anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

La mulți ani de Ziua Prieteniei

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Astăzi este ziua internațională a prieteniei. La mulți ani, dragi prieteni!

 

Primul care a avut iniţiativa de a propune o zi a prieteniei a fost afaceristul american Joyce Hall, cel care a lansat pe piaţă, în 1910, cărţile poştale Hallmark.

 

Eu îmi amintesc cu mare drag, când aveam 8-9 ani că primeam de la prieteni scrisori, felicitări și tradiționalele vederi de la Marea Neagră! Acum recunosc că nu mai folosim această metodă ci ne întâlnim când avem ocazia, iar în rest discutăm pe Facebook Messenger, WhatsApp sau ne auzim telefonic.

 

În contextul digital din ziua de astăzi, voi mai trimiteți cărți poștale sau felicitări? 

Aveți planuri pentru a sărbători această frumoasă zi?

10 Răspunsuri 10

TheSpecialist
Maestru
La mulți ani!!! Nu știam de acesta zi, dar cu siguranță vom sărbători deseară!

Jay
Campion certificat
La cum suntem, mereu, pe fuga, nici vorba de sărbătorit... sau de trimis felicitari.. nu cred ca mai face cineva asa.. chiar sunt curioasa, daca o sa apară cineva, sa spuna.. "Da! Eu trimit felicitări scrise".. :) Zilnic avem câte ceva de sarbatorit.. si fiecare azi ar trebui sărbătorit..

FaraUnID
Campion certificat
Sonny (Chazz Palminteri) in filmul A Bronx Tale - "Nimănui nu-i pasă cu adevărat!" Va recomand acest film, un film care spune povestea unui pusti nevinovat crescut intr-un cartier rau famat, Bronx, printre mafioti. Pustiul acesta asista la o reglare de conturi in stil mafiot si ajunge sa-l scape de puscarie pe seful acestora, implicat direct in uciderea unui alt mafiot rival. Treptat intre copil nevinovat si mafiotul Sonny se lega o prietenie sincera iar pustiul ajunge protejatul lui Sonny. Adolescentul se maturizeaza printre mafioti, invatand despre prietenie, respect, rasism si asistand la reglari de conturi in stil mafiot. Fix aceste elemente: viata de cartier, prietenie, respect, rasismul, reglarile de conturi si mafiotul Sonny ajung la un moment dat sa-i salveze viata adolescentului, impiedicand-ul pe acesta de la gest reprobabil, bazat pe instincte rasiste de moment si la indemnul "prietnilor de ocazie"!

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
@The Special List seară faină să fie! @Jay perfect de acord! Ar trebui să fim recunoscători pentru fiecare zi și să ne bucurăm de tot ce avem. Este greu să te liniștești în ziua de astăzi și să iei o pauză de la tot ce se întâmplă, dar este nevoie să avem momente de meditație și liniște pentru sufletul nostru.

DanielaH
Moderator
La mulți ani, dragi prieteni ai Comunității! Îmi doresc să sărbătorim împreuna aici cât mai multe astfel de zile, într-un mod cât mai prietenos și productiv pentru noi toți. Am trimis și am primit în copilărie și adolescență kilograme (ca să nu spun tone :)) de cărti poștale, vederi și felicitări. Am trimis chiar și telegrame cu ocazia aniversărilor. Într-o vreme aveam o colecție de vederi/ ilustrate de prin locurile în care mergeam eu sau prietenii mei. Acum, cu excepția pliantelor promoționale, nu mai primesc nimic în cutia de scrisori (nici măcar facturi :)). Chiar mă gândeam s-o desființez. Nimeni nu mai trimite nimic. Nici eu. Toate urările și felicitările sunt via telefon și whatsapp, din păcate. Spun din păcate pentru că nimic nu se compară cu un "La mulți ani" scris de mână, indiferent dacă-l trimiți sau dacă-l primești.

FLo1
#StarMember
@MihaelaC: "La multi ani, prietenie draga!". E bine cand cineva isi aminteste de lucruri care conteaza cu adevarat. Aduce acea stare in fiecare, sentimentul care multora ne lipseste de cand cu digitalizarea. @DanielaH: Si eu as dori sa am mai multe motive pentru a deschide cutia postala, dar intrucat facturile sosesc via internet, doar pliante si alte reclame mai raman sa completeze golul cutiei postale. Probabil "SCHIMBAREA ESTE IN NOI"...era o vorba. Trimite o carte postala non-electronica si exista sanse mari sa primesti o scrisoare de multumire... cel putin.

FLo1
#StarMember
Si de ziua prieteniei poate voi afla si eu de ce Orange crede ca nu stau destul in Comunitate.... Poate pentru ca prefera sa faca pierdute "activitati". De exemplu mesajul anterior din acest topic ...e invizibil in lista. RE-edit: Nici dupa 3 ore nu s-a schimbat situatia listei.

Razvan
#StarMember
Fiecare secundă trăită este o bucurie, faptul că suntem contemporani și interacționăm între noi, ne crește nivelul de energie :) Mulțumesc Universului, că v-am întâlnit.

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
@FLo_1 mulțumim pentru sesizare, vom verifica de ce nu a apărut în lista de activități de gamification răspunsul oferit pe acest topic.

Vio73
#StarMember
La mulți ani, dragi prieteni! Nu mai trimit de multă vreme felicitări, ci totul se realizează prin intermediul sms-urilor sau aplicațiilor. De multe ori facem totul pe fugă și timpul este inamicul principal. Și dacă tot suntem prieteni, cred că ar fi util ca fiecare dintre noi să fie mai bun, mai calm, mai înțelegător și mai iertător cu semenii, să-i respecte și să-i aprecieze așa cum sunt, pentru că fiecare are propria sa contribuție la bunul mers al acestei minunate Comunități. Nu știam de ziua prieteniei, dar am aflat acum. Mulțumesc!