile și limitările impuse userilor, că Apple știe mai bine cum sa securizeze dispozitivele, spre beneficiul utilizatorilor și aceștia credeau și inca cred, chiar se laudă că aifonul lor e superior oricărui alt mobil, tocmai datorita siguranței promise. :))

FaraUnID
Campion certificat
Si cand te gandesti ca pe Planeta Pamant exista extrem de multe persoane care ar fi dispuse sa renunte la un rinichi sau la o mana pentru a avea cel mai nou produs sub brand Apple. Este de ajuns sa aruncam un ochi chiar in aceasta ograda si vedem 'Nshpe mii de topicuri in care lumea intreba cand ajung la ei telefoanele Apple precomandate in urma cu cca juma' de an!

delfinas
#StarMember
Prinde marketingul la fra... fani... 😉