anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Terminale compatibile cu modulatie superioara (256QAM)

Neaplicabil
Salutare, mie imi place sa ma axez pe chestii mai tehnice, asa ca astazi vreau sa discutam putin despre modulatia superioara sau in denumire mai tehnica 256QAM.
Foarte pe scurt, avantajul folosirii unei modulatii superioare celor ''clasice'' (64QAM, de exemplu) aduce beneficiul transmiterii unei cantitati de date mai mari in timp mai scurt, deoarece latimea de banda disponibila creste.
Pe harta de acoperire Orange veti putea gasi in toate locatiile unde cautati detalii despre acoperire si tipul de retea 4G/4G+ exprimata o anumita valoare maxima posibila. Aceste valori afisate pe site se aplica numai terminalelor de ultima generatie, capabile de a folosi aceasta modulatie superioara, in caz contrar, terminalele mai vechi neputand obtine rezultate atat de bune.
As vrea sa facem acest topic unul in care sa adunam o lista cat mai completa a tuturor dispozitivelor mobile care pot face uz de aceasta functionalitate de retea pentru a ajuta si alti clienti sa faca cele mai bune decizii atunci cand doresc functionalitati de top de la un telefon, modem sau tableta.
Ca o nota, marea majoritate a dispozitivelor lansate spre final de 2017 si, mai ales, 2018 ar cam trebui sa suporte 256QAM, dar nu e neaparat o regula. Singura chestie dupa care ne putem ghida la modul general e pretul - cu cat e mai mare, cu atat sansele ca suportul pentru aceasta sa creasca.
Important de retinut: pentru ca modulatia superioara sa fie activa, trebuie sa va asigurati ca semnalul retelei mobile este unul bun spre foarte bun, cu o calitate cat mai ridicata. Aici sunt mai multe detalii tehnice de discutat, dar pentru clientul de baza asta e important sa se asigure, ca este semnal bun spre foarte bun.
Incep eu cu o mica lista:
- Samsung Galaxy S8/S8+
- Samsung Galaxy S9/S9+
- Terminalele iPhone incepand cu generatia a-8-a
- Huawei Mate 10 Pro
- Huawei Mate 20 Pro
- Huawei P30 Pro
- Huawei P30
- OnePlus 7 Pro
10 Răspunsuri 10

fabytm
Explorator
OnePlus 5, 6 si 6T mai suporta 256QAM, la fel si cateva modele de la Xiaomi (de exemplu Mi Mix 2). De mentionat ar mai fi ca modulatia superioara de tip 256QAM este doar pentru downlink (cand utilizatorul descarca date), echivalentul pentru uplink fiind 64QAM. Astfel, pentru o banda de 20MHz se obtine o rata de upload maxima de 75Mbps (fata de aproximativ 50Mbps maxim teoretic cu 16QAM doar).

Vio73
#StarMember
Cele de la Huawei (Mate 10 Pro, P 20 pro, P 30, P 30 pro), LG G7, Samsung, începând cu S8, S8+, S9,S9 +, S10, S10+,Note 8,9, Iphone X, 8, One plus, ceva de la Sony, etc.

Miha_Z
#StarMember
Offf grea aceasta intrebare. 😞 Ma bucur ca mobilul meu Samsung S9 + se afla in lista voastra. :))

Vio73
#StarMember
simple_dreams, fabytm, andreic, emanu900, cătean, bikermanro, Razvan, Ascary, nimcid25 și alți câțiva colegi sunt specialiștii de pe softpedia. Sper să nu se supere vreunul pe mine dacă l-am omis. Le mulțumesc acum că fac parte din Comunitatea Orange! Noi avem și întrebări din astea pe acolo. Și da, așa este, harta de acoperire Orange arată o viteză maximă 4g/4g+ care poate fi dată în teorie doar de terminalele care suportă 256 QAM.

Ascary
Campion certificat
Și Note 9 e capabil însă cam degeaba daca în zona este doar 4G.

Vio73
#StarMember
Nu contează, pentru că oricum mărește un pic viteza fată de un terminal care nu suportă 256 QAM. Să-ți dau exemplu: dacă e semnal 4g în banda 20 ( 800 Mhz), viteza maximă teoretică cu Note 9 va fi de 100 Mbps, iar cu un terminal fără 256 QAM, doar 75. Dacă este banda 3 ( 1800 Mhz) sau banda 7 ( 2600 Mhz), viteza maximă teoretică pe Note 9 va fi de 200 Mbps, iar cu un terminal fără 256 QAM, doar 150.

Ascary
Campion certificat
Pai am testat și pe routerul de la Orange și pe telefon și viteza e cam aceeași. Nu poate rețeaua mai mult aici în Deltă. Poate daca ar mai deschide Orange robinetul 🙂

Vio73
#StarMember
Ruterul are modem mai bun decât telefonul ( în principiu) și de aici și vitezele respective.

Miha_Z
#StarMember
Bine ati venit "specialistilor", ma bucur ca v-ati alaturat acestui proiect. Eu pe partea tehnica nu prea stiu, dar ma bucur ca am acum de la cine invata.

Vio73
#StarMember
E foarte importantă partea tehnică în telecomunicații!