anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Tutorial] Adaugare suport servicii VoLTE/VoWIFI/5G pe telefoanele Pixel [ROOT & NO-ROOT]

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salutare!

Stiu ca asta e un subiect care intereseaza pe multi, asa ca am decis sa deschid un topic dedicat pentru el, pentru cei care doresc sa-si cumpere un Pixel, sau au deja unul, si nu le functioneaza servicile VoLTE/VoWIFI/5G.

/!\ Incepand cu ultimul build de Android 14 (UQ1A.231205.015), avem suport nativ pentru 5G, VoLTE si VoWIFI la Orange. Oficial. Fara Pixel IMS.

Din momentul asta, tutorialul de mai jos va ramane doar ca referinta.

 

De mentionat:

 1. acest tutorial NU adauga serviciile acolo unde nu sunt suportate de operator. Nu adauga semnal unde nu e, nu adauga 5G unde nu e, nu creeaza un abonament 5G (mai nou si Prepay cu optiune de min 6 Euro), si cu siguranta nu-l plateste in fiecare luna. 🙂
  Pe scurt, nu activeaza niciunul dintre serviciile astea daca nu sunt deja activate pe cont sau suportate de operator. Tot ce face este sa adauge suport pe partea de soft.
 2. e nevoie de root (pentru varianta cu root & Magisk).
  Acum avem si o metoda NO-ROOT. Cititi mai jos! 
 3. Incepand cu Android 13 (build TQ3A.230605.010) avem 5G si VoLTE nativ! (era inca din Beta, acum e si in versiunea oficiala). Incepand cu Android 14 QPR (U1B1.230908.003) avem suport nativ si pentru VoWIFI. Deci acum toate serviciile ar trebui sa fie functionale.

  Daca nu functioneaza VoWIFI cu toate ca il aveti in setari, adaugati APN-ul de IMS urmand pasii de mai jos.

  arsradu_0-1681281756835.png

  arsradu_1-1681281771385.png

  arsradu_2-1681282036769.png


  /!\ Atentie:

  1. Ca sa functioneze treaba asta, VoWIFI trebuie sa fie activat in meniu. Deci, in caz ca nu va apare deja (in build-urile mai noi ar trebui sa fie deja activat) aveti nevoie in continuare de Pixel IMS app. N-am incercat fara...dar nu vad cum ar putea sa mearga.
  2. Pentru cei care nu au mai facut niciodata asta, e normal ca dupa ce salvati setarile, APN-ul de IMS sa NU va apara in lista de APN-uri.
  3. La primul apel, e posibil sa nu se activeze VoWIFI (la fel era si cand functiona doar cu Pixel IMS app). Dar de la al doilea ar trebui sa fie ok.
    
 4. tutorialul e bazat pe un Pixel 6 (testat de mine). De asemenea, am primit confirmare ca metodele astea functioneaza si pe Pixel 7.

 

Cu acestea fiind zise, sa ne apucam de treaba. 🙂

Varianta FARA ROOT

/!\ doar pentru telefoanele Pixel cu chipset Tensor:

 • Google Pixel 6
 • Google Pixel 6a
 • Google Pixel 6 Pro
 • Google Pixel 7
 • Google Pixel 7 Pro

Se pare ca, dupa atata timp, a gasit cineva o metoda de activare pentru VoLTE, VoWIFI si 5G pe Pixel.

Daca aveti ultimul Beta de Android 13 (QPR 13 Beta 2.1) sau un build mai nou (acum este integrat in versiunea finala, deci nu mai e nevoie de Beta) ar trebui sa aveti deja suport nativ pentru 5G si VoLTE. Iar pentru VoWIFI, va puteti folosi de Shizuku si Pixel IMS (+ APN-ul de IMS configurat manual, dupa cum e descris mai sus).

Metoda e foarte simpla, si necesita doua aplicatii si conexiune WiFi:

 1. Shizuku github sau Play Store
 2. Pixel IMS github sau Play Store.

Ce e de facut:

 1. instalati ambele aplicatii.
 2. lansati Shizuku si configurati sectiunea Start via Wireless debugging. Wifi-ul trebuie sa fie pornit. 
  Urmati pasii de mai jos:
  1. sectiunea Developer Options trebuie sa fie activa! Daca nu este, mergeti in Settings > About Phone, si dati click de 7 ori pe build number.
  2. tap Pairing din Shizuku
  3. tap Developer Options din pop-up-ul care o sa apara in aplicatie
  4. ar trebui sa ajungeti in Developer Options. De aici activati Wireless Debugging (turn ON), acceptati pop-up-ul de fingerprinting (bifat si Always Allow), dupa care dati tap pe textul "Wireless Debugging". O sa ajungeti in sectiunea de configurare.
  5. selectati Pair device with pairing code.
  6. introduceti codul afisat in notificarea din Shizuku (dati tap pe textul din stanga notificarii pentru a putea scrie codul; ar trebui sa se transforme intr-un camp editabil) si apasati pe icoana din dreapta (un avion) pentru a trimite codul.
  7. dupa ce pairing-ul s-a facut cu succes, dati Back din telefon pana ajungeti inapoi in Shizuku.
  Ar trebui sa vedeti o fereastra de terminal cu un text Starter sus de tot, si dedesubt "Starting with wireless adb".
  Daca nu se intampla asta, apasati Start, mergeti pana in Wireless Debugging, asigurati-va ca e activat, si dati Back de acolo inapoi in Shizuku. Acum ar trebui sa mearga. De asemenea, fereastra de Starter ar trebui sa se inchida in cateva secunde. Daca nu, o puteti inchide manual.

