anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Huawei a fost cel mai mare producător mondial de smartphone-uri în al doilea trimestru al anului

FaraUnID
Campion certificat

Huawei a depășit Samsung și a devenit cel mai mare producător de smartphone-uri în cel de-al doilea trimestru al acestui an, potrivit firmei de cercetare a pieței Canalys.

 

Compania chineză a fost ajutată de vânzările foarte bune din țara mamă, transmite CNBC. Huawei a livrat 55,8 milioane de smartphone-uri în intervalul aprilie – iunie 2020, cu 5% mai puține decât în perioada echivalentă din 2019. Totuși, rivalele sale au consemnat scăderi mai mari. Samsung a livrat 53,7 milioane de smartphone-uri, cu 30% mai puține decât în perioada aprilie – iunie a anului trecut.

 

Este pentru prima dată când Huawei reușește să se situeze pe primul loc pe piața globală de smartphone-uri într-un trimestru. Acesta este un obiectiv pe care compania din China și l-a stabilit de câțiva ani.

 

Analiștii nu cred, însă, că marca din China se va menține pe prima poziție, din cauza problemelor cauzate de sancțiunile impuse de SUA. În Europa, o regiune importantă pentru Huawei, cota de piață a companiei a scăzut, de la 22% în trimestrul doi din 2019, la 16% în aceeași perioadă din 2020.

 

„Va fi greu să își mențină poziția de lider pe termen lung. (…) Poziția puternică din China nu va fi suficientă ca să mențină Huawei în vârful clasamentului după ce economia globală va începe să își revină”, a scris Mo Jia, analist la Canalys. El a adăugat că partenerii companiei din Europa și alte regiuni importante vor face comenzi pentru mai puține dispozitive Huawei, care nu mai au acces la serviciile Google.

 

Huawei a vândut peste 70% din smartphone-urile livrate în al doilea trimestru în China.

Întreaga piață de telefoane inteligente a înregistrat o scădere de 27% în perioada aprilie – iunie 2020.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/business/huawei-a-fost-cel-m...

 

In Romania, Huawei are o cota de piata de cca 30%.

3 Răspunsuri 3

Jay
Campion certificat
Se vede ca au depus eforturi sa compenseze interdictiile.. Oricum e interesant, n-au crescut in vanzari, dar, scaderea mai mica a acestora i-a situat pe primul loc... si, nici n-ai ce comenta, chiar si nefiind fan, pentru ca munca i-a dus acolo.. si pretul mai mic, bineinteles..

FLo1
#StarMember
@Jay: Daca iti place "samsung" e clar (pentru mine) ca n-ai ce comenta despre Huawei. Exceptand unele probleme de HW, la trendul accelerat de propagare al pietei partea lor de placinta va fi mereu asigurata lor.

FaraUnID
Campion certificat
In China Huawei este lider de necontestat, dar sa avem rabdare ca o sa apara fanii "Nokia si restul lumii" sa ne spuna ce minutat este Samsung sau dupa caz Apple. De altfel, in China terminalele 4G nu prea mai au cautare. Plus ca acolo se efectueaza deja teste sintetice de laborator pentru tehologia 6G. Prin comparatie retailerii si providerii de la noi vand telefoane 3G, telefoane sub brand propiu si telefoane cu 1 GB RAM + 8GB stocare, la pretul de 400 - 500 lei.