anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Huawei ar putea reduce producția de smartphone-uri la jumătate în 2021

FaraUnID
Campion certificat

După ce CEO-ul companiei, Ren Zhengfei, a anunțat public într-un interviu că Huawei nu intenționează să vândă divizia de smartphone-uri - desi zvonurile spuneau altceva https://comunitate.orange.ro/questions/2585290-huawei-calcul-posibilitatea-externalizarii-brandurilo... - se pare că drumul pe care acesta l-a ales este altul.

 

Zvonurile legate de o posibila externalizare a seriilor P si Mate a venit dupa ce Huawei a vandut brand-ul Honor https://comunitate.orange.ro/questions/2483585-inceputul-declinului-artificiu-juridic-huawei-vinde-d... unui conglomerat de firme in spatele carora se afla guvernul chinez.

 

Nikkei a anunțat că gigantul chinez a notificat companiile care aprovizionează Huawei cu componente că va produce un număr mult mai redus de telefoane in acest an, comparativ cu 2020.

 

Conform aceleiași surse, Huawei va comanda componente necesare pentru producția a 70-80 de milioane de unități smartphone în acest an, o reducere cu 60% față de cele 189 de milioane de terminale produse în 2020.

 

În plus, când ne uităm la aceste cifre și le comparăm cu anul 2019, avem o imagine de ansamblu a impactului embargoului comercial. În urmă cu doi ani, Huawei a fabricat 240 de milioane de smartphone-uri.

 

La începutul acestei luni, Gina Raimondo, nominalizarea lui Joe Biden pentru postul de Secretar de Comerț, a declarat că nu vede nici un motiv pentru care Statele Unite ar ridica restricțiile impuse pentru Huawei, susținând în același timp că producătorul chinez reprezintă un risc de securitate națională.

 

Sursa - https://www.connect.ro/2021/02/22/huawei-compania-ar-pute...

 

Extrem de previzibil din moment ce Huawei nu prea mai are acces la tehnologie venita din afara Chinei. Poate in momentul in care propria fabrica de microprocesoare va fi operationala, situatia sa se schimbe.

 

Pana atunci asteptam cu mare interes lansarea seriei P50 https://comunitate.orange.ro/questions/2524255-zvon-seria-huawei-p50 programata a avea loc la finalul lunii martie

 

 

2 Răspunsuri 2

Vio73
#StarMember
Datorită faptului că nu mai au GMS, este oarecum normal să scadă vânzările și implicit producția. Este păcat însă, pentru că produc telefoane foarte bune, aș putea spune chiar mult peste concurență!

FaraUnID
Campion certificat
In cazul Huawei este o problema punctuala. La nivel global este o problema generala cu partea de semiconductori. Sunt producatori auti care si-au restrans activitatea datorita lipsei de semicoductori.