anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Este oficial - Orange cumpara divizia fixa Telekom Romania

Anonim
Neaplicabil
Tranzactia este oficiala, iar stirea de presa se gaseste aici: https://www.orange.ro/newsroom/comunicat/diverse-6/orange-romania-a-semnat-pentru-achizitia-pachetului-majoritar-de-54-din-actiunile-operatorului-de-servicii-fixe-telekom-romania-communications-1197
Cred ca e un pas important pentru Orange care ii va ajuta sa isi consolideze atat pozitia de pe piata, dar mai ales reteaua de fibra optica, atat de necesara.
15 Răspunsuri 15

svetalex
Senior certificat
Nu știu dacă este de bine sau de rău. Așa, vor rămâne doar 3 operatori - Orange, Vodafone și Digi... Era mai bine când era concurența mai mare... Dar este un plus pentru fibra optică pe care Orange o folosea de la Telekom

Anonim
Neaplicabil
Nu zici rau, insa Orange avea in mod cert nevoie de o retea de fibra optica disponibila la nivel national, iar asta nu se putea obtine rapid fara o astfel de achizitie. Sper ca dupa ce se linistesc apele in privinta contractelor dintre entitati si alte documente legale and stuff sa se inceapa pe unde e nevoie si nu exista alta solutie sa conecteze site-urile mobile la fibra, acolo unde sunt doar microunde momentan. :) Astfel, experienta clientilor se imbunatateste considerabil. Sper, desigur, alaturi de extinderea 4G+.

tomaciprian
Cunoscător
La mine in localitate, serviciile fixe prin fibra optica, sunt disponibile doar de la RCS&RDS si Telekom. Poate, incepand cu anul viitor voi avea si Orange disponibil, tinand cont ca Telekom este.

FaraUnID
Campion certificat
Bine nu are cum sa fie, pentru ca din 4 operatori importanti vor ramane 3. Adica piata si implicit optiunile se vor rastrange, iar consumatorul final va avea de suferit prin prisma faptului ca nu va avea alternative. Cel mai bun exemplu este dat de platformele mobile. Daca in trecut aveai de unde alege: Symbian, Windows Phone, BlackBerry, Android, iOS, etc astazi optiunile sunt extrem de limitate si se rezuma la Android si iOS. - Daca Orange va renunta la Smart WiFi-ul Nelimitat oferit, in momentul de fata de Telekom sau daca va umbla la pret, clientii vor migra catre Digi. - Daca Orange va renunta la platforma de IPTV a Telekom in detrimentul Orange TV Go, iarasi va pierde masiv clienti pentru ca platforma de IPTV a Telekom este cu mult peste ce ofera in momentul de fata Digi, Vodafone, Orange. Daca Digi va prelua Telekom Mobile Romania si colaborat cu ce am spus anterior, sunt sanse destul de mari ca Digi sa ajunga in postura de pozitie dominanta in piata pe partea de servicii mobile. In aceste conditii nu stiu daca Vodafone va ramane pasiv.

Anonim
Neaplicabil
Nu cred ca Orange va renunta la IPTV, e motorul televiziunii digitale. 🙂 Si vor profita la maxim ca Telekom e singurul operator care are asa ceva disponibil la nivel national. Acest serviciu, impreuna cu netul gigabit prin fibra optica vor crea experienta cea mai buna dintre furnizorii de la noi. Fata de Vodafone, care a preluat UPC cei de la Orange au avantajul ca au preluat o retea de FO nationala, versus coaxialul fost UPC.

FaraUnID
Campion certificat
Nu este nevoie sa renunte in purul sens al cuvantului. Este de ajungs sa migreze conturile de IPTV ale Telekom in platforma Orange TV Go si au dat cu mucii in fasole. In alta ordine de idei, de cateva saptamani bune, la mine in zona se construieste retea de fibra optica la blocurile cu iesire in bulevardul principal. Cum in zona respectiva Telekom are fibra, Digi are fibra, cel mai probabil este fibra optica de la Vodafone.

