anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Huawei va înlocui procesoare Kirin cu MediaTek

FaraUnID
Campion certificat

 

În urma restricțiilor impuse de SUA https://comunitate.orange.ro/questions/2342161-america-blocheaza-huawei-piata-internationala-proceso... , Huawei încearcă să se adapteze noilor condiții. Compania pare să se fi pregătit pentru acest moment de mai multă vreme deja, având o alternativă în plan. Pentru că cipurile HiSilicon nu vor mai putea fi dezvoltate nici de către partenerii săi care folosesc tehnologii americane, producătorul chinez va apela la o altă soluție. Începând de anul acesta, dispozitivele Honor și unele modele Huawei vor începe să adopte soluții MediaTek din gama Dimensity.

 

CEO-ul Honor confirmă parteneriatul

 

În timp ce Huawei nu a anunțat ce se va întâmpla cu HiSilicon, divizia sa de procesoare, care momentan nu are unde să își dezvolte produsele, compania a confirmat că Honor va adopta tehnologiile MediaTek. Zhao Ming, CEO-ul Honor, a oferi și o declarație publică.

 

„MediaTek a fost întotdeauna un partener al diverselor linii de produse Honor. Încă de la început și până în prezent, Honor a folosit cipuri MediaTek. Strategia noastră a fost întotdeauna aceeași și vom coopera pentru cipurile MediaTek 5G în viitor.

 

De asemenea, platforma va rămâne aceeași. Telefoanele noastre care folosesc deja cipuri MediaTek primesc sistemul nostru de operare și optimizarea noastră care permite procesarea de fotografii și alte capabilități proprietare. Noua platformă, permite aceleași capabilități precum cele ale altor platforme. Noi trebuie să asigurăm utilizarea mai multor platforme hardware și să ne asigurăm că experiența este mai bună decât a concurenței. În viitor vom colabora pentru mai multe platforme hardware.”

 

Momentan, niciun model Honor nu a fost confirmat echipat cu un chipset MediaTek. Totuși, fiind vorba despre modelele cu 5G, este cu siguranță vorba despre modelele Dimensity 1000 și Dimensity 800, modele high-end, respectiv mid-range din gama companiei.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/huawei-kiri...

 

11 Răspunsuri 11

Miha_Z
#StarMember
Avand in vedere restrictiile impuse de SUA, era de asteptat ca Huawei sa gaseasca o metoda de compromis.

Razvan
#StarMember
Slabă mișcare, este începutul sfârșitului pentru Huawei în afara Chinei.

FaraUnID
Campion certificat
Sa nu uitam faptul ca MediaTek au fost prinsi cu musca pe coviltir, trisand in testele de benchmark https://comunitate.orange.ro/questions/2297375-mediatek-triseaza-benchmark-uri si au si recunoscut acest aspect.

Anonim
Neaplicabil
Din păcate asta e cea mai proastă mișcare făcută de Huawei. Mă așteptam să găsească o soluție mai bună.

Razvan
#StarMember
Probabil în următorul an, voi cumpăra Sony sau Oneplus.

Anonim
Neaplicabil
Da, eu iau în calcul și Vivo sau Xiaomi 🙂

FaraUnID
Campion certificat
Sony nu mai reprezinta un nume pe piata de smartphone. Cu toata experienta lor pe parte de carmere foto / video, in spate, nu reusesc sa vina pe piata cu un telefon care sa emita pretentii. In orice caz, la momentul actual, un Huawei P30 Pro sau Huawei P30 Pro New Edition inca sunt investitii care merita fiecare banut. Gama P30 Pro reprezinta in continuare un reper in materie de performanta si fotografie cu telefonul mobil. Plus ca terminalele din gama sunt livrate cu pachetul Google.

Anonim
Neaplicabil
@FaraUnID, ultimul Sony are cele mai bune camere de pe un smartphone la ora actuală. Prețul este mare dar raportul preț/calitate cred că este justificat. Dacă aș avea 1200 euro buget mi-aș cumpăra Sony fără să clipesc. 🙂

Razvan
#StarMember
P30 pro, da este o investiție, însă de la P20 pro nu este asa mare trecerea. Așteptăm, poate Huawei Gallery mai creste și peste un an, nici nu mai ai nevoie de GMS.

RstdWoo
Cunoscător
@Razvan GMS nu inseamna doar PlayStore. Inca ne imbatam cu apa rece aiurea?

Vio73
#StarMember
Dacă trec la MediaTek, nu mai sunt o variantă de luat în calcul nici pentru mine. Cred că Xiaomi sau Sony sunt următoarele variante de luat în calcul.