  In punctul asta, Shizuku ar trebui sa afiseze "Shizuku is running (version x.y)" ceea ce inseamna ca puteti trece mai departe.
 3. Deshideti aplicatia Pixel IMS.
  Asigurati-va ca la Shizuku Service Running apare Yes .
 4. Tap pe icoana de Setari (dreapta jos).  
 5. Bifati Enable VOLTE si/sau Enable WiFi, in functie de ce vreti sa activati.
  In momentul asta ar trebui sa aveti VoLTE si VoWIFI.
 6. Restart

arsradu_0-1675846293035.png

arsradu_1-1675846301859.png

 

Atentie: dupa update-urile de sistem de operare, trebuie pornit Shizuku si reactivat VoLTE, VoWIFI si ce mai aveti nevoie.

Multumesc, @VlaDi88 pentru ideea cu cele doua aplicatii, si binenteles, dezvoltatorilor aplicatiilor pentru munca lor.

 

Varianta CU ROOT

De ce aveti nevoie:

 1. rabdare
 2. un PC/Mac cu adb si fastboot instalat si configurat.
 3. factory image de la Google.
 4. bootloader deblocat si root
  Daca aveti deja bootloader-ul deblocat si root, treceti mai departe.
  Deblocarea bootloader-ului se face cu un cablu de date, folosind fastboot si urmatoarea comanda: fastboot flashing unlock
  Daca nu stiti cum sa root-ati telefonul folosind Magisk (patched boot.img), aveti aici un tutorial.

  Pe scurt:
  1. extrageti boot.img din factory image-ul de la Google
  2. patch-uiti imaginea cu Magisk
  3. flash-uiti imaginea cu fastboot, folosind comanda: fastboot flash boot [calea-catre-patched-boot.img]
 5. Magisk
 6. Modulul de Magisk pentru VoLTE/VoWIFI/5G de aici.
 7. Optional puteti instala si modulele: Universal SafetyNet Fix (pentru problemele de SafetyNet, cauzate de root) si Shamiko (de folosit impreuna cu optiunea de DenyList pentru a reface functionalitatea aplicatiilor bancare).
  De asemenea, pentru orice eventualitate, dupa ce ati terminat toata treaba asta, puteti ascunde Magisk, din setarile lui (il camuflati intr-o alta aplicatie comuna, de exemplu Setari).

Ce e de facut:

 1. deschideti Magisk si instalati modulul de VoLTE/VoWIFI/5G
 2. restart telefon
 3. enjoy! 🙂

 

Daca aveti intrebari sau sugestii (tutorialul e posibil sa primeasca modificari in urma feedback-ului vostru), le puteti lasa in sectiunea de raspunsuri de mai jos.

Client Orange
147 Răspunsuri 147

Pot confirma ca toate serviciule functioneaza stabil pe ORO.

 

Apropo care e faza cu OROC?

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

OROC (Orange Romania Communications, adica fostul Telekom Fix), din cate stiu, este inca in curs de migrare si fuziune cu ORO. Problema e ca, cu toate ca pe partea de servicii mobile, reteaua (infrastructura) este aceeasi, pe partea de suport servicii....nu prea. Si unul dintre serviciile care nu functioneaza la OROC, cu toate ca functioneaza la ORO...este 5G-ul. Stiu ca aveau parca suport pentru cateva modele, dar in general (daca nu chiar toate) sunt Samsung-uri. Ultimul client care a confirmat ca functioneaza 5G la OROC a fost unul cu un S22 Ultra. Fun fact, mergea pe S22 Ultra, NU si pe S23 Ultra. :)) Asta ca sa-ti faci o idee cam cum stateau (sau inca stau) cu suportul pentru serviciile astea. Mai sunt si altele, dar asta e serviciul relevant pentru topicul asta. 🙂

Cam asta e cu OROC. Nu mi-e foarte clar de ce inca fac abonamente noi de mobil, de ce nu le spune nimeni clientilor ca se vor abona la fostul Telekom Fix, si ca nu vor avea suport pentru toate serviciile, cu toate ca abonamentele contin, pe hartie, 5G... Si tot asa. Dar hey, eu sunt client Prepay, si-mi place. Nu as da Prepay-ul pentru niciun abonament. In primul rand pentru ca e abonament, ceea ce presupune un contract. Dar si pentru toate chestiile astea care se practica la abonamente.

