anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Peste 13.000 de smartphone-uri Vivo au același număr IMEI

FaraUnID
Campion certificat

Numerele International Mobile Equipment Identity (IMEI) ar trebui să fie unice pentru fiecare telefon, fiind un fel de amprentă după care operatorii de telefonie mobilă le identifică. Totuși, autoritățile din India au descoperit 13.557 de smartphone-uri Vivo care au același cod.

 

Situația a fost descoperită de un polițist din Meerut atunci când și-a dus telefonul la reparat, potrivit Tech Radar. După ce l-a ridicat de la service, dispozitivul a început să dea erori ciudate. Bărbatul a constatat că numărul IMEI fusese schimbat.

Ulterior, poliția a descoperit un număr mare de terminale Vivo, de producție chineză, care foloseau același cod. Autoritățile au deschis o anchetă care vizează compania.

 

Numerele IMEI sunt folosite și pentru localizarea telefoanelor furate. Cu atât de multe dispozitive care au aceeași „amprentă”, găsirea unuia dispărut este aproape imposibilă.

 

Nu este prima dată când Vivo este criticată din cauza numerelor IMEI duplicate. Potrivit The Times of India, un departament de poliție a descoperit în trecut zeci de mii de dispozitive care aveau aceeași problemă, foarte multe fiind produse tot de compania din China.

 

În acest moment nu se știe dacă este vorba despre neglijență sau despre ceva mai rău. Compania nu a făcut, deocamdată, un anunț legat de acest incident.

 

În primul trimestru din 2020, Vivo a devenit compania numărul doi în India, piața de smartphone-uri care înregistrează cea mai rapidă creștere, potrivit firmei de cercetare a pieței Canalys.

Compania chineză a livrat 6,7 milioane de smartphone-uri în perioada ianuarie – martie 2020, echivalentul unei cote de piață de 20%.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/peste-13-00...

 

Asta, intr-adevar devine o problema majora pentru posesorii de telefoane Vivo si daca acest incident devine unul global, care depaseste granitele din India, cei de la Vivo au o problema cat se poate de serioasa.

 

3 Răspunsuri 3

Jay
Campion certificat
Li s-au terminat numerele, probabil.. :)) Nasol moment.. ca si cu ar fi mai multe persoane cu acelasi CNP..

FaraUnID
Campion certificat
Producator de duzina, cel mai probabil telefoane aduse in tara pe cai mai putin oficiale. Ideea este ca IMEI-ul se poate rescrie (modifica) cu ajutorul unor echipamente adecvate si de aici pot incepe speculatiile.

Miha_Z
#StarMember
Ce vor face in cazul in care un mobil este declarat furat? Cum se va descoperi vinovatul din cei 13000 de utilizatori? Sau o vor face pe bunii samariteni si-i vor da unul nou, din alt lot de mobile cu acelasi IMEI. :))