anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

ATENTIE - Tentative de iselatorie Covid-19

FaraUnID
Campion certificat

Recent UE a anuntat faptul ca România a obținut 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene. Suma este împărțită în fondurile europene parte din bugetul multianual 2021-2027 (46,4 miliarde de euro) și fondul pentru redresare economică (33,5 miliarde de euro).

 

Profitand de aceste aspecte, in speta fondul pentru redresare economică, in mediul online au incept sa apara tentativele de inselaciune adaptate la situaţia impusă de pandemia coronavirus. Una din aceste metode implica contactarea potentialei victime prin intermediul canalelor de social media (Facebook, Messenger, Whatsapp) sau pe e-mail de catre tot felul de "binevoitori" care se recomanda ca fiind cetateni romani stabiliti in stainatate consultati EU pe partea de ajutoare financiare de urgenta, iar mesajele lor suna cam asa:

 

"Bani de la Uniunea Europeană

„Persoane fizice Irlanda, Elveţia, Canada, Belgia, Franţa, Italia, Guadelupa, Guyana, Martinica, Réunion Mayotte, în toată lumea ofer un împrumut de la 5.000 la 15.000.000 euro tuturor persoanelor care îl pot rambursa cu dobândă de 3% pentru orice sumă solicitată.

 

O fac pe teren: împrumut financiar, împrumut imobiliar, împrumut de investiţii, împrumut auto, datoria de consolidare, rambursare credit, împrumut personal.

 

Dacă aveţi nevoie de un împrumut, contactaţi-mă. Vă stau la dispoziţie pentru toate problemele dumneavoastră financiare. Pentru mai multe informaţii, contactaţi: appiocerbi200@gmail.com“.

 

Daca aveti curiozitatea sa intrati in jocul lor, o sa primiti un mesaj de genul:

"„Bună ziua, doamnelor şi domnilor, am onoarea de a vă informa despre conţinutul coordonat al crizei de virus Covid-19 că finanţele guvernului european sunt reformate pentru a ajuta cetăţenii care au nevoie de fonduri pentru creativitatea lor. Această finanţare publică garantează oferta de împrumut de la 5.000 la 500.000 de euro.

Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii, mulţumesc, dragi cetăţeni.

 

Iată condiţia noastră de împrumut

  • Trebuie să ai cel puţin 20 de ani şi să poţi plăti împrumutul. Pentru a menţiona motivele valide pentru a utiliza acest împrumut, aveţi intenţii bune. Trebuie să furnizaţi o fotografie cu ID-ul sau paşaportul.
  • Trebuie să începeţi să plătiţi prima plată lunară la trei luni după obţinerea împrumutului.
  • Trebuie să aveţi un cont bancar către care va fi transferat împrumutul. Dacă nu aveţi un cont bancar, veţi avea împrumutul cu Western Union sau MoneyGram.
  • Clienţii au dreptul să semneze un contract cu banca.
  • Trebuie să fiţi de acord să plătiţi taxele contractului de împrumut, fără taxele contractului banca nu poate risca să vă acorde împrumutul.
  • Taxele utilizate pentru efectuarea depozitului dumneavoastră vor fi plătite cu împrumutul“

 

In momentul in care solicitati informatii suplimentare sau daca intrebati in ce anume consta si care este valoarea "plătiţi taxele contractului de împrumut" o sa primiti un raspuns de genul:

„Taxa de contract costă să plătească doar 255 euro înainte de a primi cererea dumneavoastră de credit.

Domnule, vă rugăm să ne trimiteţi numărul de WhatsApp pentru mai multe informaţii“.

 

Nu mai pun screenshot-uri, sau full header e-mail ca oricum nu intereseaza pe nimeni. 

Desi este evident faptul ca acele mesaje sunt generate de un motor de traducere, care nu stapaneste foarte bine gramatica limbii romane, ideea este ca toti avem parinti, bunici, rude, cunostinte, vecini mai putin ancorati in tehnologie si ar bine sa-i puneti in garda cu privire la aceste metode de inselatorie cu fonduri UE, in contextul COVID-19.

4 Răspunsuri 4

Vio73
#StarMember
Escrocii se gândesc cum să profite la maxim de toate posibilitățile pe care le au. Pandemia este una dintre noile oportunități pentru ei! Unii nu au nicio jenă să calce și pe cadavre la nevoie, pentru a face bani.

Miha_Z
#StarMember
Cu aceasta pandemie era de asteptat ca si acesti escroci sa treaca la alte metode de inselatorie. Asa cum ne-ai aratat s-au axat pe imprumuturi care au la baza plata "taxei de acces" de 255 Euro. Sper ca lumea sa nu mai fie atat de credula si sa nu mai cada in plasa acestor sarlatani. :((

Laura_cio
Senior
Multumesc! Se folosesc de noul trend “Covid” pentru a înșela.

DjMaryo
Începător
Multumim de informatii oricum nu apelez la asa ceva ,in caz ca este ceva ma documentez bine inainte