Client Orange

jalete
Junior entuziast

Salut Radu!

Ai posibilitatea sa verifici pe Vodafone daca exista acces la aceste servicii ? (volte vowifi 5g)

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Uhm…pot incerca. 🙂 S-ar putea sa trebuiasca reincarcata acea cartela, pentru ca n-o folosesc in mod frecvent. Si nu pot confirma 5G….decat poate cel mai curand in cursul zilei de astazi. Momentan nu sunt intr-o localitate cu acoperire 5G. Dar pot incerca VoLTE si VoWIFI.

Revin. 🙂

Client Orange

jalete
Junior entuziast

Da lasa 5G , mai important e volte si vowifi , mersi frumos

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Se pare ca 5G-ul e in faza de test la Vodafone, pe Prepay. Am sunat mai devreme la ei si mi-au confirmat lucrul asta. Deci nu exista (inca) o optiune pe care o poti activa pentru acces 5G. Si alt abonament cu 5G sau ceva nu am, din pacate. Deci, daca se intampla sa am 5G mai incolo, cand ajung intr-o localitate cu 5G, te anunt. Daca nu, o sa consider ca inca nu functioneaza la Prepay. Deci va trebui sa o lasam pe alta data.

Cu toate astea, am reusit sa testez VoLTE si VoWIFI si da, par sa mearga amandoua, nativ, fara alte modificari. 

Cam asa arata setarile.

arsradu_0-1707208402866.png

Si asa arata in apel.

arsradu_2-1707208610820.pngarsradu_1-1707208585689.png

 

 

Client Orange

jalete
Junior entuziast

ok mersi frumos , dar sa inteleg ca pentru volte la vodafone nu exista toggle de ON/OFF ?

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Exact! Aceasi surpriza am avut-o si eu. Da, se pare ca e ON by default, fara optiune de On/Off. Banuiesc ca se poate activa si toggle-ul cu Pixel IMS app. Dar da, pare sa fie ON by default, fara toggle.

Initial am crezut ca nu au implementat cei de la Google VoLTE pentru Vodafone. Dar, dupa cum se poate vedea, functionalitatea exista. Doar toggle-ul lipseste. :)) Saau, poate e un bug in Android, si se va adauga intr-o versiune ulterioara. Momentan sunt cu toate update-urile la zi.

Client Orange

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

5G se pare ca nu vrea sa se activeze. Deci, fie nu e semnal in zona asta (cu toate ca pe Orange este), fie...nu functioneaza pe prepay (inca).

Client Orange

Jailbreak
Junior

Salut! Are cineva vreun sfat pt. Pixel 8 Pro care nu prinde 5G pe Yoxo? Am abonamentul la 39 de lei, android build 14 UQ1A.240105.004, setari orange orange_ro-52000000004.11
2023-12-06.

VoLTE si Wi fi calling merg din fabrica fara probleme, dar 5g nu vrea deloc. Am acoperire unde ma aflu. Am activat 5G-ul la yoxo de vara trecuta. Acum o luna am folosit acelasi sim pe iPhone 14 Pro max (fostul telefon) si am avut 5G fara probleme din aceeasi locatie. Am scos sim-ul, restartat telefonul, nu mai stiu ce as putea face. V-as fi recunoscator pentru orice sfat!  Multumesc!

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Pixel-urile au un bug dubios rau. Nu se conecteaza la 5G cateodata, decat dupa ce scoti SIM-ul si-l introduci la loc. Dar daca zici ca ai incercat si asta...n-am idee.

Mai poti incerca eventual doua chestii:

1. boot in Safe Mode (long press Power > long press Restart option > Confirm)

2. settings > system > multiple users > allow > add user. Vezi daca face la fel si cu alt user.

Daca nu cumva e un bug specific pe modelul ala (pe al meu Pixel 6 merge ok cu UQ1A.240105.002)...nu stiu ce ar putea fi.

Client Orange

Am facut ce ai scris aici si tot nu a mers. Pana la urma am incercat iar sa bag cartela intr-un iphone 15 Plus, a receptionat 5G din nou si a mers a doua oara. Am acum 5G si pe Pixel 8 Pro. Ciudat este insa ca am viteze de 3mb/s desi am 5g+ unde stau😭. Probabil e problema de retea, nu de la telefon.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Daca si pe iphone e la fel, e de la retea. Daca nu, e de la telefon. Si eu am avut aceeasi problema. Inca sunt bug-uri... Daca ii dai sa descarce ceva mai mare s-ar putea sa urce.

Client Orange

GreenArrow
Explorator

Interesant 

Heavyd
Explorator

Hello all,

Is eu singuru cu problema aceasta?

Am facut alaltaieri update la P6 la updatul de martie si de atuncea merge cateva ora 5G-ul si se deconecteaza dupa si ramane pe 4G.

Dupa ce restartez telefonul totu revine la normal si trece 1-2 ore si pica 5G iarasi pana la restart