Cristi_39
Începător
... și, dacă au finalizat preluarea Telekom fix, când voi avea și posturile personale Orange, nu Telekom, cum am acum? (menționez că sunt abonat Orange pe fibră Telekom)

Anonim
Neaplicabil
Citez: Încheierea tranzacției este supusă unor condiții precedente uzuale, în particular aprobarea tranzacției de către Comisia Europeană și de către alte autorități competente, și este așteptată să se finalizeze în a doua jumătate a anului 2021. Până la aprobarea și finalizarea tranzacției, ambele companii vor continua să funcționeze independent.

FaraUnID
Campion certificat
@Cristi_37 In momentul in care se va obtine avizul Comisiei Europene si al Consiliului Concurentei. Desi sunt niste aprobari de principiul, procesul este de durate si cel mai probabil cele 2 entitati Telekom si Orange vor deveni 1 singura entitate undeva in prima jumatate a anului viitor.

RafaHelper
#StarMember
Chiar ma bucura vestea, dar pana o sa vedem oferte noi va ma dura iar intre timp DIGI o sa aiba fibra si pe luna. Reteaua Telekom in zona rurala e foarte veche si trebuie modernizata rapid pentru a atrage clienti.

Anonim
Neaplicabil
Sigur, clar, nu e nimic de spus legat de asta. Sa speram ca Orange va reusi sa faca treburile sa se miste mai bine ca pana acum.

FaraUnID
Campion certificat
De regula, cand piata se restrange si nu mai exista competitori, nu mai exista acea motivatie de a face lucrurile mai mult, mai bine, mai calitativ iar consumatorul final devine prizonierul serviciilor deja existente pe piata si a "fratiei inelelor" intre providerii de la noi. Pentru ca, hai sa fim seriosi, in momentul de fata in Romania nu exista o concurenta reala, o concurenta pe bune. Toti providerii de la noi au incheiate diverse parteneriate intre ei, parteneriate in urma carora se protejeaza reciproc, iar singurul care are de suferit este.....?!?!? Exact clientul final, care este privat de oferte adaptate pe nevoile sale reale si este constrans sa aleaga oferte adaptate pe interesele tacite ale providerilor. Nu stiu cat de mult se va axa Orange in a aduce fibra in segmentul rural, mai ales ca au in lucru investitia in infrastructura 5G. Treaba asta trebuia facuta de Telekom - sa aduca fibra in rural pe o infrastructura deja existenta - si daca o faceau, in momentul de fata se mictionau cu bolta atat pe Orange cat si Vodafone. Personal ma bucur de faptul ca scapam de modelul "nemtesc implementat de romani" la Telekom-ului, un model de bussiness complet idiot pentru piata de la noi. In acelasi timp, ca si actual client de pachet 3Play de la Telekom stau sa ma gandesc ce poate sa-mi ofere Orange astfel incat sa ma faca sa raman. In ceea ce ma priveste: Dpv al DTH-ului stau intr-un unghi mort, iar CATV-ul digital este o gluma proasta. Prin urmare, in cazul meu, singura optiune pentru televiziune digitala este IPTV. Si cum singurii care au asa ceva sunt cei de la Telekom, daca Orange va renunta la platforma IPTV Telekom in favoarea Orange TV Go sau daca pretul platit de mine in momentul de fata se va majora..... Vodafone scrie pe mine.

Vio73
#StarMember
Eu cred că Orange va accelera investițiile în rețeaua de fibră optică după preluarea T. Pe ce mă bazez când spun asta? Pe faptul că în Argeș, spre exemplu, au tras anul acesta fibră, de la 0, în vreo 30 de comune, unele chiar destul de mari. Și nu au făcut-o doar aici, ci în multe județe. Vorbind cu niște instalatori cunoscuți, mi-au spus că, la anul, planurile sunt mult mai ambițioase. Plus că ei folosesc și aparatură de calitate pentru clientul final.

Vio73
#StarMember
Interviu exclusiv ZF. Stephane Richard, CEO al grupului Orange aruncă mănuşa: Achiziţia fostului Romtelecom ne va permite să fim un competitor mai agresiv pentru Digi, şi într-o oarecare măsură pentru Vodafone Sursa: https://www.zf.ro/business-hi-tech/interviu-exclusiv-zf-stephane-richard-ceo-grupului-orange-arunca-19772709