anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Avertisment! Vulnerabilități critice iOS permit exploatarea camerelor video

FaraUnID
Campion certificat

Pe principul saptamana si vulnarbilitatea in iOS, dupa ce saptamana trecuta discutam despre o vulnerabilitate VPN in iOS 13 https://comunitate.orange.ro/questions/2291592-vulnerabilitate-vpn-ios-13-3-13-4 , iata ca saptamana aceasta discutam despre o vulnerabilitate descoperita in browser-ul Safari.

 

Cercetătorul Ryan Pickren a descoperit șapte vulnerabilități critice (CVE-2020-3852, CVE-2020-3864, CVE-2020-3865, CVE-2020-3885, CVE-2020-3887, CVE-2020-9784 și CVE-2020-9787) ale browser-ului Safari, specific dispozitivelor Apple.

 

Printr-un atac care combină trei dintre aceste vulnerabilități, se poate accesa conținutul preluat de camerele web instalate pe dispozitivele-victimă. Mai exact, un atacator poate crea o pagină web malițioasă care imită o pagină legitimă, căreia victima i-a permis accesul la camera web.

 

Datorită vulnerabilităților din modul în care Safari procesează și gestionează URI-uri, originea web și contextul de securitate, aceleași drepturi de accesare a camerei web vor fi oferite și paginii malițioase.

 

Sursa - https://latesthackingnews.com/2020/04/07/apple-address-critical-vulnerabilities-allowing-webcam-hija...

 

Ca sa constientizam putin gravitatea situatiei: Apple a platit 75000 USD sub forma de recompensa celor care au descoperit aceasta vulnerabilitate.

7 Răspunsuri 7

svetalex
Senior certificat
Nu am telefon cu iOS dar este bine de știut. Totuși nu mă așteptam la așa ceva de la Apple

FaraUnID
Campion certificat
Nu te asteptai la sa ceva din partea Apple? Pai de la aparitia iPhone-ului, fiecare generatie de telefon si fiecare versiune de iOS au avut probleme.

svetalex
Senior certificat
Personal iOS mi se părea mai stabil decât Androidul

FaraUnID
Campion certificat
iOS-ul este mult mai bine optimizat decat Andoid-ul, pentru ca a fost gandit sa se "imperecheze" perfect cu partea hardware din dispozitiv, dar asta nu insemna ca este si mai sigur. In cazul Apple tocmai aroganta asta pe care o afiseaza ei, se intoarce impotriva lor.

teacher_
#StarMember
Eu mi-am schimbat părerea despre iOS...! Am făcut câteva comparații cu ceva prieteni, și a reieșit că e doar firma de ei.

Romeo_
Senior certificat
Se apropie momentul cand trebuie sa schimb Iphone cu Samsung ;)))

Unnumebun
Junior
Singura soluție in aceasta perioada este sa mai lasam putin telefoanele si sa petrecem mai mult timp cu familia. Parerea mea este ca oricum se va ajunge la faptul ca nu mai exista intimitate... Deci hai cu timpul in familie!